55 nieuwe COVID-19 gevallen, 733 totaal actieve gevallen

5
De meeste besmettingen zijn genoteerd in Paramaribo.

In Suriname zijn de afgelopen 24 uur 55 nieuwe besmettingen aan het licht gekomen, na 247 keer testen. Dat blijkt zaterdagavond 23 januari uit de update van de cijfers op de officiĆ«le COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Hoewel de cijfers vandaag iets lager zijn vertoont de COVID-19 transmissie in Suriname geen dalende trend. We kunnen thans spreken van community transmission, omdat de meeste gevallen niet tot clusters te herleiden zijn. Overal in het land vindt er thans verspreiding plaats terwijl ook werkplaats besmettingen zorgwekkend zijn.

Indien de epidemiologische curve geen daling vertoont, maar er zich dagelijks tussen de 80 en 100 gevallen blijven voordoen, zal de druk op onze gezondheidszorg verder toenemen. Op dit moment is de bezetting in ziekenhuizen en Intensive Care afdelingen op het hoogst sinds de start van de tweede golf.

Ook de isolatiefaciliteiten te Wanica, en Residence inn zijn onder druk komen te staan. Bovendien bestaat het gevaar dat bij additionele mass spreading events, het aantal gevallen plotseling fors kan stijgen. 

Vanwege de recente ontwikkelingen m.b.t. de diverse varianten van het Covid Virus, nl. de Britse, de Zuid-Afrikaanse en de Braziliaanse, is het noodzakelijk dat onze landsgrenzen nader bekeken moeten worden. Nu al zijn vluchten naar Nederland uitsluitend toegestaan voor repatriatie en worden de COVID-maatregelen voor reizigers naar de Verenigde Staten in de komende 2 weken aangescherpt. 

Er zijn daarom zaterdag strakkere maatregelen getroffen, teneinde de transmissie verder omlaag te krijgen.


5 REACTIES

 1. Ik snap niet waar de cijfers vandaan komen. 55 + 71 + 161 = 287
  Zet die van icu 9 erbij. Hoe komt men aan die 733. Internationale site is het 113.
  gemodereerd

 2. nou Nederland U laat toe dat de slm met passagiers naar U land komt , en U zei geen vluchten uit Zuid Amerika en wat heeft de slm dan van status ?
  omdat hier in Suriname de besmettingen toenemen en in U land het veel erger is , nu ook met andere covid vormen , het zal weer om geld gaan.
  en regering santokhi-brunswijk , de terugvlucht van de slm komen ook weer mensen hier aan in Suriname met misschien wel de besmettelijke Engelse variant , , maar ja deze regering wil gewoon de noodlijdende en geld slinkende slm behouden , het IMF moet hen niet steunen.


  Maak melding

 3. niet te veel letten op dit soort onjuiste informatie.

  2 corona gevallen in coronie?? is grote bull shit.
  vanwege een falende cubaanse “arts” die alles corona noemt om eigen falen te verduisteren.
  coronie heeft nog geen enkel geval van corona gehad.
  dus deze informatie klopt dus al van geen kanten.
  dus in hoeverre kloppen de grote aantallen dan??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.