Man vindt giftige slang in dashboard van auto

20
Man vindt giftige slang in dashboard van auto
De slang werd gedood

Een 53-jarige man in Suriname kreeg donderdagmiddag de schrik van zijn leven, toen hij zijn auto opendeed. Er kroop namelijk een giftige slang uit zijn dashboard. Hij wist het dier met een schop te doden (foto).

De man in kwestie, meneer Algoe uit Commewijne, vertelt aan de redactie van Waterkant.Net dat de auto 3 weken stil stond in zijn garage. Vanmiddag besloot hij de auto te starten en een rondje te gaan rijden.

Toen hij terugkwam liet hij de auto nog even draaien met ramen dicht, toen de slang plotseling uit het dashboard kwam. De man zat op dat moment gelukkig niet in de auto. Samen met een arbeider wisten hij het dier uit de auto te krijgen.

Het zou vermoedelijk gaan om een zeer giftige makka slang.

Meneer Algoe kijkt er niet van op. “We vinden dagelijks wel een makka slang op het erf. Dat komt door een zwamp in de buurt alsook een nabij gelegen bos” vertelde hij aan de redactie. Het is wel de eerst keer dat er een slang in z’n auto is gekropen.


20 REACTIES

 1. Jan, zal ik jou eens met een labaria slang kennis laten maken ? Graaf ik een kuil en mag jij in die kuil gaan liggen….samen met een labaria slang. Kijken of jij nog zo piept als een konijn.


  Maak melding

 2. Zeer onwaarschijnlijk dat er zo veel makka sneki in de zwampen van Commewijne voorkomen. Deze slangen (Lachesis Muta Muta of Bush Master) komen voornamelijk in het Binnenland (tropisch regenbos) voor. Als het daadwerkelijk om een gifslang gaat, dan is het een Bothrops Atrox in Suriname Labaria of Owru Kuku genoemd), maar omdat het volgens de heer Algoe krioelt van deze slangen in de zwamp, gaat het volgens mij gewoon om de ongevaarlijke, niet giftige Helicops Angulatus, de Watra Sneki (rode buik), die lijkt namelijk , aan de bovenkant, sprekend op de Owru Kuku (witte buik)


  Maak melding

 3. ..HET..LIJKT..EERDER..OP..EEN..LANS..PUNT..SLANG..
  EEN..GIFTIGE..ADDER..SOORT..DE..KOP..HEEFT..DE..VORM..VAN..SPEER..PUNT..(ZIE..FOTO)..(IN..SURINAME..LABARIA..GENOEMD)..


  Maak melding

 4. Sang, er is een blik slangensexperts geopend hier bij WKN.
  Interessant om dit zo te lezen hoor.
  Even serieus nu. Misschien was het wel een jonge anaconda(slangos wurgos junior)dat kan toch??


  Maak melding

 5. Een slang is vergelijkbaar als een NDP´er, misschien is het ”Boefdraad” of een andere NDP´er in camouflage.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Animal cruelty sranangmangs, waarom moest dat beest dood ? Hij kon toch met een lange stok weggejaagd kunnen worden ?
  gemodereerd

 7. Surinamers een bange volk, zijn bang voor slanken, spinnen en kikkers. Alles wat kruipt is giftig?
  gemodereerd

 8. Onze klassen biologie moet echt eens aanpak maken om ons op jonge leeftijd leren slangen te herkennen en hun nut/gevaar in te zien. We doden zoveel uit pure onwetendheid. Ik heb familie met amputaties, doden door slangenbeten en ook eens gebeten door een waterslang waar ik op stapte. Je gaat sneller dood door de vrees dan gif.


  Maak melding

 9. Wat een nachtmerrie voor die meneer gelukkig is hij veilig het is een jonge python zo te zien zeer zeer eng. Mijn verre familie komt van commeweijne altijd veel slangen daar ik vindt het heel.eng om in suriname in de swamp te lopen of in het bos. Een slang minder in suriname dankzij dappere meneer. Bravo voor meneer alghoe. In nl zijn mijn zeer enge buren slangen gelukkig hier geen echte enge slangen. Doei
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.