dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit Suriname1 voor 12 zoekt huurhuis voor vrouw met ernstige aandoening aan been

1 voor 12 zoekt huurhuis voor vrouw met ernstige aandoening aan been

-

Does Travel - naar Suriname

Stichting 1 voor 12 in Suriname vraagt om hulp aan de samenleving voor het beschikbaar stellen van een huurhuis tot en met maximaal SRD 1.500 per maand voor mevrouw Santuella Darius. De vrouw heeft een ernstige aandoening aan haar linkerbeen (foto), waardoor zij niet kan lopen. De moeder van vier woont in een garage zonder enige inboedel.

Directeur van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale gaat de alleenstaande moeder voorzien van een bed. Ook heeft de stichting een bedrag van SRD 5.000 ter beschikking gesteld voor de huur voor de komende drie maanden. Vismale geeft aan dat het bed gekocht zal worden, nadat de mevrouw in een geriefelijk huis is ondergebracht, want in de ruimte waarin zij momenteel vertoeft, past het niet. 

Darius heeft vanaf 2011 een zwelling aan het linkerbeen, die vanaf toen alleen maar groter en dikker is geworden. Zij is meerdere malen opgenomen in het ziekenhuis en raakte ook in coma. Volgens haar heeft medisch onderzoek uitgewezen dat haar lymfevaten verstopt zijn. Zij zou een operatie moeten ondergaan. Om zoveel als mogelijk complicaties te voorkomen, werd zij geadviseerd om haar been te zwachtelen. Echter door de grootte van haar been, lukt het haar niet om het zelf te doen.

Harry Eliot, begeleider van de mevrouw geeft aan dat er lokaal op medisch vlak gekeken moet worden wat er voor haar gedaan kan worden. Hij hoopt dat met de komst van 1 voor 12 de desbetreffende instellingen Darius de begeleiding en hulp zullen bieden. Maritsia Samuel van Team United 2020 is 1 voor 12 dankbaar. Team United 2020 heeft ook getracht hulp te zoeken voor de mevrouw Darius. Zij zullen nu samen met 1 voor 12 optrekken om de zieke mevrouw uit haar benarde situatie te halen. 

Darius woonde in een instelling, maar kon niet meer functioneren en verhuisde toen in een woning zonder stroom en water voor een bedrag van SRD 800 per maand. Echter kon zij de huur niet betalen. Haar zus heeft haar toen opgevangen. Darius woont in de garageruimte met haar vier kinderen. Darius zoekt sinds 2014 hulp bij het Surinaamse ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Echter zonder resultaat.

Recent nog is haar voorgehouden dat het ministerie niets voor haar kan betekenen, vanwege het pas aantreden van een nieuwe regering. De moeder van vier zou graag in aanmerking willen komen voor een sociale woning. Darius bezit slechts over een matras en een gasfornuis, die zij gedoneerd heeft gekregen. 1 voor 12 doet een beroep op de samenleving om de mevrouw in nood te helpen. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. de overheid kan niets voor haar betekenen vanwege het pas aantreden van de regering? sang! ik weet nu wel hoe wij de olieopbrengsten zullen verdelen.


  gemodereerd
 2. Mijn vragen zijn: hoeveel kinderen heeft ze, hoe oud zijn die, waar zijn de vaders en hoe kan ze sinds 2011 niet geholpen zijn? In ieder geval heeft ze nu hulp….


  gemodereerd
 3. Mensen geef hulp. Ik kijk op YouTube naar 1 voor 12 , wat hebben veel mensen het erg zwaar. Er is zoveel armoede bij Creolen en Hindustanen. Ik had nooit gedacht dat het zo erg was. Bij allebei de groepen even erg. Regering wat doe je voor deze mensen. De vorige regering heeft ook niks voor ze gedaan. Kijk op YouTube naar 1 voor 12 ongelooflijk wat je ziet en hoort.


  gemodereerd
 4. Heftig!

  Waarom dit;
  “Darius woonde in een instelling, maar kon niet meer functioneren en verhuisde toen”

  Goed bedoeld maar deze mevr heeft eerder medische hulp nodig. Ik denk niet dat het de bedoeling is, dat de 4 kindjes voor hun moeder gaan zorgen, want omgekeerd is onmogelijk.

  Professionele hulp nodig.


  Maak melding
 5. Er zijn een paar mensen in
  Su die puissant rijk zijn.Kunnen zij geen compassie tonen en deze Mw met haar 4 kinderen helpen? Een operatie is dringend noodzakelijk.Het is echt een ramp als je in een derde wereldland woont en lichamelijk ziek bent en over weinig financiële middelen beschikt


  Maak melding
 6. Echt hoor, wat een K.. verhaal van de ministerie. Wat pas aangetreden? Wel geld om Bordo te betalen die het geld niet nodig heeft!
  En mensen in nood aan hun lot overlaten.

  Ziekte kan een ieder overkomen en daarom moeten we altijd vooruit denken. Denken aan de dag van morgen. 4 kinderen en helemaal niets bezitten? Hoe dannn?
  Ai boi! 1 voor 12 bedankt dat u omziet naar minder bedeelden in de samenleving. Misschien kan ze zelfs naar het buitenland om geholpen te worden.


  Maak melding
 7. Gelukkig dat er NU een organisatie is die de noden van
  arme mensen belicht en hulp biedt. Maar DIT is de duistere
  kant van SURINAME en dat is altijd zo geweest.

  Al die wit geverfde HEILIGE HUISJES naast elkaar, is maar schijn,


  Maak melding
 8. schande dat de vorige regering niets kon doen voor deze vrouw , maar dat wisten we al , en die regering verrijkte zich zelf en gaf niets uit aan zorg en medisch en medicamenten , als ze zelfs iets hadden gingen ze naar cuba , want de ziekenhuizen hier in Suriname stelden toch niets voor.
  ook schande van de nieuwe regering , om deze vrouw niet te helpen , zo laat U zien dat U ook geen regering bent voor het totale volk , legt U het maar eens uit aan het volk, waarom deze vrouw niet geholpen kan worden door U.


  Maak melding
 9. =Ik hoop dat deze mevrouw geholpen kan worden.

  Ik moet wel zeggen dat het gevoelig ligt om deze mevrouw uit het niets een woning te geven waar je water, licht en huur moet gaan betalen. Ook al is het niet veel.
  Als je gratis alles geeft, dan zal die rij heel erg lang worden. De hardwerkende moeten alles dan betalen voor deze mensen. Het is dan dweilen met de kraan open.

  Een instelling waar men hulp en begeleiding krijgt is daarom op zijn plaatst.
  Ik hoop dat men die kinderen wel goed opvangen en begeleiden.


  Maak melding
 10. Deze vrouw heeft dringend goede medische hulp nodig. De artsen in ons land zijn.net een stelletje ezels. Dit medisch probleem had vanaf het begin aangepakt moeten worden. De artsen zijn niet kundig genoeg. Hebben een chronisch gebrek aan medische kennis. Van bijscholing hebben ze nog nooit gehoord. De fysiotherapeuten hun kennis laat ook veel te wensen over. Er is ook een chronisch gebrek aan diverse specialisten in ons land. Sarie Torie


  Maak melding
 11. dat zeggen we toch , 10 jaar lang niets door bouta gedaan op het gebied van medische voorzieningen , maar hij haalde cubaanse artsen hier heen voor het binnenland , maar niets is er van terecht gekomen , dit waren geen artsen maar criminelen , en nu willen ze via Guyana naar Amerika , opdonderen met deze gasten.


  Maak melding
 12. Wat, helemaal eeensssss! En nu gaan zegen dat de regering santokhi niets doet voor deze mensen. Heel vervelend maar nu gaat dat soort wat bouterse gingen steunen dit soort situaties naar voren schuiven. Wel money no de dus deze persoon gaat toch moeten wachten op een oplossing. De columbiaannse artsen waren toch goed voor su, waar zijn ze nu?


  Maak melding
 13. Dat is me toch een lamlendige regering zeg! Wat is dat nou voor flauwekul en onnozelheid om te komen uitleggen dat vanwege het pas aantreden van de nieuwe regering ,hij niets kan betekenen voor deze patiënt. Wat doet het ministerie van SoZa en Volkshuisvesting? Wat doet Volksgezondheid? Wanneer gaat men structureel aan de slag? Stichting 1 voor 12 doet uitmuntend werk ,doch het zijn primair desbetreffende ministeries die verlichting moeten brengen. Deze patiënt is niet de enige. Vele schrijnende situaties doen zich voor in Suriname en ministeries kijken gewoon weg. Het is een pure mentaliteitskwestie; ikke ,ikke en de rest stikke. Het schort aan daadwerkelijke hulp en oplossingsvermogen. Flauwekul is dat .Dat is me toch een laffe regering die zijn verantwoordelijkheid uit de weg gaat zodra hij geen oplossing weet. Dan maar vingerwijzen .Dan is het probleem opgelost. Ga Godverdomme aan de slag!


  Maak melding
 14. Is dit een probleem van nu? Dit soort gevallen bestaan reeds lang in Su. Het is een kwestie van de juiste wegen bewandelen om hulp te krijgen, maar die moet men ook kennen. Vraag daarom steeds om je heen naar wat er kan. Daarbij komt kijken dat Surinamers trots zijn en schaamtegevoel hebben. Waarom zo lang gewacht om st. 1 voor 12 te benaderen?


  Maak melding
 15. Tuurlijk @pakiratigri, is de schuld vd regering.
  In jou wereldje is het normaal dat je neef de grote afwezige is. Het is ook normaal in jou wereld dat deze vrouw gedumpt moet worden in een nieuw huis en dat de 4 kinderen als slaven de zorg op zich nemen.

  Er is geen sprake v schaamtegevoel, die mevr was sinds 2011 bekend, zelfs in een instelling en aantal keer in het ziekenhuis. Bij wie waren de kids toen?

  Ik kan wel zeggen dat de overheid goed gehandeld heeft (mee eens), doe ik niet want tamara tamara, krijgt ze toch een huis. Leven van 5 mensen verwoest, wachten op de dood. Dit is suri.


  Maak melding
 16. HET IS DUS WEER EEN GELDKWESTIE MENEER BOUTERS, MENEER BOEFDRAAD, MENEER ADHIN EN MEER VAN DIT SOORT WALGELIJKE DAGOES
  DIE MPP NDP HEEFT AL ONS GELD GESTOLEN.ZE PRESTEERDERN HET OM COMPUTERS TE STELEN AUTO’S TE STELEN AUTOOS VOOR HUNZELF EN FAMILIE VOOR EEN APPEL EN EEN EI TE KOPEN. DAAROM IS ER GEEN GELD MEER. IK HOOP DAT DE ZWAARSTE ZIEKTES ZE ZAL TREFFEN EN OOK DIE IMBECIELEN DIE HET NOG GOED PROBEREN TE PRATEN VOORZE.
  ZODRA HOEFDRAAD Z’N SMOEL ZAL TONEN ZAL ER VERLIGTING KUNNEN PLAATSVINDEN
  DIE ZWAKZINNIGEN PRESTEERDEN HET OM EEN BOOT EN EEN VLIEGTUIG TE KOPEN VOOR WAT? TERWIJL WE MEDICIJNEN NODIG HEBEN TERWIJL WE HUIZEN NODIG HEBBEN
  IK KAN ME MAAR NIET VOORSTELLEN DAT IMBECIELEN HIER NOG STEEDS GEEN GEVOEL TONEN VOOR ONS VOLK. OF OM DE DAG DAT DEZE REGERING HET OVERNAM MILJOENEN OVER TE BOEKEN NAAR DIE MAPP JAMPA
  DUS PAKIRITINGI, ROBLES RIC, LUCIEN MET EN ZONDER KA, ROB RBROWN, POENY
  ALS SLAG JULLIE SLAAT, DAN WEET JE WAAROM, EN MET JULLIE AL DIE OUD MINISTERS EN HUN ADVISEURS EN HUN FAMILIE


  Maak melding
 17. Oké, de vorige regering heeft gefaald, de mevrouw kreeg niet de hulp die nodig was, nu is er een nieuwe regering. Nu klopt zij aan bij de nieuwe minister, en wat zegt deze minister, hij kan niks doen want meneertje zit er pas 6 maanden, momenteel kan hij niks voor haar betekenen, en dat is dan weer de schuld van de vorige regering. Alle onkunde van deze regering komt door de vorige regering, wat een slap gelul, als je nu niks kunt doen voor deze mevrouw rot dan lekker op. Deze mevrouw heeft accuut hulp nodig dan ga je toch niet zitten zeuren wiens schuld het is, dat is makkelijk scoren over de rug van deze mevrouw. Het is gewoon weg, ziek en walgelijk wat er hier wordt geschreven, bah.

  Ali, ga lekker een Ommetje lopen, je hersens slaan op hol.
  10 jaar Bouterse , jullie stonden erbij, keken er naar en deden toen niks, en nu verontwaardigd doen, bah bah.


  Maak melding
 18. Boefdraad Bouterse Bobo
  breng ons geld terug stelletje dieven. Kijk wat met onze mensen gebeurt. dit hebben jullie veroorzaakt, dit hebben jullie op je gewete. ik weet dat jullie dit wilden, jullie hopen dat het ons land door het buitenland geholpen gaat worden, ze gaan dat niet doen, jullie moeten ons geld terugbrengen hoor je, saka saka dagoes het interesseert jullie niets dat wij lijden, jullie denken dat we zo stom zijn en deze regring die ons wil hel[en de schuld gaan geven, zo stom zijn we niet we weten wie de schuldigen zijn stelletje schurken.

  Wanted boefdraad dead or alive
  reward srd 2.50
  poeny misschien iets voor jouw, achterlijke hond


  Maak melding
 19. elephantiasis overgebracht door muskieten erg hoor.
  Hoop dat ze al medicijnen of oso dresie hebben om het vocht uit te drijven.
  Alleen een huis is niet voldoende medische hulp is nodig.
  Sterkte .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES