OW-minister treft trieste situatie aan in Brokopondo

17
OW-minister treft trieste situatie aan in Brokopondo

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) gaat door met het afleggen van oriëntatiebezoeken aan alle districten van Suriname. De districten die nog niet zijn aangedaan komen alsnog aan de beurt. Op dinsdag 19 januari werd Brokopondo aangedaan.

Hetgeen de minister heeft aangetroffen in Brokopondo is triest. “We hebben alleen maar vervallen/verwaarloosde gebouwen van Openbare Werken in Brokopondo,” geeft de bewindsman aan. Er zal volgens de minister gewerkt worden naar het opzetten van een hoofdkantoor. De overige panden zullen worden opgeruimd.

De bezoeken hebben als doel na te gaan welke faciliteiten OW heeft in de districten en de personeelsleden persoonlijk te spreken. In samenwerking met de districtcommissaris (dc)  Ludwig Mendelzoon van Brokopondo wordt er nagegaan hoe de werkzaamheden in dit district aangepakt kunnen worden.

Er zijn afspraken gemaakt om in elk district een kantoor van OW op te zetten. In sommige districten is deze faciliteit er al. Volgens de bewindsman togen in het verleden afdelingshoofden/coordinatoren elke dag naar een district voor de controle van de werkzaamheden. Er zal nu zoveel als mogelijk gewerkt worden met kader van het district zelf.

Er zullen nieuwe afspraken worden gemaakt met de kleine groep arbeiders van OW die in het district werken. Deze medewerkers waren aanwezig bij het bezoek van de bewindsman en hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid hun dagelijkse werkomstandigheden voor te leggen aan de minister en delegatie.

Mendelzoon geeft aan tevreden te zijn met de oplossingsmodellen die zijn voorgesteld en hoopt heel gauw te werken aan de veranderingen.


17 REACTIES

 1. Het wanbeleid van de afgelopen 10 jaar is de oorzaak dat de situatie in de districten triest is.
  De tijd heeft daar gewoon stil gestaan. Doordat er nooit onderhoud is gepleegd, is alles in verval geraakt. Een mooi voorbeeld is het politiebureau op Boskamp. In 2011 stond het er nog. Toen ik er in 2018 was, was het vervallen en verlaten. Het zelfde geldt voor het politiebureau aan de Keizerstraat. Ook deze is vervallen en verlaten. Er is ervoor gekozen om een noodgebouw ernaast te zetten. Surinamers en onderhoud gaan niet samen. a sarie ma a troe…


  Maak melding

 2. Da hoe hebben de mensen al de jaren gewerkt. Moet de vorige regering dit heel kwalijk aannemen. Foei regering bouterse. Wat heeft u met al dat gestolen geld gedaan.


  Maak melding

 3. Men moet afstappen om houten huizen/gebouwen te bouwen in Suriname.

  Zie in Paramaribo – Suriname de heel veel van de weinige gebouwen uit de koloniale tijd die staan nog fier overeind in tegenstelling tot de houten koloniale houten gebouwen, die veel kapitaal en onderhoudt vragen. Zie ook dat de moderne stenen gebouwen/huizen er mooi bij staan.

  Zie verder en constateer dat de gebouwen/huizen van steen oa van Peter Nagel, voormalige CHM, voormalige ABN, EBS gebouw Noorderkerkstraat, enz.

  Een middenweg zou zijn gebouwen van steen en hout. Maar dit vraagt ook de juiste aanpak, waardoor het weinig aan onderhoudt vraagt waar er sprake is van hout. Dat zal een mooie formule zijn.

  Peter Nagel heeft het voorbeeld gegeven met zijn stenengebouwen en dit voorbeeld moet men in heel Suriname gaan toepassen. Een keer opgezet staat het als een rots in de branding, weinig onderhoudt en het gaat eeuwen mee en dat telt. Kapitaal hoeft dan niet meer dan een keer uit gegeven te worden. Houten gebouwen is gewoon kapitaal vernietiging.


  Maak melding

 4. Zie in Paramaribo – Suriname de heel veel van de weinige stenen gebouwen uit de koloniale tijd die staan nog fier overeind in tegenstelling tot de houten koloniale houten gebouwen, die veel kapitaal en onderhoudt vragen. Zie ook dat de moderne stenen gebouwen/huizen er mooi bij staan.

  Peter Nagel heeft het voorbeeld gegeven met zijn stenengebouwen in Paramaribo die er nog steed heel mooi bij staan. Voormalige ABN-gebouw aan het kerkplein, EBS aan de Noorderkerkstraat, Voormalige CHM-gebouw Dr Sophie Redmonstraat en Steenbakkerijstraat, enz.

  Zie ook de vele stenengebouwen overal in het land en zie hoe die er bij staan en weinig of geen onderhoudt nodig hebben.

  Houten gebouwen is gewoon kapitaalverspilling. Stoppen jullie ermee en laat goede stenen woningen voor uw nageslacht achter.


  Maak melding

 5. Is het beleid van 45 jaar tegenover het binnenland!!! 45 jaar onderwijsdiscriminatie en beleid!! Voor regeringsleiders in de afgelopen periode is Suriname : Wanica, Paramaribo, Nickerie, Saramacca en Commewijne moet ontwikkeld worden. De andere districten zijn alleen nodig voor grondstoffen!!! Wat is district Para heden die miljoenen us dollars heeft bijgedragen aan de staat. Brokopondo district van Energy hout en goud niet eens een middelbare school of een ziekenhuis!! Kan verder gaan maar is niet nodig. Regering komen en gaan!!! Paramaribo, Nickerie, Commewijne, Wanica en Saramacca is Suriname de andere niet, moeten achter blijven met ontwikkeling!!


  Maak melding

 6. Passant, even serieus, je bent altijd zo enthousiast, je komt telkens met goede voorstellen, nu weer over de bouw, dan weer over de olie, de relatie met de USA en ook over hoe Suriname zich moet opstellen of gedragen ten opzichte van het buitenland om hulp te krijgen. Je bent soms net een internationale consulent.
  Wat ik mij weleens afvraagt na het lezen van jouw reactie, waarom zo iemand blijft hangen in NL, waarom niet linea recta naar Suriname om ons komen te helpen, m.n. de Overheid. Wat houdt jouw tegen.🤷🏽
  De zelfde gedachte heb ik bij Para express, maar ik richt mij niet tot hem, omdat ik denk dat hij al met pensioen is.


  Maak melding

 7. Ik hang niet in Nederland, ik heb rechten en plichten om hier te blijven. Ik heb meer land waar thuislanden dan Nederland en Suriname.

  Ik zet altijd mijn beste beentje voort en gelet op wat ik schrijf zie je dat ik wel zeer goede zaken neerzet.

  Ik sta positief tegen over het leven en het beste van te maken. Zit in mijn DNA.


  Maak melding

 8. PRACHTIGE WONING.

  RIAD E LUL WAN IEPE OOKTOE.

  TOT NU TOE IS HIJ MEER SLAP DAN STRAK BEZIG GEWEEST.

  ALS JE NAAR RIAD ZIJN SMOEWERK KIJKT IS HET HUIS AL VERBOUWD.


  Maak melding

 9. Ik heb mijn verplichtingen in Nederland. De diaspora zal met het plan van Zijne Excellentie president Chandrikaperkash Santohki als het is uitgewerkt en de Surineds, ook ik mij erin kunnen terug vinden, haar bijdragen leveren aan Suriname.

  Als dat niet zo is zal ik op mij manier mijn dragen aan Suriname leveren. Het is niet gemakkelijk om met Surinamers te dealen. Surinamers hebben hun eigen gebruiksaanwijzingen en willen de hoogste viool spelen met hun wel of niet gekochte diploma’s.

  Ook de goed opgeleide met hun erkende diploma’s Er zijn vele zaken, waar men moet dealen om in Suriname je staande te houden. Egoïsme, eigen belang, korte termijn planning, snel rijk worden, tjoekoes, de Surinaamse mentaliteit, enz, enz.

  Suriname is een roversnest en het is niet alleen goed uitkijken, maar ook goed luisteren. Zie maar hoe bepaalde figuren zich in de nesten hebben gewerkt en nu achter slot en grendel zitten, omdat de dollars zagen en hun slag wilden slaan eo anderen hun erin geluisd hebben.


  Maak melding

 10. Aaah hebben deze mensen niet de problemen overzicht heen laten komen, deze zelfde mensen hebben een verkeerd partij gestemd namelijk boefie boefdraad bouta adhin abdoel misiekaba heks simons, dan is het geen wonder dat je in zo’n leeft situatie terecht komt, luister noh, sranang mang, als je vooruit gang wil, dan behoudt deze regering, over 10 jaar zullen jullie dhr santoki en Brunswijk dankbaar zijn, wat zij voor jullie hebben betekent, het is trouwens jammer dat 20 jaar ndp soso rotzooi gebracht in suriname, open je, deze regering Brunswijk santoki is goed bezig om de economie op gang te brengen, daar zullen jullie de vruchten van plukken, alleen nogmaals venetiaan en sardjoe, is de enige president na de onafhankelijkheid heel goed had gedaan, daarom petje af voor venetiaan,
  Ka bouta en boefdraad adhin abdoel misiekaba heks foefoermang, ndp en ndpers zijn dieven, nooit meer ndp
  Nooit meer op ndp van bouta opruimen de ndp


  Maak melding

 11. hé pony , wat zit jij toch weer te lullen , wil je vanuit de bijlmer interessant over komen , wat hier aan de hand is in Suriname , hou toch je paarse waffel.


  Maak melding

 12. HOE KAN DIT ALLEMAAL. WAT HEBBEN AL DIE KA MINISTERS MET HET GELD GEDAAN?
  ZIE HIER BESTE MENSEN ZIE HIER DIT IS HET RESULTAAT VAN BOUTERSE EN DE NDP

  BTW IS BOEFDRAAD NOG STEEDS OP DE VLUCHT, DE EX MINISTER VAN FINANCIEN
  ZODAR HIJ GEVANGEN WORDT KOMT HET GELD VAN ONS WEER VRIJ


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.