Kindje dood na val in gat met water op erf

6
baby in Suriname

Een kindje van slechts 17 maanden oud is gistermiddag te Kwakoegron in Suriname overleden, nadat de dreumes in een pas gegraven gat met water op het erf was gevallen. Uit het onderzoek blijkt dat de moeder omstreeks 13.00 uur in haar woning een matras in de woonkamer plaatste en daarop met haar 2 kinderen ging liggen.

Ze vielen in slaap terwijl de voordeur openstond. De 17 maanden oude baby is toen wakker geworden en via de open gelaten deur gelopen naar de achterzijde van het terrein. Daar had men enkele maanden geleden een gat had gegraven, om een koker te plaatsen voor een toilet.

De koker was echter nog niet geplaatst, waardoor het kind in de put met water terecht gekomen is met de dood als gevolg. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Het kindje zou zijn verdronken.

Het lichaam van de dreumes is vrijgegeven aan de familie voor de uitvaart.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Je moet wel tot de Familie van Ezel toebehoren om zo Hersenloos tewerk tegaan dit is onbegrijpelijk hoe kun je dat afgegraven put niet baricaderen op het moment dat je het uitgegraven heb en de kokers nog niet zijn geplaats zelf een volwassen kan erin vallen omdat je zou denken dat het een plas water is heel trieste gebeuren alleen door nalatigheid is dit kindje komen te overlijden veel sterkte aan de Ouders en familieleden ik hoop dat de gravers zo een fout nimmer meer maken en dat anderen ervan leren


  Maak melding

 2. Zeer triest.

  R.I.P. baby.

  Sterkte aan de nabestaanden

  === /// ===

  Regering Santokhi,
  Voorlichting kan een eye opener zijn !
  Bewustwording van mogelijke gevaren.

  Waarom hebben flessen met schoonmaakmiddelen veiligheidsdoppen ?
  Waarom zijn de babybox, kinderzitje in de auto, etc. uitgevonden ?
  Waarom zijn er andere middelen verkrijgbaar mbt veiligheid van een kind ?

  Suriname loopt heel veel achter !
  Voorzorgsmaatregelen zijn geen luxe !
  Het red levens !

  Voorkomen is beter dan genezen. Krakti !


  Maak melding

 3. Waij hadden altijd een hekje bij de voor en achterdeur. Het is al de 2e x in korte tijd dat de verzorgster ligt te pitten terwijl een peuter en kleuter ontsnappen en dichtbij op het erf verdrinken.
  In mijn gezin gebruikten we traphekjes. Kind kon de trap niet alleen op of af en ook niet zelfstandig een ruimte verlaten. En de box stond nog lang in de kamer. Maar ja ik heb makkelijk praten misschien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.