donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPique gaat zonder vergunning toch demonstreren

Pique gaat zonder vergunning toch demonstreren

-

Does Travel - naar Suriname

Ondanks de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost de vergunningsaanvraag van activist Sibrano Pique heeft afgewezen, gaat hij woensdag toch de straat op. Dat heeft Pique zojuist laten weten in een live opgenomen video op Facebook.

Pique zegt dat hij als burger het recht heeft om een vreedzame betoging te organiseren. Hij zal morgen wederom een vergunningsaanvraag indienen, om in groepjes van vijf personen te lopen vanuit Ondrobon naar het gebouw van De Nationale Assemblee om een petitie in te dienen. Naar zijn zeggen gaat woensdag gewoon door al wordt ook zijn tweede aanvraag afgewezen.

Zijn aanvraag is afgewezen op advies van de minister van Volksgezondheid en de regiocommandant Paramaribo van het Korps Politie Suriname.

Dit vanwege van de huidige gezondheidsmaatregelen die zijn vastgesteld door de Surinaamse regering en vastgelegd in het Presidentieel Besluit van 2 januari 2021. Samenscholing van groepen groter dan vijf personen is verboden. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
 1. Oppakken en in LPI opsluiten en daar vergeten worden.

  Suriname moet er alles aan doen dat niet alleen de openbare verstoord wordt, maar ook mensen die er zorg voor willen dragen dat COVID-19 zich verspreidt onder de bevolking.

  Zij die zich niet aan maatregelen om het virus zich te verspreiden willen houden, moeten niet alleen tegen zich zelf beschermd worden, maar ook de samenleving moet beschermd worden.

  Zijn gedrag heeft er alles van waar hij thuis hoort.


  Maak melding
 2. Oppakken en in LPI opsluiten en vergeten worden.

  Deze man doet er alles aan om het virus onder de Surinamers te verspreiden en er doden hierdoor ontstaan.

  De samenleving moet niet alleen zichzelf beschermen tegen deze man, maar hem ook heel goed beschermen voor zijn eigen veiligheid.

  Gouverneur Kielstra wist hoe hij met orde verstoorders om
  moest gaan, die een last waren voor de maatschappij.

  De extreem Kielstra doctrine toepassen voor pique.


  Maak melding
 3. Moet je hen horen. De angst zit er goed in bij de aanhang van Santokhi. De d.c. en de minister nemen in feite ” wo sit ing ” in bescherming. De slapeloze nachten van Santokhi worden vermenigvuldigd. De druk moet worden opgevoerd.


  Maak melding
 4. Klopt Kel , hij die pique is een van de kontenlikkers van bouta , , en deze rat begrijpt nog steeds niet dat zijn baasje is weggestemd , en hij gelooft niet dat er corona is hier in Suriname en hij gelooft dat corona gewoon een griepje is , , deze held wilde toch naar het Wanica ziekenhuis gaan zonder mond-neus kapje , ze hadden hem toen moeten laten gaan naar die corona patienten , en hem laten knuffelen met de patienten op de IC , dan had hij ook bij die corona doden gehoord , en was er uiteindelijk een paarse rat minder.
  maar nu woensdag als die pique op straat is direct oppakken , hij heeft geen vergunning voor deze mars . punt uit.


  Maak melding
 5. hé robje g , durf jij wel met je holmaatje pique op straat te gaan , , zal wel niet hé paarse rat die in de bijlmer woont daar in Nederland , op afstand voel jij je een bink , maar we zien door al je domme en sprookjesachtige reacties , dat je een nul bent , eigenlijk nog minder dan een nul ,( -,0) , , dus loser duik weer in bed en lees een van je verhalen uit die boekjes die je hebt , , waardeloze vent , bangerik , en niets zegger , donderstraal op yu kaw.


  Maak melding
 6. Ai baja maar sang tranga Pique jesi so
  Maar Nerkust gaf wel aan Curtis toch dus oeng denki a tori toe. De rijken worden rijker en wij worden armer. GOD ziet jullie hoor…time will tell🙏🏽


  Maak melding
 7. Als je voor een piek geboren bent wordt je nooit een dalla. Voor een publieke discussie liep hij weg omdat zijn dochtertje van 3 jaar hem dat aanraadde. De politie moet hem arresteren en ondervragen wie hem betaalt voor zijn schofterig aso gedrag gedurende de pandemie, is hij ook van plan morgen te demonstreren met zijn vrienden die aan obesitas leiden?


  Maak melding
 8. Demonstreren is een recht. Het is niet absoluut aangezien er zich omstandigheden kunnen voordoen waarbij er geen vergunning verstrekt zal worden. Denk maar aan gezondheid , de vrees voor verkeersoverlast en de vrees voor wanordelijkheden. Dat een samenscholing van meer dan vijf personen verboden is ,slaat niet op het recht om te demonstreren. De anderhalve meter afstand is ook geen beletsel voor het demonstreren. Betogers kunnen de anderhalve meter afstand in acht nemen en demonstreren. Voor wat betreft verkeersoverlast en de vrees voor wanordelijkheden ,kan de initiator de garantie verlenen dat het verkeer niet gehinderd zal worden ,en dat het een vreedzame betoging zal worden.

  Op grond van deze anticipatie van de betogers, heeft de DC geen gewichtige reden om de demonstratie te verbieden daar er immers voldaan is aan de eisen. Hiermee zeggend dat de Covid-maatregelen , met name het verbod op samenscholing van meer dan vijf personen, het recht om te demonstreren niet kunnen overrulen mits inachtneming van de gepaste afstand. Een ding is om presidentiële besluiten uit te vaardigen ,een tweede is dat het recht om te demonstreren niet gehinderd moet worden door een verbod op samenscholing. Deze twee zaken moet men gescheiden houden .Immers ,het verbod op samenscholing heeft te maken met de Covid-maatregelen en niet als doel het recht om te demonstreren te verbieden.


  Maak melding
 9. Ben geen fan van Pi, Pi, of Piemel, hoe die vent ook heet, maar inderdaad demonstreren is een RECHT wat je hebt in een democratie. Geen vergunning? Logisch niet, die willen ze niet geven. Chan dult geen kritiek zoals in een vrije democratie. Maar geen vergunningen geven vanwege Corona slaat nergens op. Op het hoogste niveau worden de regels geschonden en mogen we wel bij Combeemarkt, overdekten markten en bij Chotelal in de rij gaan staan. Alsmede de kleine ondernemers en banken die krampachtig niet meer als twee mensen binnenlaten, terwijl buiten de mensen in rij achter elkaar staan. Zouden
  B.B. en Chan mondkapjes opgehad hebben toen ze in de bunker van Boutazaten te drinken (lees zuipen). Duidelijkheid is er wat dat betreft niet. Over het IMF kan ik duidelijk zijn…..dat komt altijd bij het volk terecht. Nog maar een paar weken geleden hield Chan de mensen de leugen voor dat het IMF niets oplegt. Dat is natuurlijk belachelijk. Chan moet straks 25 tot 30.000 ambtenaren kwijt. Daarom wilde Bouterse er niet aan. In ieder geval werd voor de verkiezingen door Chan steeds verkondigt dst het IMF niet nodig is. We hebben olie! Olie wordt elk jaar minder waard en is een aflopend product. Dat wil zoveel zeggen dat de winsten alleen maar minder worden. Zeker als je over vijf of zes jaar pas kan gaan boren. Nog afgezien van het feit dat Suriname nog 2 miljard aan investeringskosten moet meebrengen. Waar zijn die begroot? Kan niet van Staatsolie zijn want de komende 3 jaar winst is voor oude schulden gereserveerd. Maar over dat investeringsbedrag praat niemand meer.


  Maak melding
 10. Is deze vent gek,pique genaamd, of wil hij niet weten waar de economische malaise ellende is begonnen, en door wie is het veroorzaakt, pique dagoe dat was bouta en boefdraad adhin abdoel misiekaba heks simons geplunderd, is het je duidelijk, ik volg santoki en Brunswijk elke dag, het duurt niet lang meer, ieder geval heer santoki Brunswijk is goed bezig om Suriname uit de problemen te halen, pique go roko lesie, met jouw bla bla bla bla bla bla bla hebben wij niks dong kaw


  Maak melding
 11. Rob gay angst zit er goed in bij vhp, dat had je gewild, achterlijke hond, maar surinamers hebben gezien wat die stomme bouta en boefdraad adhin abdoel misiekaba heks simons hebben suriname en hun bevolking aangedaan, compleet leeg geplunderd, ik ben nps, maar vhp is samen met surinamers bezig om het land uit de problemen te halen,santoki Brunswijk gado sa de nanga oenoe,


  Maak melding
 12. Beste RobG,
  Acht niet die mensen hoog die al uw woorden/daden/onzin/haat en domheid prijzen, maar hen die u welgemeend op uw fouten wijzen.

  Pique, kan samen met u betogen, een respectvolle gesprek voeren, nee, dat niet.
  Denk erover na.


  Maak melding
 13. Agenda van Pik is sociale onrust zaaien aangestuurd door zijn baas en anderen hoog geplaatsten die op de radar van het OM staan. En Bouta die straks 20 jaar moet opknappen.
  Die rotzakken worden allemaal betaald. Waar waren ze toen het land leeggeplunderd werd? Wat doet hij om al het geboefte geld terug te laten halen?? Zo’n ondankbare hond en honden. Hoe hard moet de regering Santhoki nu werken om het land weer op de rails te krijgen? Het Surinaamse volk mag blij zijn met deze regering die bereid om al die rotzooi die de NDP heeft veroorzaakt heeft achtergelaten om die op te ruimen. Zie wat voor consequenties het wanbeleid nu heeft op de Surinaamse samenleving. Moord, zelfmoord, doodslag, roof, criminaliteit en drugsgebruik, verkeersvandalisme. Dat krijgt men als men het volk van zijn ontwikkeling heeft beroofd.


  Maak melding
 14. @@Passant 18 januari 2021 At 23:23
  Oppakken en in LPI opsluiten en vergeten worden.@@

  Passant ga je schamen voor zo’n walgelijke uitspraak, jij bent erger dan Kielstra die papa Doelie naar Wolfenbuttel stuurde. Je lijkt wel een afstammeling van de Kolonisator. Jij verdient echt een stevige schop tegen je kont. Bah


  Maak melding
 15. hé , paarse pony , jij gaat toch ook mee woensdag samen met die pique , hand in hand toch , en zo worden jullie allemaal opgepakt en gebracht naar wat Passant aan geeft .
  o ja , jij kunt niet komen , jij zit in de bijlmer , bemoei je met de gebeurtenissen daar , en niet met de gebeurtenissen hier in Suriname , we horen dat er daar ook veel paarse stront is , en ga samen , mens erger je niet spelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES