Man doet zich voor als advocaat en licht nietsvermoedende cliënt op

10
nietsvermoedende
Foto: Korps Politie Suriname

De Surinaamse politie heeft vrijdagavond deze 30-jarige man aangehouden, die zich voordeed als advocaat. Op slinkse wijze troggelde de verdachte geld van een slachtoffer af, om een rechtszaak voor hem in orde te maken meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Een benadeelde deed op woensdag 17 oktober 2020 op het politiebureau Domburg aangifte van oplichting en verduistering tegen de verdachte W.B. De aangever verklaarde dat de verdachte W.B. zich voordeed als te zijn een advocaat die een rechtszaak voor hem in orde zou maken.

Toen deze zaak niet behartigd kon worden, kwam de benadeelde erachter dat W.B. een nep advocaat was. De wetsdienaren werkten deze informatie uit en spoorden W.B. vervolgens op. Hij is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De man werd afgelopen vrijdag 15 januari door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM), bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en aan de Maikoestraat aangehouden.

Indien er personen zijn die op dezelfde wijze door W.B. zijn opgelicht, worden zij opgeroepen om zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van Recherche Regio Midden. Deze onderzoek unit is te bereiken op de telefoonnummers 582200/582050 meldt de politie.

UPDATE – De politie heeft een rectificatie geplaatst en zegt: In een eerdere berichtgeving was aangegeven dat de 30-jarige W.B op vrijdagavond 15 januari door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM), bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) was opgespoord en aan de Maikoestraat was aangehouden.

W.B. werd ervan verdacht zich in het jaar 2020 schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering. Gebleken is dat de verdachte W.B. geen advocaat is, maar werkzaam is bij een advocatenkantoor. Hij was in gebreke gebleven de afhandeling van de rechtszaak van de aangever door te geven aan zijn leidinggevende, in deze de advocaat.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is W.B. heengezonden.


10 REACTIES

 1. Ah ja.. Hij had zeker in zijn jeugd gedroomd om advocaat te worden en nu heeft hij iemand met geld gevonden die hem de mogelijkheid geven om ervaring op te doen.

  En nu serieus… Je weet in Suriname wie advocaten zijn en wie niet.Surinamers weten meestal alles van elkaar. Trouwens… Domburg is niet zo groot. Hij heeft zicht blijkbaar heel makkelijk laten oplichten.


  Maak melding

 2. Hij moet ook een ongekwalificeerde advocaat toegewezen krijgen van de rechtbank een Advocaat die op alles ja zegt, is uw cliënt schuldig ja
  gaat u akkoord met een gevangenisstraf van 13 Jr Ja
  is uw cliënt een gevaar voor de samenleving Ja
  Nou dan mag hij over zijn daden nadenken in de 13 jaar dat hij uitrusten mag


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.