Brand op vuilstortplaats Ornamibo na uren onder controle

5
Brand op vuilstortplaats Ornamibo na uren onder controle

Wederom is gebleken dat men zich niet houdt aan regels op de vuilstortplaats te Ornamibo in Suriname. Onverlaten hebben als gevolg van hun activiteiten brand doen ontstaan ter plekke. Het is de Surinaamse brandweer, die sedert gistermiddag aan de slag is geweest, vanmorgen gelukt om het vuur onder controle te krijgen. 

De coördinator van de afdeling vuilophaal en verwerking, de heer Bholanat Narain heeft met behulp van graafmachines zand laten verwerken op de brandhaard.

Volgens de gewestelijke brandweercommandant, de heer Inayat is gebleken dat de zogenaamde ‘rapers’ een probleem vormen op de stortplaats. Zij verbranden over algemeen oude apparatuur ter plekke om zodoende koper en andersoortig vrijgekomen metaal te verkrijgen. Er was sprake van een brandhaard van ongeveer 700m².

De Districtscommissaris, de heer Mohamed Shafiek Goelaman, zal op korte termijn met de verschillende actoren brainstormen over hoe dit probleem tot het verleden te laten behoren. Het is volgens de Dc gebleken, dat dit euvel zich jaarlijks voordoet, waardoor de volksgezondheid alsook het milieu in gevaar worden gebracht. Gelukkig kon erger worden voorkomen.


5 REACTIES

 1. Deze rapers moet men in de vuurzee gooien die ze zelf aansteken. Elk jaar weer een gelul van deze brandstichters. Opruimen dat gespuis, dan zal SU bevrijd zijn een beetje.


  Maak melding

 2. @ stievR..leef jij in een boven.laag van de bevolking dan kan ik je je uitspraak die je maakt wel volgen …maar weet jij hoe het is in deze onderlaag die alleen maar groter wordt en meerder mondjes moet voederen doet voelen…hou je mond en steun hun waardoor dit geen noodzaak zal zijn…Bless..Su..


  Maak melding

 3. @Ras: Vermoedelijk vreet jij ook van de opbrengsten van die ellendelingen. Zo te zien heb je geen last van de ellende die deze zwervers teweeg brengen. Misschien wordt je high van die rook. Surinamers willen altijd de martelaar uithangen. Handen uit de mouw steken en gaan werken kan men niet. Echter weet men wel overlast voor anderen te creeren. Ik weet niet als je in SU woont, maar dit gelul is al decennia lang aan de gang. Als die gasten worden aangesproken door de autoriteiten, zetten ze ook nog een grote bek op. Daarin zijn de doorsnee Surinamers goed in, nl. persisteren tegen orde en regelgeving.
  Btw, geen enkele mislukkeling gaat mij komen vertellen om me mond te houden. Dus, ook jij niet, mafkees!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.