Multifunctioneel centrum voor ontwikkeling van Inheemsen in Suriname

6
Multifunctioneel centrum voor ontwikkeling van Inheemsen in Suriname

Stichting Super Liga der Tucajana heeft wederom een onderhoud gehad met president Chandrikapersad Santokhi met het oog op de ontwikkeling van de inheemsen op voornamelijk agrarisch gebied. Bureau Eenheid zal in opdracht van het staatshoofd deze samenwerking verder mede-coördineren en -monitoren.

De Inheemse organisatie wil een multifunctioneel centrum opzetten, dat als centraal punt zal dienen om de projecten te coördineren naar het veld. Dit vertelt de woordvoerder van de stichting, Mario Wijngaarde in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Vorige maand is er een kennismakingsonderhoud geweest tussen deze organisatie en president Santokhi waarbij tal van zaken zijn gepresenteerd met betrekking tot het brengen van ontwikkeling voor de inheemsen in het binnenland. Er is toen gesproken over de agrarische ontwikkeling, pluimvee en het creëren van afzetmarkten. De ministers Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GB) en Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zaten ook aan bij deze meeting.

Beide departementen zullen een faciliterende rol hebben, respectievelijk met betrekking tot status van gronden en landbouwgrondonderzoek, landbouwtraining en -begeleiding. De stichting heeft LVV ondersteuning gevraagd bij de verdere ontwikkeling van de gewassen markoesa, cassave en ananas.

Belangrijk is om de ideeën in een projectvoorstel te vervatten om daarna op zoek te gaan naar middelen voor duurzame financiering. Wijngaarde: “De meeting was functioneel met concrete afspraken. Binnen twee weken willen wij een draft van het projectvoorstel aanbieden”.


6 REACTIES

 1. IK HOU VAN INDIANEN.
  ZE ZIJN ALTIJD RUSTIG EN LIEF.
  NOOIT DOEN ZE MOEILIJK.
  ECHT EEN EENVOUDIG VOLK DAT ZONDER GELD KAN LEVEN IN HET BINNENLAND.
  PRACHTIGE GROEP.
  BEN BLIJ MET ZE.
  SOSO LOBI.


  Maak melding

 2. Het zelfde wordt weer gedaan ,begin het inheems grondtgebiedt aftebakenen en daarna mag men alle onderzoeken doen dat men wil,we willen niet meer bedonderd worden
  dus men doet moeilyk om de inheemsen hun grondtrechten te erkennen, terwyl men consesies blyf uitgeven.


  Maak melding

 3. ja hoor hebt je die paarse galbak rbrowny met y ook weer , , en het verhaal verdraaien hé paarse puntzak , je moet een terug kijken , , was het je baasje bouta niet wie daar de concessies uit gaf aan zijn familie en grote vrienden in het mom van alles in Suriname is van mij , en ik doe wat ik wil, dus paarse schijterd flikker maar op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.