woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameAdmiraal Faller noemt Suriname belangrijke en gewaardeerde regionale veiligheidspartner

Admiraal Faller noemt Suriname belangrijke en gewaardeerde regionale veiligheidspartner

-

Does Travel - naar Suriname

Voor admiraal Craig Faller van de Verenigde Staten van Amerika is het een eer dat hij woensdag 13 januari 2021 een bezoek heeft kunnen brengen aan de Republiek Suriname. Hij benadrukt dat Suriname een belangrijke, maar bovenal zeer gewaardeerde veiligheidspartner is in de regio.

“Wij hebben vandaag gewichtige veiligheidsvraagstukken kunnen bespreken. Ik spreek bijzondere dank uit aan het staatshoofd van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi en de Surinaamse minister van Defensie en haar team voor dit succes” aldus de admiraal.

Tijdens de ontmoeting met minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie is er een breedvoerig werkoverleg geweest. De Amerikaanse legertopper geeft aan dat de discussies waren gericht op mogelijkheden om de samenwerking uit te breiden, waaronder het tegengaan van transnationale dreigingen, het delen van informatie, uitwisselingen en capaciteitsopbouw op het gebied van defensie en veiligheid.

“Suriname is een gewaardeerde buur, gerespecteerde partner en betrouwbare vriend. Dit bezoek is een cruciale stap voorwaarts in ons duurzaam partnerschap. De defensiesamenwerking tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika is historisch en gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen”, aldus admiraal Craig Faller. 

Faller heeft aangekaart dat de aanhoudende coronapandemie ook invloed heeft op verschillende aspecten van veiligheid in de regio. De ‘Southern Command’ heeft daarom gemeend om de regio te ondersteunen en te voorzien van medisch apparatuur en additionele tools om COVID-19 beheersbaar te houden.

Uit handen van de admiraal hebben president Santokhi en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid een schenking ontvangen van medisch apparatuur die ongeveer 600.000 Amerikaans dollars waard is. “COVID-19 heeft ons alleen maar geleerd hoe belangrijk het is om samen te werken”, accentueert Faller.

Volgens minister Mathoera is dit een goed moment geweest om de admiraal persoonlijk te bedanken voor de ondersteuning op onder andere het gebied van capaciteitsversterking en de ondersteuning aan ons Nationaal Leger. Van dit bezoek is meteen gebruik gemaakt van de gelegenheid om enkele prioriteiten en uitdagingen op het gebied van veiligheid te bespreken. Vanuit Suriname is gevraagd om de defensiesamenwerking uit te breiden. Ook is ondersteuning in de empowerment van vrouwen gevraagd om hen de mogelijkheid te geven topfuncties binnen het leger te bekleden.

Tijdens de ontmoeting tussen de bewindsvrouw en de Amerikaanse functionaris zijn overeenkomsten die al getekend waren verder geïmplementeerd, waaronder de Maritieme Overeenkomst tussen Suriname en Amerika. Ook zal er meer inhoud en uitvoering gegeven worden aan concrete acties en plannen om daadwerkelijk de veiligheid op een hoger niveau te brengen. Ook zijn enkele nieuwe overeenkomsten aangeboden op het gebied van informatie-uitwisseling en zal Suriname ondersteuning krijgen van de VS voor wat betreft een Vessel Monitorings Programma om de illegale visserij tegen te gaan. 

Suriname heeft ook ondersteuning gehad in de strijd om het COVID-19-virus de kop in te drukken. “Wij zijn Amerika daar heel erkentelijk voor”, zei de minister. “Dit virus heeft wereldwijd veel schade aangericht en veel mensenlevens zijn te betreuren, maar je ziet toch dat landen elkaar ondersteunen in de strijd tegen dit virus. In tijden van crisis gaat het erom wat we voor elkaar kunnen betekenen om elkaar te ondersteunen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Het is een mooi begin, illegale visserij wordt aangepakt, ik had ook gezien mevrouw mathoera dat de illegale goud die worden gestolen door Brazilianen, dat die ook prioriteit geniet, militairen samenwerking is goed, suriname heeft de capaciteit niet om alles te bewaken, daarvoor is te weinig militairen, daarom samen met de Amerikanen de rijkdom van suriname te bewaken, het is van ons allen sranang mang, rijkdom?


  Maak melding
 2. konjo , die olie smeren ze in jou gezicht en zetten jou een petje met veren op je kanus , en konjo op wie lijkt je dan , de verdreven zwarte …. , wel snel een foto maken.


  Maak melding
 3. Gekke lonnie in zijn nehru jacket. Mooi dat hij zich aanpast aan de president want van het gesprek met admiral Feller heeft hij geen moer begrepen en voor een bezoek aan the USA moet hij wachten tot zijn volgende reincarnatie.


  Maak melding
 4. Als je de foto’s bekijkt van het bezoek van de admiraal van de VS met onze minister van defensie Mathoera , zie je direct dat deze vrouw haar mannetje staat in de mannen wereld .
  Alle vrouwen in deze regering doen het zelfde , ze laten zien dat vrouwen niet onder doen van de mannen , wij als Surinamers moeten trotst zijn op deze daadkrachtige vrouwen.


  Maak melding
 5. Onze vp is in waarde gestegen op de foto.Hij heeft het ver geschopt.
  Hoe is de amerikaanse admiraal op het idee gekomen om met deze vp op de foto te gaan??


  Maak melding
 6. Kijk wie naast wie staat baja. Ik vraag mij in gemoede af of deze ongeschoolde vp 1 woord hft verstaan of tenminste iets heeft terug kunnen zeggen als antw.
  Het enigste waar hij goed in is ,is boesienenge n straatietaal gebruiken zoiets als “no aksi mi law law sani”.
  Wat zal deze admiraal wel niet .
  gedacht hebben op dat moment
  SUR BANANA COUNTRY. ALS JE OVER VEEL GEROOFDE GOUD BESCHIKT, AL BEN JE EEN DOMME EZEL, KAN JE HET TOT PRES SCHOPPEN .
  EERST ALLE CRIMINELEN AAN D MACHT
  .. ,DE ECHTE INTELECTUELEN DIE GEINVESTEERD HEBBEN IN HUN WAARDEVOLLE STUDIE KOMEN NOOIT TOT HUN RECHT .


  Maak melding
 7. Is allemaal strategie. De drugstransporten en kartels indammen en fysiek meer aanwezig zijn in de regio.

  Kartels smokkelen ALLES, niet alleen narcotica.


  Maak melding
 8. Geen idee, wat de noodzaak is om Amerika toegang tot Suriname te geven. Deze supermacht heeft meerdere agendas, die in het voordeel, maar helaas ook in het nadeel van Suriname kunnen zijn.

  De huidige Amerikaanse President is daar een goed voorbeeld van. Amerika is de baas en duld geen tegenspraak. Zo ook in de regio, met als voorbeeld het conflict met Venezuela. Waarvan ik denk dat dit het werkelijke motief is achter dit bezoek aan Guyana en Suriname.

  Wilt Suriname daarin een standpunt nemen? Blijkbaar zijn Chan en co, nog niet helemaal bij de les.


  Maak melding
 9. NIEMAND kan een ander in WAARDE laten STIJGEN
  maar men kan wel proberen om hem of haar te VERNEDEREN

  Zo is het leven eenmaal. Mensen zijn continu bezig elkaar te
  overtreffen en zichzelf ten koste van een ander te verheffen.

  MAAR ZELFBEWUSTZIJN is GEESTELIJK ONTWAKEN en in WAARDE STIJGEN


  Maak melding
 10. Meneer uit Proletenland komt langs en hup iedereen op de foto hahaha
  Vrouwen op de foto zijn in eens vrouwen met ballen, donkere man in zelfgemaakte uniform spreekt alleen de taal van de boesnengre, wat heeft hij als vp daar te zoeken en natuurlijk de gebruikelijke hersenloze kronkels.

  Btw, vindt niemand het raar dat een Amerikaanse Generaal als overheidsambtenaar samen op de foto gaat met een drugsveroordeelde, nu VP. Wat zal de reactie zijn van de DEA, de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst. Is toch niet koosjer.🙈🙈


  Maak melding
 11. Een goed gesprek op militair niveau internationaal tussen minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie en Admiraal Craig Stephen Faller van de Verenigde Staten van Amerika (VS) is altijd goed.

  Waar is het gevaar of zou dreiging aan de noordkust van Latijns-Amerika zijn of kunnen ontstaan? Oorlog en Vrede, belangen, voordeel. De krachtsverhoudingen. In welke kamp wil Suriname zijn?

  Is Suriname een bondgenoot van de US, net als Guyana, Frankrijk/Frans-Guyana. Op ondersteuning van Brazilië en Columbia kan de USA al rekenen. Ook op Nederland, Antillen als NAVO bondgenoot in het Caribischgebied, in Puerto Rica heeft de USA een militaire basis. Uit Californië (VS) kunnen enkele vliegdekschepen op de Stille Oceaan ook richting Columbia varen om elke dreiging in de Noordzijde van Latijns-Amerika te neutraliseren.

  Het leger vd USA heeft genoeg mogelijkheden in Californië, Miami, Caribischgebied om elke dreiging te neutraliseren op zee, lucht land (SEALs), 1st Special Forces Operational Detachement/Delta Force, Night Stalkers/160th Special Operations Aviation Regiment( Airborne).

  Ook de Franse Gendarmerie kan oa uit Frans-Guyana de USA als NAVO bondgenoot te ondersteunen, idem Nederland/”Antillen.

  Suriname kan daarom beter de USA, Frankrijk, Nederland goed te vriend houden en hiermee voor de veiligheid in de regio te zorgen en daardoor ook haar voordeel uit halen.


  Maak melding
 12. Admiraal Craig Faller van de Verenigde Staten naast Jungle Commandant Ronny Brunswijk VP ( “tweede opperbevelhebber” van Suriname).

  Gelukkig dat het rustig gebleven is.


  Maak melding
 13. “Wat” heb k jouw wat gevraag om op mijn comment te reageren dat alleen kan je doen he, naar mensen hun comment te reageren
  Je doet precies als bordo jouw dom kop


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES