zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Belfort adviseert Brunswijk om benoemingen 'Bordo' terug te draaien

VIDEO: Belfort adviseert Brunswijk om benoemingen ‘Bordo’ terug te draaien

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-parlementariër Edward Belfort heeft in zijn programma Sranan Tide Na Dey op Apintie TV zijn misnoegen geuit over de recente benoemingen van partijgenoot Joël ‘Bordo’ Martinus, tot respectievelijk beleidsadviseur op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en directeur van de Anthony Nesty Sporthal (NIS) in Suriname.

Belfort kan zich helemaal niet terugvinden met de benoemingen. Hij vraagt zich af hoe dit verklaard moet worden aan alle jongeren in de ABOP met zoveel papieren. Daarnaast vraagt hij zich af hoe het verklaard moet worden aan alle jongeren die naar school gaan, hun best doen, hun gedragen en zich houden aan de regels in de Surinaamse samenleving.

De parlementariër vraagt vicepresident (vp) Ronny Brunswijk om de benoemingen van ‘Bordo’ terug te draaien. Desnoods geeft de vp ‘Bordo’ een andere post, meent hij. Volgens de parlementariër zijn de benoemingen niet goed voor ‘Bordo’ zelf, niet goed voor de jongeren in de partij en ook niet goed voor de samenleving. “A no bun, a no bun“. Belfort vindt dat als iets niet goed is hij moet praten. Zo vindt hij de benoemingen van zijn partijgenoot niet goed en daarom stelt hij ze ook aan de orde.

Belfort adviseert ‘Bordo’ om zijn functies ter beschikking te stellen als de vp de benoemingen niet wil terugdraaien. De parlementariër vindt het niet goed dat er zoveel over zijn partijgenoot gesproken wordt. Volgens Belfort heeft hij zijn misnoegen over de zaak geuit zodat de samenleving ziet dat hij het niet goed vindt en afkeurt.

Bekijk het filmpje vanaf 19.30min:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Bordo is een goede mens, maar een adviseur gaat een beetje te ver belfort heeft gelijk, geeft bordo een functie die bij hem past,,de puin van 10 jaar paars moet gezamenlijk opgeruimd worden, of met familie of zonder, make surinam great again, deze regering Brunswijk santoki is goed bezig voor suriname,


  Maak melding
 2. Ik zie nergens die BROMTJIE DJARIE die Chan Santhoki altijd heeft gepredikt bij de BENOEMINGEN op de belangrijke posten. Alleen in DNA heeft Santhoki woord gehouden.

  SANTHOKI HAD OOK ZIJN MOND VOL OVER TRANSPARANTIE: TRANSPARANTIE, TRANSPARANTIE WAAR IS DEZE TRANSPARANTIE NOU GEBLEVEN? Er wordt uren vergaderd tussen Santhoki, Brunswijk en de veroordeelde Drugscrimineel tevens meervoudige MOORDENAAR.

  Waar is er zoal over gesproken????

  IK BEN EEN TELEURGESTELDE CHAN FAN.


  Maak melding
 3. Niet slecht van Belfort. De vraag is of dat zal geschieden. Neem Melissa ook gelijk mee. Heeft Belfort deze oproep ook aan de president gedaan? Alle besluiten die door deze regering genomen zijn, hebben als doel zich stevig te nestelen en te consolideren. Het zijn allerminst democratische besluiten ,maar eerder gebaseerd op strategische. Deze regering laat niet blijken over zelfvertrouwen te beschikken. Men is als de dood voor feedback ,tegenstand, en door het plaatsen van allerlei marionetten op vitale posten, hoopt men de oppositie monddood en lam te maken.

  Dit riekt naar fascisme. Brunswijk is de loper die het vuile werk verricht, terwijl Chan uit de schijnwerpers blijft. Die komt pas tevoorschijn als het sein op veilig is. Geen wonder dat deze benoeming in alle stilte plaatsvond. Men wist immers dat het op tegenstand zou stuiten. Joost moge weten hoeveel benoemingen hebben plaatsgevonden zonder enige ruchtbaarheid . Joost moge weten hoeveel benoemingen er nog zullen plaatsvinden die niet koosjer zijn. Werk zat voor de Surinaamse journalisten.

  Bij de intro en ook op de background zie je een afbeelding van een tijger. Vreemd is dat. Het is een Surinaamse zender en de tijger komt niet voor in Suriname. Plaats dan liever een afbeelding van een jaguar. Ben je ook educatief bezig door op de beschermde status te wijzen.


  Maak melding
 4. Moet Belfort wel een pluimpje geven voor zijn meningsuiting. Zullen niet veel zijn die hem dit nadoen. Belfort verdient respect voor zijn optreden.

  pakiratigri
  In de politiek ben je eerst strateeg en pas daarna democraat want anders lukt niets je met welke goede bedoelingen ook.
  Zelfs in het bedrijfsleven slat de weegschaal over naar het aanstellen / benoemen van het kader die de CEO moeten kunnen ondersteunen en zijn beleid dus uitvoeren maar wel met de nodige regels en normen in acht nemende.
  Zoals Hoefdraad werd verdedigd door de coalitie is een doodzonde geweest want de coalitie had beter gedaan om hem “op te offeren” ten bate van hun voorzitter.
  Wrong bet dus maar ook de benoeming van enkelen waren idem wat de PV nu doet.
  het volk zal ook hierdoor bij de verkiezing haar mening uiten alleen de vraag hieraan gekoppeld “hoe slim / dom is het volk” zoals de afgelopen 10 jaar?


  Maak melding
 5. =Het verschil is dat Melissa en vele anderen GEEN salaris ontvangen. Ik heb er geen moeite mee dat mensen vrijwillig willen helpen om zaken voor elkaar te krijgen en dit kost de Staat ook geen cent.
  In Nederland en in vele andere landen is het ook normaal.
  Mensen hadden toen zelfs verschillende bedragen in de kranten vermeld over haar.
  Ook is Melissa goed geschoold.

  Bordo is NIET geschoold en heeft vaker vies en vuil uitgescholden via facebook.
  Zijn salaris is wel door het ministerie bekend gemaakt. Van Melussa niet.

  Mensen blijf realistisch.


  Maak melding
 6. Henry
  dat komt omdat er toch te veel mensen op (82) verkeerde partijen hebben gestemd. Als vhp groter ws geworden dan had Santokhi meer macht gehad en had je meer transparantie en voortvarendheid gehad. Als de stommelingen zich niet hadden laten omkopen had ndp geen ene moer gehad.


  Maak melding
 7. =Mensen, Belfort belazert gewoon de boel, omdat hij niet persoonlijk met Brunswijk en Bordo heeft gesproken over die benoeming, maar via zijn programma.

  Waarom als het over Amerika gaat, men altijd over racisme en discriminatie praat, dit terwijl het overal op de wereld voorkomt. Zelfs in eigen familie.
  Belfort is een grote racist.

  Meneer With geeft af op de witteman Trump, omdat hij niet van de zwarteman houdt en geef aan dat het door de slavernij komt waarom de zwarteman op een blanken stemmen.
  De slavernij anno 2021!!!!!!

  Als het goed gaat hoor je helemaal niets en dan heeft het niets met slavernij te maken.@@


  Maak melding
 8. @ Ira 14 januari 2021 At 14:37
  =Het verschil is dat Melissa en vele anderen GEEN salaris ontvangen. Ik heb er geen moeite mee dat mensen vrijwillig willen helpen om zaken voor elkaar te krijgen en dit kost de Staat ook geen cent.
  In Nederland en in vele andere landen is het ook normaal.
  Mensen hadden toen zelfs verschillende bedragen in de kranten vermeld over haar.
  Ook is Melissa goed geschoold.Bordo is NIET geschoold en heeft vaker vies en vuil uitgescholden via facebook.
  Zijn salaris is wel door het ministerie bekend gemaakt. Van Melussa niet@

  Ben ik niet met je eens, 1. Dat Mevr Santokhi en vele anderen geen salaris ontvangen en ook geen vergoeding weet ik niet ( kan mij niet voorstellen, maar goed, in Su is alles mogelijk) maar dat praat haar vele benoemingen niet goed, benoemingen waar zij de deskundigheid mist. Een denk niet dat een Jurist een betere Econoom is en omgekeerd ook niet. 2. De regering mag benoemen wie ze wil ,op welke post met de gewenste opleiding of niet, dat is haar keuze om de job te doen, maar ethisch is het ongewenst en zet de deur voor corruptie wagenwijd open, daar waar dezelfde regering zegt als hoofddoel te hebben het bestrijden van corruptie.
  3. IRA, het zijn geen zaakjes die je even kunt regelen, dit is het regeringsbeleid, is geen job van eventjes iets opzoeken. Hiervoor heb je maanden voor nodig en ingeval van mevr Santokhi, misschien wel 5 jaren en al de tijd zonder salaris. Geloof jij nog in sprookjes, ik niet. De regering Rutte werkt ook met medewerkers die geen salaris ontvangen voor bewezen diensten, zeg je. Lijkt me sterk, maar goed ik kan het niet beoordelen, dus je mag dit punt houden.

  Btw, wij hebben toch met z’n allen afgesproken, dat wij alleen mensen die terzake kundig zijn op belangrijke posten te benoemen, zodat het geen puinzooi wordt als de afgelopen 10 jaar onder Bouterse.
  En zie, net als onder Bouterse, omringt Santokhi zich alleen met ja Knikkers, maar ja
  , moet hij zelf weten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES