maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi brengt in februari bezoek aan premier Rutte

President Santokhi brengt in februari bezoek aan premier Rutte

-

Does Travel - naar Suriname

“De betrekkingen tussen Suriname en Nederland worden verder opgevoerd en in dit kader heb ik vanmorgen het besluit genomen in te gaan op de uitnodiging van Minister-President Mark Rutte, om in de tweede helft van februari 2021 een werkbezoek te brengen aan Nederland.” Dat heeft de Surinaamse president zojuist laten weten. Hij zei daarover:

Vanochtend heb ik Minister-President Mark Rutte telefonisch gesproken om de stand van zaken m.b.t. de relatie Suriname-Nederland te bespreken.

De betrekkingen tussen beide landen zijn sinds het aantreden van de Regering Santokhi/Brunswijk geïntensiveerd. Inmiddels hebben de beide Ministers van Buitenlandse Zaken een traject van hernieuwde samenwerking ingezet.

Diverse besprekingen hebben ertoe geleid dat de diplomatieke relaties tussen beide landen op ambassadeursniveau zullen worden hersteld. De technische samenwerking is inmiddels gereactiveerd en heeft geresulteerd in het Hoog Ambtelijk Overleg in November 2020.

Verschillende beleidsterreinen zijn geïdentificeerd voor concrete samenwerking, alsook de bestedingsallocatie van de resterende verdragsmiddelen. Ook de ondersteuning op het stuk van de besprekingen met het Internationale Monetaire Fonds is bevestigd.

De betrekkingen worden verder opgevoerd en in dit kader heb ik vanmorgen het besluit genomen in te gaan op de uitnodiging van Minister-President Mark Rutte om in de tweede helft van februari 2021 een werkbezoek te brengen aan Nederland.

Ik zal ook van deze gelegenheid gebruik maken om het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora te bezoeken. Nadere voorbereiding van het bezoek zal door de beide Ministers van Buitenlandse Zaken ter hand worden genomen.

Premier Rutte zei dit erover via Twitter:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Nederland ruikt de olie. Ik denk dat men het goedkoop kan krijgen en
  mey shell, Fugro, Sbm heeft men de kennis in huis. Door de hoge
  Staats schuld van Suriname kan Nederland daar mooi gebruik van maken


  Maak melding
 2. Episode 3 , waarin de Surinaamse president Chandrika Santokhi, wederom zijn bedelstaaf ter hand neemt en zich zal opmaken voor de lange en zware reis naar een land aan de Noordzee. Skeer leki wan meti. Broertje, na begi mi o go begi yere. Meki un taki a san krin. ” Melissa, welk cadeautje moet ik voor die rare Rutte meenemen? “Baya, ik weet het niet mopke.” “Zullen we wat gedevalueerde Surinaamse dollars voor hem meenemen?” “Nederlanders houden van geld verzamelen tog? “


  Maak melding
 3. President Chan Santokhi, vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en ex-president Desi Bouterse hebben zaterdag ‘brokodei’-vergadering gehouden. Op een vraag over deze ontmoeting tijdens de regeringspersconferentie vandaag, antwoordt Brunswijk dat zaterdag gesproken is van 19.00 uur tot de volgende ochtend 5.00 uur.

  De vp heeft aangegeven dat er is gesproken over de transitieperiode over hoe zaken verlopen zijn en de nog te nemen stappen. Ook is aan de orde gekomen de regelingen waarvoor de ex-president in aanmerking komt, omdat de eerste zes maanden intussen verstreken zijn.

  Er zijn geen concrete afspraken voortgevloeid uit dit onderhoud, beweert Brunswijk. Misschien komt er nog een vervolggesprek, zegt de vp. Toen de vraag gesteld werd, had president Santokhi de persconferentie reeds verlaten omdat hij andere verplichtingen had.


  Maak melding
 4. Het moet niet een nieuwe uitgave van het stripboek Sjors en Sjimpy worden of Kuifje in Suriname.

  Gewoon business. De tijd van poppenkast of kolonialisme zitten wij niet op te wachten.


  Maak melding
 5. Hij is zo te lezen zeer welkom in Nederland en dat is anders dan de afgelopen 10 jaar maar laten we hopen, bidden en een paar pandits advies bevragen dat het bezoek niet zal uit monden in dezelfde domme blunders als alleskunner first lady Melissa. Enkel een Hindoestaanse school bezoeken enz!!

  Hiermee geef je de criticasters gelijk en ben je als president geen vertegenwoordiger meer van alle Surinamers en loopt het bezoek van een Surinaamse president na jaren uit in een grote floep!!


  Maak melding
 6. Wat is er mis mee dan onze President een werkbezoek brengt aan Nederland , , natuurlijk die paars gezinten zijn jaloers dat hun baasje niet naar Nederland durfde te gaan , , terwijl hij verschillende uitnodigen heeft gehad , eenmaal een schijterd altijd een schijterd.
  We horen van familie en vrienden dat olie niet zo interessant meer is daar in Nederland , men gaat van het gas af , en is bezig waterstof op te slaan , want dit kunnen ze in de auto’s gebruiken als brandstof , , en er komen steeds meer elektrische auto’s , dus iedereen hier die denkt dat Nederland op de olie uit is , moet wat anders verzinnen , waar Nederland dan op uit is.
  Dit bezoek is zeker ook interessant voor het bedrijfsleven hier , en wat dacht je van medische kennis en apparatuur , en medicijnen , en dat er weer Surinaamse studenten daar studies kunnen volgen , en zo kun je nog veel meer positiefs vertellen met het bezoek van onze President aan Nederland.
  Al die boutisten hier op WTK zullen dit bezoek wel afkraken want nogmaals ze zijn zo jaloers.


  Maak melding
 7. Alleen laag geschoolde reactie?een land kan je draaiende houden met samenwerken?zoals China en India dat doet in heel de wereld?aub zet deze negatieve reacties even opzij, we willen allemaal een mooie suriname, dan geef deze regering even de tijd om het in orde te maken, wie het land regeertmaakt niet uit, het land moet uit de problemen komen, die door ndp van bouta is veroorzaakt, we zijn allemaal surinamers of hindoe creool of chees Javaans en ingie, als suriname uit de problemen zijn, komt het ten goede aan alle brada nanga sisa oké


  Maak melding
 8. Heer santoki toeriste card opnieuw invoeren, veel mensen blijven slecht 2 weken, ik ga niet voor 2 weken visum aanvragen, zonder visum naar heel Europa Thailand Turkije


  Maak melding
 9. Pa Winti , geloof ons , olie is op de terug weg , je zag het toch aan steenkool jaren lang de brandstof voor stoommachines , verwarming van huizen , stroom opwekking , maar is bijna verdwenen , , ook het aardgas wordt minder , of zelfs verbannen , de nieuwe energie opwekkers ( zonnen energie , wind energie , water energie , atoom energie , en waterstof energie , en nog nieuwe energiebronnen ) gaan de toon aanvoeren , Pa Winti wij zullen de olie nog zeker mee maken , maar volgende generaties en de daarop volgende zullen de naam olie op moeten zoeken in de geschiedenis boeken.


  Maak melding
 10. Wat kunnen bepaalde Suri’s toch zuur zijn.
  Ze kijken liever constant in de “achterruit rij spiegel” dan in de “voorruit rijspiegel”

  Ra ra waarom is, en komt Suriname niet vooruit.
  Pleeg moorden, roof de staatskas, wees corrupt,
  Deal in drugs dan wordt je op handen gedragen door sommige leeghoofden. Men denkt niet aan de toekomst van de kids.
  Ymmp oenoe


  Maak melding
 11. Eencellige ndp amoebes begrijpen niet dat je als land samenwerkingsverbanden met m.n.ontwikkelende landen aan moet gaan om investeerders en technologie aan te trekken. Investeerders zorgen voor werkgelegenheid en technologie helpt een land zich verder te ontwikkelen. Ook de export van lokale producten levert Suriname valuta op die het land verder helpen. Het is bouta in 10 jaar niet gelukt om maar ook 1 investeerder aan te trekken. Daarom wordt elke positieve stap die deze regering zet, door deze amoebes negatief bejegend.


  Maak melding
 12. Allen,

  Samenwerking tussen Suriname en Nederland is het beste voor de vooruitgang van Suriname.
  Velen denken daar anders over, maar ga terug in de tijd dat de samenwerking goed was, toen was Suriname niet wat het nu is, drugshandel kenden wij toen niet, criminaliteit was nooit zo erg, koers Surinaamse valuta was nooit zo erg gedevalueerd enzovoort.
  Suriname moet goede afspraken maken, dat is belangrijk, Suriname moet baas blijven over Suriname.

  SUCCES.


  Maak melding
 13. En Suriname krijgt WEER NIKS. HELEMAAL NIKS
  RUTTE ZAL ZEGGEN GA ERST ORDE OP ZAKEN STELEN IN EIGEN LAND.
  GA EERST MONGOLEN DIE ZICH ACHTER HUN DOCHTER VERSTOPPEN EENS TOT DE ORDE ROEPEN
  GA EERST HET GELD VAN DE SURINAAMSE BEVOLKING TERUG HALEN
  GA EERST BOUTERSE VEROORDELEN VOOR HEEL VEEL KWAAD
  GA EERST BOEFDRAAD VANGEN. HET LIJKT NU OP- EEN BOEFDRAMA. DAN HEBBEN JULLIE ONS WARSCHIJNLIJK GEEN EENS NODIG
  GA EERST AL DIE WERKELOZEN DIE OP DE PAYROLL STAAN MAAR NIETS DOEN EERST NAAR HUIS STUREN
  GA AL DIE ADVISEURS EN OMHOOG GEVALLEN FIGUREN DIE OP CRUCIALE PLEKKEN STAAN NAAR HUIS STUREN ZOALS U HEEFT GEDAAN MET PRADE EN DIE DAME,

  ZOIETS ZAL RUTTE SANTOKHI ZEGGEN.
  DAT WEET HIJ OOK, MAAR HIJ KOMT OOK VOOR ANDERE DINGETJES . HAHAHA


  Maak melding
 14. Ik lach me een breuk hier! Rutte wist dat hij zou aftreden en heeft Chan gewoon voor de gek gehouden. Hij had al aangekondigd dat de regering mogelijk zou vallen en toch had hij zo weinig respect voor Suriname dat hij Chan uitnodigde voor een werkbezoek! Maar niet getreurd, Chan kan nog altijd op audiëntie bij poepe, Poepha!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES