Interpol beoordeelt plaatsing Hoefdraad op opsporingslijst

18
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

Als alles goed gaat is de voortvluchtige Surinaamse ex-minister van Financiën, Gilmore Hoefdraad, binnen niet al te lange tijd te bewonderen op de Internationale opsporingslijst van Interpol. Het proces hiervoor is al geruime tijd gaande en Interpol had nog wat extra vragen, waarop Suriname een antwoord moest geven meldt ABC Online.

De Surinaamse procureur-generaal (pg) Roy Baidnath Panday zegt tegen de omroep dat Suriname daar inmiddels op geantwoord heeft. Interpol heeft onlangs laten weten dat zij de door Suriname verstrekte informatie heeft voorgelegd aan de Legal Commity. Dit orgaan is nu bezig om het verzoek van Suriname, voor plaatsing van Hoefdraad op de Internationale opsporingslijst, te beoordelen aldus ABC.

Ondertussen bereidt het Openbaar Ministerie zich voor op de strafeis in de zaak tegen Hoefdraad zegt de pg. Op 4 februari vindt het requisitoir plaats in deze zaak. Omdat het gaat om een gewezen politieke ambstdrager, treedt Baidnath Panday in eigen persoon op als vervolgingsambtenaar van het Openbaar Ministerie:


18 REACTIES

 1. Waarom heeft dit zolang geduurd , dus eerst beschermen ze hem door traagheid , of zijn ze echt wakker geworden dat de ndp geen gezag meer heeft , voor dat ze deze vette varken voor de rechter hebben staan is die klojo ver weggedoken en die zien we nooit meer terug.
  Het buienland ziet in dat Justitie en Rechters allemaal ergens voor bang zijn om snelle beslissingen te nemen , , hebben ze het gevoel dat bouta een pistool in hun nek gezet heeft gezet.


  Maak melding

 2. Deze grote crimineel van de republiek Suriname die er zorg voor gedragen heeft dat Suriname nu financieel failliet en in heel grote financiele schulden is, door het criminele drugsnetwerk van Suriname, Guyana madura via Guyana, Venezuela al maanden bij de FARC in Columbia ondergedoken.

  Hij loopt nu in een minirok en een pruik in het Columbiaanse Amazone oerwoud.

  Die zien we in levende lijven nooit meer terug.


  Maak melding

 3. @ WAT
  Dit is een normale procedure. En ja, die nemen enige tijd in beslag vanwege zorgvuldigheid.
  Wees maar niet bang, ze vinden hem echt wel. Zet er een grote beloning op en de informatie stroomt binnen.

  Ave Sranan.


  Maak melding

 4. Wel vreemd dat Suriname er zo lang over heeft gedaan om de aanvullende vragen te beantwoorden. Maar goed,..it’s just a matter off time….
  Hij wordt vervolgd voor 11 zaken. In deze zaken is meer dan genoeg belastend materiaal- en verklaringen, dus ik verwacht een stevige strafeis op 4 febr.
  Daarnaast hoop ik dat het OM ook beslag legt op zijn rekeningen en bezittingen. Want een straf alleen, is niet genoeg en het gestolen geld moet terug.


  Maak melding

 5. @wat,
  Dit nu is het verschil als een land geleid wordt door een leider die gestudeerd heeft en die de wetten en regelgeving kent. Bij de fascist Bouterse werd recht gesproken naar de stand van zijn pet. Stond die recht dan kon je weleens toch voor verrassingen komen te staan met zijn grillen. Neen, wees blij dat Suriname nu eindelijk een democratie wordt.


  Maak melding

 6. Ai baja deze nepotistische schoonzoon van de gewezen dictator van Suriname kan nooit meer last van een stijve nek hebben want hij moet goed om zich heen blijven kijken de komende tijd. En mensen Letwel het gaat om 12 zaken. De 12e is het overtreden van een opgelegd uitreisverbod!


  Maak melding

 7. Zal hij bij verstek worden veroordeeld? In de uitspraak moet gelijk gevangenneming worden gezet alsook een tijdslimiet tot wanneer er verzet kan worden gepleegd tegen het vonnis


  Maak melding

 8. @ grietjebie….
  en waarom heeft de regering een tijd geleden al gezegd dat hij op de lijst stond?
  terwijl de zaak nog in behandeling is.

  ook deze regering stinkt net als de vorige


  Maak melding

 9. Interpol ,ga huiszoeking doen bij bouta thuis.Boefdraad houd zich schuil daar omdat hij heel goed weet dat de surinaamse autoriteiten niet zullen durven op deze adres een huiszoeking te doen.Begin daar en je zal 2 voortvluchtige criminelen vinden..papa bouta en diens schoonzoon boefdraad.


  Maak melding

 10. Ze hebben nu ook de gelegenheid om brunswijck en martinus, de twee grootste
  criminelen van Suriname na bouterse, op te pakken.
  Gelijk ook uitleveren aan Nederland en Frankrijk.


  Maak melding

 11. Ik weet niet of de krant bewust of onbewust een bepaalde woordkeuze heeft gebruikt. “…binnen niet al te lange tijd te bewonderen op de Internationale opsporingslijst van Interpol.” Wat valt er te bewonderen? Criminelen moet je niet bewonderen, maar afstraffen. Ze zijn geen voorbeeld om van te genieten, dus dat woord ‘bewonderen’ is nogal storend en misplaatst.


  Maak melding

 12. De leiders van het land hebben geen “lelie blanke blazoen”, zijn dus chantabel, helaas, vandaar bepaalde “kromme” raadselachtige bewegingen. Niet te volgen voor de gewone burger.

  Btw, papa wordt straks weer genoemd door Trollie WAT, doet hij elke dag weer, denk dat hij verlieft is op Pony. Vieze geile ouwe man vindt mijn zoon hahaha.


  Maak melding

 13. al die veroordeelden die in de huidige regering zitten, moeten ook in deze verhoogde versnelling direct meegenomen worden..
  er moet een wet komen, dat geen enkele lanti man/oema die in aanraking is geweest met jus/pol. een strafblad hebben gehad dan wel veroordeeld zijn in overheid dienst moeten worden geplaatst.. dus geen lantie wroko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.