zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStartsein herstelwerkzaamheden infrastructuur Uitkijpolder

Startsein herstelwerkzaamheden infrastructuur Uitkijpolder

-

Does Travel - naar Suriname

Gisteren is in aanwezigheid van de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Prahlad Sewdien, DNA-lid Radjen Debie en de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, het startsein gegeven voor een algehele herstel van een twaalftal bruggen en wegen in de Uitkijkpolder in het district Saramacca.

Uitkijkpolder heeft een geirrigeerd areaal van 1.200 ha verdeeld in landbouwpercelen van 6 ha waar uitsluitend aan groenten en fruitteelt wordt gedaan voor de lokale markt en export. Het district beschikt over enorm veel vruchtbare landbouwgronden, welke uitermate geschikt is voor de groente-, aardvruchten- en fruitsector en Uitkijpolder is een deel ervan. 45% van alle groenten en fruit is uit het district afkomstig. Het district Saramacca is de groente- en fruitschuur van Suriname.

Door verwaarlozing en achterstallig onderhoud van de infrastructuur ondervinden de boeren enorm veel last om hun producten te vervoeren, welke dan ook tot gevolg heeft dat velen de landbouw de rug hebben toegekeerd. Het ministerie van LVV is daarom bezig met de beperkte middelen zoveel als mogelijk productie stimulerende maatregelen te treffen. De werkzaamheden worden gezamelijk uitgevoerd door Surzwam NV, een werkarm van LVV en de Civil Technische Dienst van het commissariaat van Saramacca.

In andere resorten van het district worden thans diverse rehabilitatiewerkzaamheden uitgevoerd op het gebied van de natte infrastructuur door het ministerie LVV/Surzwam NV, in samenwerking met het commissariaat van Saramacca.

Genoemd kunnen worden:

 • Herstel van afkalving bij Sluis te Von Freyburg (Bombaysluis), welke voltooid zijn
 • Opschonen van lozingen te Maho, reeds gebeurd
 • Afkaving en verzakking te West Calcutta
 • Afkaving en verzakking bij Gorechtkreek
 • Afkalving en verzaking te Kanchenkreek

Hieronder meer foto’s.

https://www.facebook.com/649318455140399/posts/5002115576527310/

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Het district Saramacca is de groente- en fruitschuur van Suriname.

  ja omdat ze de rest van het land niet ondersteunen o.a. Coronie.
  Coronie die veel vruchtbaarder is dan dat hele saramacca.
  valt wel op? hindoestanen die hindoestanen helpen.
  waar blijft de hulp voor andere distrikten?
  waar is de hulp voor ontwikkeling in Coronie? het eeuwige doodgeboren kindje van suriname tenzij er wat te halen valt?
  kijk naar de verkiezingen…. dan weten ze opeens wel coronie te vinden.
  FAILED STATE.

  boefdraad blijkt ook al niet op de internationale zoeklijst te staan blijkens onderzoek.
  ondanks dat de regering wel beweerde dat hij erop stond?
  leg maar eens uit hoe je zulk faal beleid kan verantwoorden?


  Maak melding
 2. Kijk deze DC weet van wanten en laat zien hoe je het moet doen , ze slaat precies met een moker op de spijkerkop , en na twee slagen zit de plank vast , , de vorige dc van de ndp , zat gewoon de hele dag in een hangmat , en die viera zij toch redt je zelf , en dat hebben ze ook gedaan , daarom werd er geen onderhoud gepleegd , liever lui dan moe.


  Maak melding
 3. Wie houd wie voor de gek met een houten brug dat over een paar maanden stuk gaat.
  Maak direct een deugdelijke brug van beton die jaren meegaat. En die men goed moet onderhouden. We leven in de 2000 jaren niet meer in de 1900 jaren. foei toch.


  Maak melding
 4. Kijkend naar de posting van directeur zonder bedrijf:
  Ik constateer elke dag weer met verbazing dat sinds de nieuwe regering aan de macht is, de ontleende normen en waarden die creolen en hindoestanen met elkaar verbind sterk aan het vervagen zijn. En dat terwijl we dezelfde sociaal-culturele identiteit met gezamenlijke kenmerken als nationaliteit, verwantschap, religie, taal, fysieke kenmerken, cultuur en geschiedenis hebben.
  De enige verklaring die ik aan deze vervaging en wederzijds wantrouwen kan geven, is dat het volk 10 jaar lang vergiftigd en geindoctrineerd is met opvattingen door het bouta bewind en alles kritiekloos heeft aanvaard. Het is maar de vraag wanneer we van deze vloek worden verlost en weer wan pipel zullen zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES