donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFrontale aanrijding met 2 doden Afobakaweg na inhaalmanoeuvre veroorzaker

Frontale aanrijding met 2 doden Afobakaweg na inhaalmanoeuvre veroorzaker

-

Does Travel - naar Suriname

De dodelijke aanrijding die maandagmiddag 11 januari rond 16.30u plaatsvond op de Afobakaweg, ontstond na een inhaalmanoeuvre van de veroorzaker. Door deze manoeuvre knalde hij frontaal op een tegenligger, met als gevolg 2 doden.

Volgens informatie van de politie in Suriname reed een Toyota Corolla met drie inzittenden over de Afobakaweg vanuit Brokopondo gaande richting Paranam. In tegenovergestelde richting reed een witte Toyota Crown bestuurd door de 21-jarige S. Ch. met vier dames en een kindje van 5 jaar.

Volgens verklaringen van getuigen wilde de bestuurder van de Corolla, nabij mast 38 twee grote container trucks inhalen. Toen hij zag dat deze actie niet zou lukken en een tegenligger zag, remde hij af en week hij rechts uit naar de berm. De Crown, die het gevaar ook zag, zou ook zijn uitgeweken in dezelfde richting met als gevolg een frontale botsing, waarbij de Corolla op z’n kop in het water terecht kwam.

Het onderzoek is nog in volle gang; het vermoeden bestaat dat de auto’s door de impact van de klap zijn gedraaid op de weg.

De bestuurder van de Corolla is met zware letsels vervoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) terwijl de twee andere inzittenden ter plekke het leven hebben gelaten. De bestuurder van de Crown kwam met de schrik vrij. De vier andere inzittenden zijn met de ambulance vervoerd naar de SEH.

De politie had de omgeving wijd afgezet in verband met het sporenonderzoek. Beide voertuigen alsook de lijken zijn na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen in verband met het verdere onderzoek. Er is nog miet komen vast te staan of de bestuurders een geldig rijbewijs hebben. Andere gegevens van de slachtoffers zijn nog niet bekend.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. NA SO DE MANG E RIJ WAGIE IN SRANAN: Inhalen na wan NATIONALE SPORT in a verkeer.

  ZOMAAR LINKS EN RECHTS INHALEN DATI DENG MANG SABI HERI BUNG.

  VERKEERSINZICHT ONTBREEKT TOTAAL BIJ DEZE GASTEN.


  Maak melding
 2. Ai booi , straks blijft er geen surinamer meer over. Als ik de foto zie dan vraag ik me af of deze mensen goed zijn bij hun hoofd. In het bos kun je dit soort taferelen niet uithalen, dus doen ze het op de weg .wel ga zo door , opgeruimd staat netjes, wie niet horen wil moet voelen.


  Maak melding
 3. Kolibri- doe ff normaal met je opgeruimd staat netjes. Het is je ontgaan dat de veroorzaker het heeft overleefd met zijn passagiers en onschuldigen in de andere auto zijn omgekomen.
  Bezin eer gij typt!


  Maak melding
 4. @Kolibri misschien reed de ene bestuurder keurig netjes en hield hij zich ook aan de snelheid totdat die wildebras inhaalde. Zomaar onschuldige mensenlevens verloren.


  Maak melding
 5. Het is schering & inslag in Su met het inhalen. Laatst nog in een file. Van links & rechts werd er ingehaald. Totaal geen verkeersfatsoen. Top of all een motorpolitie reed langs… geen boeg of bah 🤷🏽‍♀️


  Maak melding
 6. waarom is er nog geen inhaalverbod op deze weg?
  waarom zijn er geen verkeersdrempels aangelegd om de snelheid te beperken?
  waarom nog geen flitspalen of andere mogelijke controle op deze weg?
  deze weg is veel te vaak in het nieuws vanwege de verkeersongelukken?
  en slimme automobilist moet toch echt deze weg mijdden als de pest.
  het rijden op deze weg is een dodelijke bezigheid.
  tevens behoort bij de veroorzaker gelijk allebei zijn poten geamputeerd te worden zodat deze idioot nooit meer wat kan besturen.
  het niet mogen besturen is geen afschrikking in su, het niet kunnen is de enige optie die overblijft…. dus zonder beentjes verder door het leven.

  tevens…
  vrachtwagens die niet snel genoeg rijden? volgen mekaar ook te dichtbij
  zodat ze niet ingehaald kunnen worden blijkt vaak.
  een idioot zal dan gaan proberen om 2 vrachtwagens tegelijk in te halen.
  “toen hij het niet bleek te halen” dan bleek het vanaf het begin al een risico?
  dus deze idioot verdiend al het slechts dat hij krijgt


  Maak melding
 7. Is de afobakaweg nu een dodenweg geworden?? dan moet de regering snel iets doen aan de gevaarlijke situatie bochten enz.
  En ook de verdwaalde entiteiten moeten daar snel worden weggehaald spokedans.,
  RIP mensen.


  Maak melding
 8. Drempels! Flitspalen! Camera’s en weg verbreden!! Ik rij deze weg wekelijks en zoveel groen en grond rondom de weg!! Maak er een 4 baans van met railing. Wat een zonde! Rip


  Maak melding
 9. Spijtig. Bestuurders die mensenleven in gevaar brengt. Weet niet wanneer ze het gaan afleren. Als je ziet hoe hard men in Suriname rijdt. Onschuldige mensen het leven ontnemen door roekeloos rijgedrag.


  Maak melding
 10. Haastig spoed is altijd goed voor de dood die erop volgt..
  De gemiddelde suri wil niet anders leven..

  je kunt ze geen advies geven,want weten alles veel beter,,,Vooral als te weten komen dat jij uit Holand komt, willen ze helemaal niks van je horen, maar je moet je euro voor ze achter laten..

  Wel ik wens ze heel veel geluk…
  De President doet zijn uitste best het beste van te maken, maar hij wordt nu al weggejaad….
  Sinds zijn komst, heeft hij vele wegen open gemaakt contacten aangelegd
  Nieuwe bronnen aangeboord, het duurt wel even , maar het loopt we l…
  Het land vol met schulden,de srd is waardeloos g e maakt onder de vorige moordenaar van, ,, jekunt niet verwachten dat hij in een haalf jaar iedereen tevreden kan maken..
  De mensen die daar demonstreren , zijn zelf niets nuttiger we dakloos, geen enkel van betekenis..

  Ze maken wel lawaai, maar wat is hun rol in een ander situatie.. wie hebben ze op de voorgrond..
  ,

  Ffv


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES