Ministerie Openbare Werken stelt prioriteiten wegens bezuinigingsplan

5
Minister Riad Nurmohamed in overleg met Directeur CTW Onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken en staf afdeling Wegen.

De staat Suriname heeft in de afgelopen jaren leningen gesloten om grote projecten uit te voeren. Deze schulden lopen op en zijn bij elkaar al ongeveer 1 miljard Amerikaanse dollars. Het deerlijke is dat de wegen binnen deze projecten niet zijn afgerond; heel veel werkzaamheden zijn stopgezet. Het ministerie zal in dit kader een bezuinigingsplan uitvoeren, omdat zij niet in staat is om de vele schulden te betalen. Dat zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken

“Wij hebben gevraagd aan ondernemers, die bezig zijn met projecten om op een laag pitje door te gaan totdat ik de evaluatie op het veld heb gemaakt”, aldus Nurmohamed. De bewindsman inventariseert samen met zijn staf de wegen die dringend aangepakt moeten worden. 

De financiële crisis vindt zijn grondslag in het beleid van de vorige regering. Als land kunnen wij hierdoor niets aflossen. Dit resulteert onder meer in de stijging van prijzen. Dit noopt de minister om zorgvuldig de wegen uit te kiezen die urgente aanpak behoeven. Minister Nurmohamed heeft Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para reeds bezocht. Marowijne, Saramacca, Coronie en Nickerie volgen.

Wegen worden als urgent aangemerkt indien het verbindingswegen betreft. Ook wanneer het gaat om sociaal zwakke buurten, waar de concentratie aan mensen en verkeer groot is alsook buurten waar er scholen zijn en de routes voor de brandweer en ambulance liggen.

“Ik kom met een nieuw voorstel, dat is bepaalde wegen toch te verharden ondanks stopzetting en als de regering zegt dat er ruimte bestaat deze aan te pakken dan gaat het voorstel door. Maar als de regering zegt dat de ruimte er niet is, gaan we de projecten moeten afsluiten zoals dat bij het baggerproject is gedaan”, legt de bewindsman de situatie uit.

Op dit moment hebben onderwijs, gezondheidszorg en woningnood de hoogste aandacht van de regering. “Waar ik kan besparen zal ik dat zeker doen”, aldus minister Nurmohamed.


5 REACTIES

 1. ” …
  De staat Suriname heeft in de afgelopen jaren leningen gesloten om grote projecten uit te voeren. Deze schulden lopen op en zijn bij elkaar al ongeveer 1 miljard Amerikaanse dollars.
  … ”

  Arki bun.
  Er is voor 1 miljard US Dalla geleend voor projecten. Het geld is op maar de projecten zijn niet afgerond.
  PE A MONI GWE !
  En dan wordt verwacht dat deze regering met een druk op de knop alles weer omtovert.

  Drs. Walapa durft zelfs te beweren dat het onder Bouterse nooit zo slecht was en Bouterse terug moet.

  Wel, mi kan taigi yu wan sani:
  Mek Bouta nyan mi mars !

  Wat deze regering met haar DreamTeam presteerd is ongekend.
  Het enige wat een beetje stoort zijn bepaalde benoemingen. Maar wat mij betreft krijgen zij die kado.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 2. Beste landgenoten begrijp dit goed:

  Die miljard US Dalla lening moet afbetaald worden.
  De projecten zijn niet af dus het gaat of extra geld kosten of het reeds geinvesteerde is verloren.

  Hoeveel van die miljard US Dalla aan investering levert rendement op ?
  M.a.w. hoe moet die 1 miljard US Dalla lening afbetaald worden ?

  ” …
  Op dit moment hebben onderwijs, gezondheidszorg en woningnood de hoogste aandacht van de regering. “Waar ik kan besparen zal ik dat zeker doen”, aldus minister Nurmohamed.
  … ”

  Deze regering weet prioriteiten te stellen.

  Help mee de landverraders die dit hebben veroorzaakt aan te pakken.

  No aksi sa yu kondre jan du gi yu,
  aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 3. de ndp tot verantwoording roepen , en zeker de top van de ndp en de 15 (16-1) dna ndp leden , en dat ze vertellen waar het gestolen geld is , en boefdraad , , zo niet hun vermogen afpakken en opsluiten die eikels.


  Maak melding

 4. Als de ndp van bouta en boefdraad niet had geleend, dan was er geen problemen in suriname, deze regering moet echt alles moeten doen om het probleem op te lossen, maar vergeet niet suriname heeft ook veel arme mensen, suriname moet productief worden, santoki Brunswijk is goed bezig, het neemt echt tijd om de geboefte praktijk van bouta op te ruimen, we moeten deze regering Brunswijk santoki even de kans geven, maakt van suriname een mooie land, vergeet de armen niet aub,??


  Maak melding

 5. Ik hoop dat pique dagoe ook dit nieuwsbericht heeft gelezen, om te kunnen beseffen waar het hele probleem is begonnen, ndp was in 10 jaar regeer macht alleen bezig om geld te lenen, dat was hun motto, er een paar achterlijke surinamers die dit niet willen horen en lezen, want die krijgen geen gratis monie en voedsel pakketten, ndp is vloek voor suriname, met nieuwe luchthavens fly over ,18000 nieuwe huizen, ja dat geld was wel geleend en is gestald op buitenlandse banken, in totaal 3 miljard dollar,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.