Protestactie maandag 11 januari gaat niet door

21
Circa 100 mensen bij protestactie tegen regering in Suriname

De protestactie van activist Sibrano Pique op maandag 11 januari bij Ondrobon gaat niet door. De actie zal op een nog nader te bepalen dag volgend week nog gevoerd worden. Dit heeft Pique zojuist laten weten.

Pique had de protestactie eerder op de dag aangekondigd. Maar de activist komt daarop terug: volgens hem zou een protestactie maandag tegen het beleid van de Surinaamse regering te snel en gehaast zijn. Er is naar zijn zeggen niet genoeg tijd geweest om de actie van zaterdag te evalueren.

Het ministerie van Justitie en Politie in Suriname heeft zondagmiddag in een persbericht laten weten dat voor het voeren van protestacties er toestemming of vergunning van de instanties nodig is. “Geen enkele vorm van illegaliteit zal worden toegestaan en er zal zonder aanzien des persoons hard worden opgetreden tegen ordeverstoorders”, zegt het ministerie.


21 REACTIES

 1. Sibrano kies strelong grote. Heeft hij nu eindelijk door, dat hij bij ocer en leonsberg bij opa D moet gaan demonstreren en zich niet laten lijden door agoe tobo diki boloe?


  Maak melding

 2. Latour Posse , deze pique zou ga niet durven om naar ocer en leonsberg te gaan , hij pist al in zijn broek als hij bij ocer aankomt , die ndp-ers slaan hem voor rot , omdat hij afgelopen zaterdag te weinig mensen heeft gemobiliseerd , en dan later ook nog de ndp in een hoekje drukken , , en wat wil deze onbenul evalueren , hij weet niet eens wat dat betekend , hij was boos op die dikke vette mollige ndp varken , dat zij geen eten en drinken had mee gebracht , nou ja door dit alles zijn eigen ondergang , laat hij gaan werken.


  Maak melding

 3. Suriname gebruikt de unieke Coronaperiode niet als kans om het land radicaal te hervormen en flinke bezuinigen door te voeren.

  In plaats daarvan neemt de top van Suriname deel aan een nutteloze buitenlandse conventie waar enkel India profijt van heeft. Een land dat duizenden kilometers van Suriname ligt en waar Suriname geen belangrijke handelsrelatie mee heeft.


  Maak melding

 4. De tijd dan gebruiken om een aantal vruchten bomen te planten ,Protest dag verschoven .Er is werk genoeg eerst planten dan oosten ,er is geld te verdienen verlies jou tijd niet .


  Maak melding

 5. Die organisator van de community spreading van Covid 19 moet gedwongen worden om te stoppen en verantwoordelijk gehouden worden voor alle kosten als er 1 of meer politieagenten gisteren met covid zijn besmet. Wat een hork


  Maak melding

 6. Weet onze patriot wie bepaald infrastructuur heeft aangelegd in Suriname???
  Weet deze patriot dat het land India heel veen know how in huis heeft??
  Weet onze patriot van welke land de belangrijkste CEO’s van de wereld afkomstig is??
  Weet onze patriot dat India raketten naar de maan stuurt en sondes naar Mars?
  Weet onze patriot dat India de meest perfecte technologie in huis heeft zoals atoomtechnologie??
  Moeten wij volgens onze patriot als land bilaterale relaties onderhouden met niks zeggende en niets nuttende Afrikaanse landen onderhouden??


  Maak melding

 7. Sibrano moet zijn naam veranderen in Judas hij is tekoop voor een ieder het enige wat je hem moet wijzen zijn Srd Dollars en hij wordt zo high als dat ene liedje met de tekst wang para mang gratfadong da a broking stong nu hij niet zonder vergunning mag demonstreren zal ook hij op dieet moeten gaan er is geen werk meer voor hem beschikbaar


  Maak melding

 8. Sibrano Pique heeft gelijk om te demonstreren. Wat Bouterse met zijn NDP heeft kunnen opbouwen in de tien jaar, onder andere Dubai en alle rijkdom voor het volk van Suriname, heeft Chandrika Santokhi in nog geen zes maanden eigenhandig kapot gemaakt. Het volk is in 6 maanden tijd weer terug aan de bedelstaf. Zoveel rijkdom hadden ze nog nooit vergaart.
  Ik denk dat als Sibrano met zijn mede demonstranten een stukje grond zoeken en gaan planten om in hun eerste levensbehoeften te voorzien, ze weer binnen de kortste keren tot de rijken behoren zoals de periode voor dat Santokhi President werd.


  Maak melding

 9. Jane de Wit prachtig gezegd, een mooie geste voor die paarse schijterd , alleen hij die pique weet niet wat toiletpotten zijn , , want hij als paarse rat schijten en pissen waar het hun uit komt , dit soort ongedierte verzieken de omgeving , en zijn nog erger dan covid , dus regering verdelgen die ratten.


  Maak melding

 10. @ Indier Sing Sing, je hebt een bekrompen gedachte over het continent Afrika, maarja zoals bekend Indiers eigen. Weer terug naar Suriname, wat heeft de relatie Suriname-India met alle zaken die jij noemt sedert 1975 opgeleverd?? Weinig tot niets, een pompgemaaltje, een electriciteitskabeltje, gedateerde helicopters en een cursusje Hindi geweldig allemaal maar niet heus dus zsm de ambassade van Suriname in India voorgoed sluiten en terugbrengen tot een niveau van zaakgelastigde. Suriname moet zicht richten op de regio en niet op een land dat duizenden kilometers ver weg ligt en waar Suriname geen enkele handelsrelatie mee heeft.


  Maak melding

 11. Sing Sing , India heeft meer dan een miljard inwoners , maar zie alle beelden van dit land , en dan zie je dat meer dan 800 miljoen mensen in armoede leeft , en die + 200 miljoen zijn de welgestelden , , en wat technologie betreft is allemaal verkregen door bedrijfsspionage in het westen en zeker door steun van Engeland , maar we denken niet dat India echte goede voornemens heeft met ons Suriname met zijn 600. 000 inwoners , zal het wel zo zijn dan verloochen ze hun eigen 800 miljoen arme burgers .


  Maak melding

 12. Weet Sing Sing dat India de smerigste rivier, hoofdstad en land van de wereld is en waar klassenjustitie openlijk in stand wordt gehouden, waar vrouwen geen rechten hebben….moet ik nog even door gaan? Slecht voorbeeld!!


  Maak melding

 13. Covid komt deze regering nu goed uit. Zolang het duurt zal het dus geen protesten dulden. Want velen zijn de druk om te kunnen overleven, meer dan zat. Alle maatregelen zijn tot nu toe in het nadeel van de burger zijn portemonnee. Niet vreemd dus dat men zijn stem wilt laten horen


  Maak melding

 14. Dit is wat Suriname thans te wachten staat. Het is maar het topje van de ijsberg. Jojo praat de gevolgen van het hardvochtig beleid van Santokhi goed. Mensen moeten massaal overheidsgebouwen bezetten en in die gebouwen gaan wonen. Onder de regering Bouterse is het nooit zo erg geweest. Bouterse moet terug.


  Maak melding

 15. ” …
  Mensen moeten massaal overheidsgebouwen bezetten en in die gebouwen gaan wonen.
  … ”

  En dit zegt een wetenschapper, afgestuurde van de Walapadam Universiteit.
  Tje poti. Geef deze persoon een zakdoek hôr.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 16. RobG 11 januari 2021 At 13:55
  Dit is wat Suriname thans te wachten staat. Het is maar het topje van de ijsberg. Jojo praat de gevolgen van het hardvochtig beleid van Santokhi goed. Mensen moeten massaal overheidsgebouwen bezetten en in die gebouwen gaan wonen. Onder de regering Bouterse is het nooit zo erg geweest. Bouterse moet terug.
  =====================================

  Je baasje heeft het land kapot gemaakt met al die leningen die hij en zijn bende namen, waarvan het grootste deel in hun zakken verdween. En ondertussen gaf hij het arme volk een aalmoes zodat ze niet durfden te protesteerden.


  Maak melding

 17. Eindelijk een goede opmerking van Sabaku, maar zal dit ons bespaart blijven onder Santokhi???
  Wij hebben onze les geleerd, als zaken niet gaan zoals zij moeten gaan dan zullen wij onze stem laten horen, hier, op straat, op social media overal en niet afwachten tot het te laat is. Jip en Janneke.

  SingSing, zo help je Santokhi niet, sukkel🤡🤡


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.