LIVE: COVID-19 maatregelen worden een week verlengd

2
LIVE: COVID-19 maatregelen worden een week verlengd

De COVID-19 maatregelen die momenteel in Suriname gelden, zullen voor een week worden verlengd. Dat heeft de Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin zojuist medegedeeld tijdens een persconferentie die nu gaande is.

De verwachting is dat er pas na twee weken enige sprake van daling van het aantal positieve coronagevallen zal zijn. Het aantal positief geteste mensen zal de komende dagen hoog blijven. Dat heeft kennelijk te maken met het feit dat er hoge transmissie heeft plaatsgevonden tijdens de feestdagen, merkte dokter Vrede op.

Hij zegt verder dat de maatregelen een effect hebben, maar niet overnight. Het duurt meestal een week of twee voor het effect zichtbaar is. In verband hiermee is er in alle ziekenhuizen in Paramaribo een faciliteit gecreëerd die COVID-19 patiënten kan behandelen, zodat niet alle druk op het Wanica ziekenhuis komt te liggen.

Omdat er op korte termijn geen daling in zicht is zullen de isolatie faciliteiten aanzienlijk uitgebreid worden, de komende week. Gemiddeld zijn er nu 80 – 100 besmettingen per dag. Het reproductiegetal, dat laat zien hoe snel het virus zich verspreidt is 1,2. Dit getal geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één patiënt met COVID-19.

UPDATE: zondag 10 januari is er weer 1 coronadode genoteerd. Ook zijn er 60 nieuwe gevallen bijgekomen na 238 keer testen. In totaal zijn nu al meer dan 7.000 mensen besmet geraakt. Dat blijkt zondagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

De persconferentie is hieronder terug te zien:


2 REACTIES

  1. Een ieder is zelf,,,, verantwoordelijk ,,, voor zich zelf om aan de ,,, regels te,,, te houden…

    Je kunt niemand anders de schuld geven..
    Dus als wat eet gaat het in jouw bere en niemand anders…
    Denk even na.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.