woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameVerscherpte maatregelen OW tegen overtreders richtlijnen personeelswet

Verscherpte maatregelen OW tegen overtreders richtlijnen personeelswet

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Openbare Werken (OW) in Suriname heeft besloten om per ingaande 1 januari 2021 verscherpte maatregelen te treffen tegen personeelsleden die zich niet houden aan de in de personeelswet aangegeven richtlijnen. Hiermee wil het ministerie aangeven dat de personeelszorg van OW, niet alleen de goede eigenschappen zal honoreren, maar ook degene die niet naar wens presteren en vaker afwezig zijn, zonder daartoe toestemming te hebben, zal aanpakken. Dit zal afgehandeld worden volgens de personeelswet.

Indien een ambtenaar langdurig afwezig is zonder een gegronde reden en geen presentie tekent, kan zo een ambtenaar conform de personeelswet een verweerbrief ontvangen van de afdeling personeelszaken. Als de ambtenaar geen gehoor geeft of zich niet afdoende schriftelijk of mondeling verantwoord, zal het ministerie genoodzaakt zijn over te gaan tot schorsing, inhouding van salaris en uiteindelijk ontslag.

“Het moet nu een duidelijke signaal zijn voor de ambtenaren van Openbare Werken dat ze niet buiten het personeelswetboek moeten handelen door bijvoorbeeld veel te verzuimen, anders dwingen ze ons om hen te straffen”, aldus minister Riad Nurmohamed. De minister doelt op eerlijkheid en wil voorkomen dat een kleine groep hard moet werken en de rest doet wat hij of zij wilt. Verder is hij van mening dat daadwerkelijk de regels in de personeelswet gehanteerd dienen te worden. “We zijn vrij soepel bij de overheid, ook bij OW, maar ergens is er een grens en dit zijn de gevallen waar we genoodzaakt zijn waarschuwingen te geven”, aldus de bewindsman.

Vanwege Covid-19 werkt het ministerie volgens een roulatiesysteem. De personeelsleden dienen zich zoveel mogelijk aan hun werkschema te houden. De afdeling personeelszaken zal de presentie bijhouden. Ook de afdelingshoofden hebben een controleplicht.  

De minister vraagt de personeelsleden om zich zoveel mogelijk aan de personeelswet te houden en zo een wezenlijke bijdrage te leveren aan de werkzaamheden van het ministerie in het algemeen. Indien er onder de medewerkers ontevredenheid is, kan dit doorgegeven worden bij het meldpunt “ Onregelmatigheden” van het ministerie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Nu pas na 6 maanden wordt er in gegrepen , deze spookambtenaren hebben wel 6 maanden salaris gehad , plus eindjaarbonus , nou minister dit had U al de eerste week van augustus al moeten doen , dus weer veel te laat , die paarse spookambtenaren lachen in hun vuistje , en die 6 maanden salaris plus eindjaarbonus ,kunt U alleen voor het gerecht terugvorderen, gaat U dat doen minister??


  Maak melding
 2. @Wat,
  Het lachen is ze al vergaan.
  Dit moet je strategisch aanpakken. Doet de minister goed. Met een bewijs van onkunde en/of afwezigheid kun je ze wel ontslaan.


  Maak melding
 3. KAN OW TIJDENS LOCKDOWN PERSONEEL NIET INZETTEN OM TRENZEN OPEN TE TREKKEN EN SCHOON TE MAKEN. ZOVELE BINNEN WEGEN ZIJN AL MAANDEN ONDER WATER.

  GEWOON MET LANGE TANDHERKEN TRENZEN OPENTREKKEN. STRATEN BEZEMEN EN AFVOEREN SCHOONMAKEN.

  ZE DOEN NIKS DAAR MAAR KRIJGEN WEL HUN LOON IEDERE MAAND. LAAT ZE WERKEN.


  Maak melding
 4. ZOVEEL NEGATIEF NIEUWS OP YOUTUBE VAN KLAGEN BURGERS.

  DINGEN ZIJN GEWOON MET HARK SCHOP EN TJAP OP TE LOSSEN.

  ZET DIE LUIE DONDERS VAN OW AAN HET WERK


  Maak melding
 5. Natuurlijk moet het probleem van spookambtenaren worden aangepakt, ook op andere ministeries. Waarom geeft hij niet zelf het goede voorbeeld, één job=één salaris. Maar meneer speelt nu stoere Riad, zelf heeft hij, net als zijn collega’s, de afgelopen jaren salaris ontvangen als “SPOOKAMBTENAAR”. Vraag maar aan Riad hoeveel salaris hij ontvangt. Onder Bouterse hebben deze stoere binken ook normaal hun dubbele salaris ontvangen, toen had deze minister niet te klagen. Het zou hem nu sieren als hij het teveel ontvangen salaris terug zou storten. Net als de roversbende van Bouterse. Ze hebben allemaal toen, pro regering Bouterse en oppositie leden uit dezelfde ruif gegeten. Ik heb niemand horen klagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES