zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOnlangs vrijgelaten beruchte criminelen weer aangehouden, eentje neergeschoten

Onlangs vrijgelaten beruchte criminelen weer aangehouden, eentje neergeschoten

-

Does Travel - naar Suriname

Twee beruchte criminelen in Suriname, die een maand terug in vrijheid waren gesteld, zijn afgelopen woensdag weer aangehouden door de politie. Het gaat om de Guyanees Poeran Gopi (42) en de Surinamer Ricky Sardjoe (41). Bij hun aanhouding probeerde Sardjoe te vluchten, waarbij hij door de politie in zijn benen werd geschoten.

De twee werden in verband met verschillende roofovervallen in beeld gebracht door een gemengde eenheid van de politie, bestaande uit Recherche Midden, de Criminelen Informatie Unit en RBTP. Een van hun berovingen was recent nog gepleegd bij een supermarkt te Powaka, waarbij de rovers zich voordeden als prijscontroleurs.

De politie kwam de mannen op het spoor op een adres te Jarikaba. Bij het zien van de politie gaf Poeran zich vrijwel meteen over aan de politie, terwijl Sardjoe een weiland in vluchtte met een vuistvuurwapen en een tas. Gegeven het feit dat de verdachten vuurwapengevaarlijk zijn, schoot de politie gericht op de benen van Sardjoe. Bij zijn aanhouding werd een vuurwapen met scherpe patronen en een tas met geld in SRD aangetroffen.

Bij verder onderzoek in de woning op het adres werd nog een vuistvuurwapen en een groot geld bedrag aangetroffen. Bij onderzoek op het terrein werd een voertuig aangetroffen, dat vermoedelijk gebruikt werd bij de recente roofoverval. In een ijsbox, die in de grond was begraven, werden kogelwerende vesten, een zwaailicht, mutsen en een vuurwapen holster aangetroffen.

Poeran Gopi en Ricky Sardjoe kwamen in 2011 voor op de top 10-lijst van het Korps Politie Suriname van meest gezochte en (vuurwapen)gevaarlijke criminelen. Ze waren leiders van de bende ‘Poeran’en hebben verschillende roofovervallen gepleegd. Hun foto en signalementen waren op verschillende plekken in het land opgeplakt en zijn hiernaast te zien (foto via Starnieuws).

De twee raakten in juni 2011 zwaargewond bij een actie van de Counter Terrorism Unit (CTU) onder leiding van Dino Bouterse. Ze werden daarbij gearresteerd waarna ze een gevangenisstraf uitzaten.

De twee mannen, van wie door sommige media wordt gezegd dat ze broers zijn, mogen nu weer rechtstreeks naar de gevangenis.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. falende justitie…. in de top 10 staan en dan binnen 5 jaar al weer vrij?
  sorry maar dan is die lijst gewoon flut of het beleid.
  en de regering kennende?? is het het beleid.
  diep triest dat zulke draaideur criminelen elke keer maar weer vrij blijken te komen.
  ze hadden op zijn kop moeten mikken.
  dan had het einde torie geweest


  Maak melding
 2. De vorige reacties over dit onderwerp waren de rascisten heel denigrerend naar de Blankamangs en de Marrons toe.Waar zijn ze nu ??? Ze zijn zeker in Amerika om voorTrump demonstreren. Kom op met jullie grote racistische smoelwerk. In alle rassen heb je rotte appels tussen. Dieven hebben geen kleur of ras. Ze hebben dievenkleur en dievenras. Als ze stelen houden ze geen rekening met ras of kleur. Ze stelen namelijk van iedereen. Opsluiten deze idioten ..


  Maak melding
 3. Deze gasten uit Mumbai en Bangalore, waren even neergestreken in Suriname om hun Surinaamse collega’s te instrueren hoe een beroving plaatsvindt. Als je iets doet ,doe het dan goed! Daar ergens in Mumbai, zag een van hen toevallig beelden van Suriname die over berovingen gingen. Ze kwamen niet bij van het lachen . Vooral toen ze hoorden dat er steen en been geklaagd werd over de Marrons. Noemt men dit brute berovingen ,dachten ze bij zichzelf. Weet je wat ,we gaan even naar Suriname om onze criminele collega’s een hart onder de riem te steken. Zo gezegd en gedaan. Ze zijn rechtstreeks naar Suriname gevlogen met Garam Masala Airlines.

  Helaas ziet het ernaar uit dat het verblijf in Suriname ietsje langer zal uitpakken. Er is waarlijk geen slecht nieuws zonder dat er iets goeds in verweven zit. Het goede nieuws is namelijk dat in Kerala en Bangalore ,sommige Indiase dames en tieners vrij over straat kunnen lopen zonder de vrees verkracht te worden . De hartelijke groeten van Chanderwati.


  Maak melding
 4. @ Pakira( hangbuikzwijn), heb je een tumor in je oog ?
  Het gaat om een surinamer en een guyanees…. Hou toch op met je racistische shit uit te lokken Paarse varken. In alle etniciteiten heb rotte appels… En ja het deeltje dat niet van een vrouw kan afblijven in India die mogen ze ook aan pakken … maar Afrika doet het ook niet perfect he betreffende gezinszorg…ps je mag altijd naar Uganda als sterke multiculturele surinaamse samenleving jou niet bevalt … of schaam je je voor je eigen roots? Diep in je hart ben je teleurgesteld in je eigen leven he?… Is niet erg … maar val anderen niet lastig en geef als volwassen mens een goed voorbeeld aan Surinaamse jongeren zonder discriminatie, maar wijsheden en samenwerking… Geestelijke verkrachting van je eigen jongeren dat is net zo erg… besef je dat zelfbenoemde pakira? Trots hoor om een 0 te zijn… fijne dag!!!


  Maak melding
 5. Op de vlucht dood schieten,dan ben je snel vanaf.
  Anders: opsluiten,bewaken,voorgeleiden kost veel geld en suriname heeft geen geld ,al het geld is gestolen door de nationale dieven partij.


  Maak melding
 6. Ariman@@ Dat je verstand tussen jouw reet zit moet je zelf weten, maar mij kan je niks wijsmaken.. Smoel dicht jij ..Deze dieven zijn zeker je familieleden.
  .


  Maak melding
 7. Parika@@Aub zeg!! Verlaagd jezelf niet om dezelfde uitspraken te doen als de veel racisten hier, anders wordt het een beschaamd spelletje op de site.


  Maak melding
 8. 90 % van de criminelen zijn zwart, ariman, van waar heb je dat kom met harde cijfers.
  Als het recht in Suriname zege viert dan gaan er heel veel notarissen in Suriname achter de tralies.


  Maak melding
 9. Glenn @@ Koop aub een andere naam, Ik wil het graag voor u betalen, want je bent zo dom als een achterpoot van een varken . Ze gaan niet met Blakamang om, want ze waren zonder de Blankamangs. Foefoeroe zitten gewoon in hun DNA.
  .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES