‘Bordo Mony Hond’ nieuwe directeur Anthony Nesty Sporthal (NIS)

31
Joël 'Bordo' Martinus.
Joël 'Bordo' Martinus.

ABOP topper Joël Martinus, ook wel bekend als ‘Bordo Mony Hond’ is vandaag benoemd tot directeur van de bekende Anthony Nesty Sporthal, ook wel bekend als het NIS. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite SUN zojuist.

Zijn benoeming is aan de nieuwssite bevestigd door de minister van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS), Gracia Emanuel. Zij geeft aan dat Bordo het roer overneemt als directeur, maar maakte duidelijk dat er geen sprake is van een dubbel salaris.

Deze week werd namelijk bekend dat Bordo in december ook al benoemd was als beleidsadviseur op hetzelfde ministerie, voor een salaris van SRD 12.000 per maand. Hij zei hierover dat hij zijn salaris gaat doneren aan twee of drie stichtingen.

De Stichting Beheer en Exploitatie Nationaal Indoor Stadion (NIS) ook bekend als de Anthony Nesty Sporthal (ANS) beheert en exploiteert het Nationaal Indoor Stadion in Paramaribo op een non-profit basis. In dit stadion worden naast wedstrijden en Play Offs van zaalsporten jaarlijks ook grote Surinaamse en buitenlandse shows, evenementen en concerten gehouden.

Bordo wordt vrijdag geïnstalleerd als directeur:


31 REACTIES

 1. Binnenkort wordt money bitch bordo ergens minister zonder ministerie in opdracht koning loco lonnie. Het wordt tijd voor chan af te treden en een nieuwe verkiezing uit te schijven want dit gaat regelrecht richting ndplee wanbeleid.


  Maak melding

 2. triest dat regeringslijders alleen mislukte personen blijkbaar kan aanstellen
  en ze ook nog dubbele functies geeft.
  wat is er zo top aan deze idioot dat hij elke keer als topper wordt genoemd?
  alleen die mongoloide kop van hem zou genoeg moeten zijn om te zien dat dit debieltje nergens goed voor is


  Maak melding

 3. Als Suriname gered wilt worden, is er maar één mogelijkheid. Opruimen deze gasten. Suriname kan je vergelijken met een ziekeboom die je moet snoeien om gezond te krijgen

  Dit soort gasten moeten zich doodschamen dat ze zulke positie’s bekleden zonder enige opleiding.
  Neem de voorbeeld van de afgelopen 10 jaar.
  Ieder paardelul kon en mocht minister/president en directeur worden. Als je een crimineel bent hoef je niks te vrezen. Je wordt beschermt en je krijgt een betaalbare baan. Afgelopen jaren was het ook zo en nu ook.


  Maak melding

 4. In su is alles mogelijk,. Elke straathond kunnen ze daar van de straat halen en vp,beleidsadviseur,direkteur of dc maken.
  Alles wat door abop benoemd wordt kan nederlands nog surinaams spreken.
  Wat een afgang weer voor Su.
  Zowel de vp als deze gast hebben de ontwikkeling tot mens nog niet doorlopen.


  Maak melding

 5. =@@Stanley, je hebt GROOT gelijk. Wie nu zegt dat de witteman geen gelijk had is geestelijk niet in orde, omdat een draadje los zit in hun hersenen.

  Bah, Shame


  Maak melding

 6. Maar nu vraag ik mij af wat de azijnpissers willen. Ze blaffen steeds dat “criminelen” aan het werk gezet moeten worden om hun geld eerlijk te verdienen. Nu is Bordo ingezet in zijn expertise sport en evenementen en weer is het niet goed terwijl hij er financieel niet wijzer van wordt.


  Maak melding

 7. Is dit het beste dat ABOP te bieden heeft ?

  Laat er geen verwarring ontstaan wie voor wat verantwoordelijk is !

  NDPers missen het vermogen om de koren van het kaf te scheiden en halen van alles door elkaar.
  Zo ook wordt de samenwerking met IMF verward ! In eerste instantie zou hulp van IMF niet nodig zijn. Suriname had kapitaal en er werd buitensporig geleend. Was dat goed geinvesteerd dan zou er nu rendement zijn in plaats van onbetaalbare schulden. Nu is samenwerking met IMF en andere instanties een noodzaak !
  NDPers zien het verschil niet tussen lenen om te kunnen voorzien in basisbehoeften en om te kunnen feesten en lenen om te investeren in een verdienmodel.

  Sinds de verkiezingen was het al ter sprake dat Brunswijk misbruik maakt van zijn onderhandelingspositie.
  Het is nu van heel groot belang dat het criminele kartel z.s.m. wordt opgerold en wordt uitgeschakeld.

  Er moet meer gelijkwaardigheid komen tussen de coalitiepartners, in ieder geval mag geen enkel partij partners manipuleren.

  ABOP moet nodig werken aan kwaliteit en reputatie.
  PL is ook al weer goed bezig en NPS zal door moeten groeien.
  Het is nog ver en we hebben nog een lange weg te gaan. In 2025 zal de regering uit kwaliteit moeten bestaan. Voor nu is het sowieso beter dan de Bullshit Bouta Regering.

  Wij, het volk, wij hebben ook onze taken en verantwoording. Wij zullen meewerken aan herstel en groei. Maar wij zullen alles monitoren. T.z.t. zullen we de besten ondersteunen. Want het is onverantwoord om een politieke partij mee te laten regeren die geen kader heeft en geen kwaliteit heeft.
  De eerst volgende regering zal van betere kwaliteit moeten zijn !

  Suriname voorwaarts. Wij zullen niet afdwalen. Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 8. Ik zie concrete maatregelen @Para Express, waarschijnlijk vind het Hollandse team paars, dat niet interessant.

  Ze krijgen het heel goed daar, alleen maar omdat het een kleine bevolking is. Noteer dit 🧐.

  De houtsector wordt nu onderzocht door het Clad. (Us$180.000 miljoen) zou zomaar kunnen.
  Openbare aanbestedingen OW zijn vanaf nu verboden voor politici en familie.
  Justitie is uitgebreid met rechters en krijgt technische assistentie.
  Plein (NPS) stelt goede vragen over covid hulp.
  Coalitie stelt vragen over sovazo kaart.
  Bronto wil pensioenleeftijd verlagen naar 55jr (ideetje Maisha) vanwege teveel ambtenaren. 60jr vind ik beter..
  Overheid is bezig om de prijzen v basisgoederen te reguleren.
  Joël ziet er strak uit in zijn pak op Sun.sr.
  Hij heeft grootste sportplannen.
  Justitie zoekt aansluiting bij new mount omtrent veiligheid, openbare orde etc.
  Binnen 6 maanden waterleiding in Commewijne en Marowijne.
  Visumaanvraag vergemakkelijkt en nationaliteit vereenvoudigd. De diaspora mag op hun geld broeden, maar mogen niet boos worden als bijvoorbeeld Hollanders wel durven doen.
  Zelfs Unesco en UNDP zijn nu betrokken.

  En IMF, de juiste beslissing. Ergens een stuk over IMF, iets met wereldcrisis, rijke landen worden eerst geholpen. Bullshit, voorbeeld; alle werkenden hebben hier geld over en pensioenbijdrage wordt niet verhoogd en pensioen niet verlaagd. Dat is voor mij indicatie genoeg.

  Gestaag verder.


  Maak melding

 9. Het is een schande om met abop samen te regeren.Meer dan 50% van de mensen van abop zijn boeven en het buitenland en de diaspora twijfeld om Suriname te helpen.


  Maak melding

 10. @ Esmerald8 januari 2021 At 11:47

  Mee eens. Deze regering is inderdaad gestructureerd bezig. En heeft al flinke stappen in de goede richting gezet. Met name de NDP sympathisanten zien dat niet, zij beperken zich alleen tot zichtbare koers en prijs veranderingen.

  Leiding geven aan onderontwikkelde mensen, showmaster spelen en met geld strooien is niet zo moeilijk. Hoe intelligent en kundig Bordo is zal nu moeten blijken.

  Suriname heeft niet alleen de crises om te overwinnen maar zal ook internationaal haar reputatie moeten verbeteren. Daarom vind ik dat de regering wat betreft de benoemingen niet zulke grote risico’s moet nemen.

  Wij zijn in ieder geval op weg naar een beter Suriname, dus doorzetten. Krakti !


  Maak melding

 11. Esmeralda, allemaal waar wat je opsomt, is hier al vaker aangegeven, toen onder de noemer van veel beloven weinig doen, een strategie door de vorige regering met succes toegepast. Nu kom jij met dezelfde opsomming en noemt het concreet, hoezo concreet, niks is nog uitgewerkt, zal volgens mij ook niet gebeuren, hier en daar misschien een enkele maar niet allemaal. Het toneelspel is hetzelfde alleen met andere acteurs.
  DNA lid Plein stelt goede vragen maar doet verder niks, denk je nou echt dat hij op lange tenen gaat staan.
  Als de regering besluit om met het IMF in zee te gaan, vindt jij een goede beslissing, ik zou het misschien met jouw eens kunnen zijn als jij ook bereid bent fysiek de consequenties mede te willen ondervinden, anders is het makkelijk praten vanaf een verre afstand, dan regeert de ratio beter dan de emotie.
  Nu je toch met lijstjes maken bezig bent mag ik toch verwachten dat je ook met een lijst komt met daarin een opsomming van alle problemen waarmee het volk te kampen heeft sinds het aantreden van deze regering, ik ben nog niet klaar, kom ook maar meteen met een lijst met alle politieke benoemingen van familie en vrienden, dit voor een goede balans.

  Btw, je kunt met de benoeming van Bordo binnenkort een uitnodiging tegemoet zien om een life concert te verzorgen in het NIS, daarbij reken ik op een vrij kaartje.


  Maak melding

 12. Typisch Sranang man. Ze willen en willen en willen, maar om er iets voor te doen ho maar.
  Leve Roue Verveer, die dit vaak genoeg heeft gezegd
  Nu hebben ze jaren lang gekregen en gekregen en dan komt het erop aan om te betalen dan geven ze niet thuis nee, ajb geen mensen binnen halen die ons komen zeggen dat alleen maar krijgen niet kan, straks komen ze zeggen dat we zuiniger moeten aandoen dat er geen geld meer is dat we moeten gaan terug betalen. Nee, ajb geen imf.
  Hoe stom kan je zijn
  Het antwoord is heel simpel zo stom als poeny en een lo Sranang mang


  Maak melding

 13. @ Pony

  ” …
  met een lijst komt met daarin een opsomming van alle problemen waarmee het volk te kampen heeft sinds het aantreden van deze regering,
  … ”

  Noem jij deze eens op.
  Noem welke problemen er zijn en wat de oorzaken zijn.

  Tip: begrijp eerst het verband tussen oorzaak en gevolg, noem dan welke problemen deze regering heeft veroorzaakt.

  Let op: onderzoeken is een WERKwoord, hier kan je moe van worden.

  //==//

  Sinds het aantreden van deze regering krijgt geheel Suriname een gratis cursus Algemene Economie.

  Suriname wordt steeds slimmer.
  Dat wil jij toch ook. Krakti !


  Maak melding

 14. Na de eerste 2 regeltjes weet ik genoeg.
  Wat ik hierboven benoem is vers vd pers, max 1 week. @pony. Doe eens een cursus ‘begrijpend lezen’.

  De enige die een probleem heeft is de achterban v team paars, de rest heeft bewust gestemd ze wachten niet af, maar doen aan zelfontwikkeling. Af en toe kritisch, moet kunnen wordt je sterk van.

  Maar …..team paars, zijn wel 16 zetels, heeft het zwaar. Je stem verkopen en 9 maanden zonder salaris zitten is heftig. Mooie les. Deze stemmen never nooit meer op paars. De middenmoot is er nu achter gekomen (of niet) hoeveel geld hun party-top heeft gestolen. Ook een mooie levensles.
  En de rest whahahaha, die zijn compleet gestript v alle onterechte faciliteiten. Wie treurt hier nou om? Niemand ligt hier wakker van.

  Ik had eerder aangegeven dat Joël zijn salaris zou inleveren, check.
  Ik weet zeker dat hij zijn eigen geld zal gebruiken om NIS op te knappen en bekende sporters zal binnenhalen.
  Niet mijn lifestyle, dit is geen pleidooi, maar hij gaat deze uitdaging aan, net als minister Bronto. Foto’s zeggen veel, maar dit is een oude foto, vind ik niet fair.
  Deze jongens zijn ve andere generatie, jij snapt ze niet. Doe meer moeite.


  Maak melding

 15. Esmeralda en de problemen van de bevolking die jij niet wil benoemen zijn niet vers van de pers als ik jouw woorden mag gebruiken???? Doe eens wat ik je gevraagd hebt misschien dat Para express jouw kan helpen, die heeft het ook over wat de regering doet en als je een keertje vraagt wat er concreet in het vat zit dan geven jullie niet thuis, en dan komen jullie met alle soorten van drogredenen, komt simpel omdat het voor jullie een te ver van mijn bed is, jullie lezen alleen wat in de kranten staat en lopen dan te brallen achter de pc op drie hoog.

  Btw hoe weet jij dat hij zijn salaris gaat inleveren, hij gaat zeker gratis werken.
  ‘Niet mijn lifestyle, deze jongens zijn anders, jij snapt ze niet’ lees ik het goed, niet jouw lifestyle maar je durft wel tegen mij te zeggen dat ik ze niet snap, joh je zit teveel op Facebook.🤡🤡  Maak melding

 16. Belfort hebben ze op advies van de ndp links laten liggen. Want als abop straks over een jaar of 2 met de ndp gaat samen werken, willen ze hem,Belfort, niet in de samenwerking hebben.

  Samenwerking is al beslist, abop,ndp,pl en bep.

  Gaar toch al niet met de vhp.
  Imf erbij, alle prijzen de lucht in,ambtenaren worden ontslagen en dan komt de ndp de straat op.

  Santhoki moest en wou president worden. Ze laten gem zijn gang gaan met het imf, en is alom bekend wat er dan zal gebeuren.


  Maak melding

 17. Alleen in de nacht kun je de fonkelende sterren aan de hemel bewonderen.
  Je moet er zijn om mezelf eraan te herinneren, wat ik absoluut verafschuw. @pony

  Dit dus:
  “Doe eens wat ik je gevraagd hebt”
  Proest!!!

  En dit;
  “Btw hoe weet jij dat hij zijn salaris gaat inleveren, hij gaat zeker gratis werken.”
  Dubbel proest!

  En dit
  “lees ik het goed, niet jouw lifestyle maar je durft wel tegen mij te zeggen dat ik ze niet snap”
  Huh 🤭

  Herhaling
  Doe eens een cursus ‘begrijpend lezen’.


  Maak melding

 18. Nee he, al die ezels aan de macht??? Su is helemaal ingezonken. Alle ezels aan de macht en geleerde zitten thuis. Erger kan het niet. Dom dom dom………


  Maak melding

 19. @cornelis @directeur zonder bedrijf @Ramsingh, complimenten GEWELDIGE COMMENTAAR
  Precies zoals het is!!!!!!!!!!!!!!!!

  Als je hem zo ziet, dan zie ik 15 jaar gevangenis straf staan. Ongekend dat zo een flapdrol beleidsadviseur is en directeur van NIS. Maar goed als een andere drugsdealer en crimineel met strafblad VP kan worden dan waarom bordo daggoe geen directeur.
  Wat @Cornelis zei, het is wachten wanneer hij hoofd van de intensive care wordt hahahahahaah


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.