Ministerie SoZaVo weerspreekt intrekking Bazo-kaarten rechthebbenden

4
Ministerie SoZaVo weerspreekt intrekking Bazo-kaarten rechthebbenden

Binnen de Surinaamse samenleving circuleren berichten, welke suggereren dat de overheid plannen heeft en of uitvoert om de Bazo-kaarten van rechthebbenden in te trekken. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) in Suriname heeft nadrukkelijk laten weten dat dit niet het geval is.

Het ministerie is op basis van zijn taakstelling vastgelegd in artikel 17 lid 1 sub e van de taakomschrijving van departementen belast met het sociaal verzekeringswezen, het één en ander in samenwerking met de daarvoor in aanmerking komende ministeries, alsmede de sociale voorzieningen en de sociale zekerheid” (SB 2010 no. 174, zoals laatstelijk gewijzigd naar SB. 2018 no. 104).

Dit houdt in, dat het ministerie, de wettelijke taak en verplichting heeft om voor hen die niet kunnen voorzien in hun medische verzekering hulp en bijstand te verlenen en aldus voor hen de verzekeringspremie te betalen. Noch bestaan er thans plannen, noch zijn er vanuit de bevoegde autoriteiten instructies gekomen om de Bazo-kaarten waarover rechthebbenden beschikken op welk moment dan ook in te trekken.

Thans heeft het ministerie weliswaar een gewijzigde procedure voor de aanvraag en afhandeling van de premiesubsidie voor de basiszorg verzekering. Het is van belang dat wordt beseft dat de Basiszorgverzekering geen gratis staatsverzekering is, maar een zorgverzekering met een wettelijk vastgesteld pakket aan voorzieningen.

Zij die niet in staat zijn deze wettelijk verplichte zorgverzekering af te sluiten, kunnen bij het ministerie van SoZaVo, afdeling Bazo een aanvraag doen voor premiesubsidie. De aanvraag zal worden getoetst en indien deze de toetsing heeft doorstaan, komt de aanvrager in aanmerking voor de premiesubsidie voor de basiszorgverzekering.

Het ministerie benadrukt, dat er geen enkele reden tot paniek mag bestaan, omdat voor allen die voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaart, daadwerkelijk de verzekeringspremie zal worden betaald.

Bekijk ook:


4 REACTIES

 1. =Geen probleem om alles opnieuw te bekijken, omdat velen NIET in aanmerking komen voor zo’n kaart.
  De vorige regering heeft velen een basokaart gegeven en verlengd, terwijl zij een goede baan hebben.

  Deze kaart is alleen bedoeld voor de armen die het niet kunnen betalen.

  Sommige Surinamers houden ervan om ALLES gratis te krijgen zonder een cent te betalen.


  Maak melding

 2. Slecht communiceren van de Overheid, ja dan krijg je dit geleuter, overigens een terechte stap van Ministerie SoZaVo, het bestand schonen, de mensen die zelf de premie niet kunnen betalen, die mensen van een Bazo-kaart voorzien. En nu ook de andere registraties van bestanden op het Ministerie opschonen.

  Minister Kuldipsingh, wanneer mogen wij een plan van arbeid verwelkomen; o ja en ook eentje voor de Woningbouw met alle sociale partners. Ik ken zat jonge gezinnen die smachten naar een eigen woning en nu helaas moeten hokken bij hun ouders. Jip en Janneke.


  Maak melding

 3. Klopt Passant , en die pony wil graag het vuurtje opstoken , , maar pony is zo dom , dat ze niet weet dat regering bouta aan het rotzooien was met die kaarten , , en pony denkt dat de huidige regering er een potje van maakt , , nou paarse rat dan weet je al dat jij en jou familie nooit een woning aangeboden krijgt , maar een cel in de gevangenis , met z’n allen in een hokje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.