dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidActieve COVID-19 gevallen Suriname boven 500, Nederland begint met vaccinatie

Actieve COVID-19 gevallen Suriname boven 500, Nederland begint met vaccinatie

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn de afgelopen 24 uur weer 93 nieuwe corona gevallen geregistreerd, na in totaal 442 keer testen. Ook is er 1 persoon overleden. Dat blijkt dinsdagavond 5 januari uit de update van de besmettingscijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering. Het totaal aantal actieve gevallen is hierdoor boven de 500 gestegen en bedraagt 514.

Landelijk bedraagt de Intensive Care-capaciteit 40 bedden, waarvan momenteel 10 bezet zijn. Verder liggen er totaal 77 personen op de verpleegafdelingen van diverse ziekenhuizen. De Surinaamse regering werkt eraan om deze week nog de bed- en isolatiecapaciteit op respectievelijk de verpleegafdelingen van ziekenhuizen en Residence Inn uit te breiden.

Ondertussen wordt woensdagochtend 6 januari in Nederland begonnen met de grootste vaccinatiecampagne in de Nederlandse geschiedenis. De eerste flesjes met het coronavaccin van Pfizer zijn dinsdagavond aangekomen in Veghel, waar een 39-jarige medewerkster van een verpleeghuis in Boxtel de eerste inenting krijgt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Het evenwicht in de natuur is door vervuiling en vernietiging verstoort en
  in plaats dat de vervuilers (de mens) daarin verandering brengt ontwikkelen
  ze een vaccin om weerstand te hebben tegen de vernietiging en vervuiling.

  MEER AUTO’S, MEER VLIEGTUIGEN, MEER SCHEPEN, MEER TESTEN IN de RUIMTE
  EIST MEER GRONDSTOFFEN EN MEER VERNIETIGING VAN DE AARDE, de NATUUR
  en de MENSHEID (ZELFVERNIETIGING).


  Maak melding
 2. Wanneer begint Suriname met vaccinatie? Is het draaiboek daarvoor al in orde gemaakt, waardoor iedereen van Noord – Zuid, Oost – West op het Surinaams grondgebied gevaccineerd kan worden?

  Het Pfizer-vaccin moet bij 80 graden Celsius worden opgeborgen in speciaal daarvoor geschikte koelers. Hebben de ziekenhuizen in Paramaribo, distrikten in Suriname deze voorzieningen en zijn deze voldoende? Zo nee?, Wat doet de regering hieraan?

  Wat kan Nederland, Frankrijk, USA,voor Suriname betekenen? Kennis en ervaring, geld, Transport, logistiek, distributie, personeel, Surinaamse inbreng uit Nederland. Nederland, KLM is een vliegmaatschappij, die er zorg voor zal dragen dat het Pfizer-vaccin naar alle uithoeken van de wereld zal worden getransporteerd. Het zou te gek voor worden zijn dat als er goede koelers om het vaccins in Suriname te bewaren door de herstelde betrekkingen tussen Suriname en Nederland niet ook met deze vaccins naar Suriname komt.

  Elke minuut dat alles om de Surinamers niet te vaccineren achterwege raken Surinamers besmet en besmetten andere Surinamers en sterven deze ook.

  Welke rol kan het Surinaams leger hierin spelen?

  De hoogste tijd om in de hoogste versnelling orde op zaken stellen, internationaal, (WHO, PAHO). Wat zouden multinationals ao, Newmont en IAMGOLD, Apache, Total, voor hun medewerkers in Suriname hierin kunnen betekenen en voor de regering in het algemeen? Alle ondernemingen die een bijdrage in kunnen leveren moet erbij betrokken worden. Het gaat om een (inter)nationale Pandomie.

  Surinamers houden jullie je aan de algemene maatregelen die de regering heeft afgekondigd, het gaat om ons allen belang, om ons te handhaven of te overleven.

  Samen Werken, Samen Sterker.


  Maak melding
 3. ALLE VACCINS ZIJN AL TE KOOP.

  CHAN SA JE DOE????????????????????????????

  RAMADHIN SA JE DOE??????????????????

  ASTRAZENA / PFIZER/MODERNA NOG 2 ANDEREN . VERDER NCRG CHINA EN COVAXIN BARAT BIOTECH.

  HOE SNEL ZIJN JULLIE. LEEN ALSVAST 5 MILJOEN VOOR 300.000 VACCINS BIJ AMERIKA.
  CHINA EN INDIA GAAT NOG EVEN DUREN

  IS ER AL EEN PLAN IN TIJD/KALENDAR EN LEEFTIJD WIE EERST KRIJGT??????????


  Maak melding
 4. Het zou te gek voor woorden zijn dat als er onvoldoende goede koelers om de vaccins in Suriname te bewaren zijn door de herstelde betrekkingen tussen Suriname en Nederland, hier niet een beroep op Nederland wordt gedaan om hierin een humanitaire bijdrage te leveren. De relatie van Suriname en Nederland is als een ruiter op een paard. Nederland heeft Suriname gemaakt en weet hoe de relatie was van (Tut)Mozes (, (stief) kleinzoon, (kroon)prins, wetenschapper, krijgsheer met de Farao.

  Elke minuut dat alles om de Surinamers niet te vaccineren achterwege blijven raken Surinamers besmet en besmetten andere Surinamers/mensen en sterven deze ook.


  Maak melding
 5. Surinamers laat je niet angstig maken door lieden die verblind zijn
  door hebzucht en door sprinkhanen, mieren en vleermuizen vreters.

  LET GOED OP JEZELF, MAAK JE HUIS EN OMGEVING SCHOON EN GEBRUIK
  GEEN PESTICIDE OM JE ERF SCHOON TE MAKEN OF JE GROENTEN TE
  BESPUITEN. Want dat doodt ook de insecten die nodig zijn in de natuur.


  Maak melding
 6. Passant, zie onderstaand bericht van Minister Ramadhin.

  Nationaal COVID-19 Vaccinatieplan Suriname reeds af: 140 duizend vaccinaties gepland
  24 december 20202

  Share
  COVID-19 vaccinatie

  Net als andere landen in de wereld is ook de Surinaamse regering in de startblokken voor een grootschalige COVID-19-vaccinatiecampagne. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deelde op de spoed COVID-19-persconferentie op woensdag 23 december mede dat het concept van het Nationaal COVID-19 Vaccinatieplan reeds af is.
  Daarmee heeft de overheid al een beeld hoe zij de samenleving gaat vaccineren. “Het is een plan dat in samenspraak met de PAHO is samengesteld”, aldus de bewindsman, die eraan herinnert dat Suriname zich heeft gecommitteerd aan het PAHO/COVAX Initiative, waarbij Suriname gegarandeerd is van het vaccine het moment dit op de markt is.
  In eerste aanleg gaat de vaccinatie centraal geschieden, waarbij de coördinatie zal liggen bij het ministerie van Volksgezondheid. Prioriteit zal gegeven worden aan gezondheidswerkers en risicogroepen. Het gaat dan om ongeveer 140 duizend personen die binnen deze twee groepen als eerst gevaccineerd zullen worden.

  Over de komst van het vaccine zegt minister Ramadhin dat de regering momenteel deel neemt aan de beraadslagingen binnen PAHO/COVAX. “Het ligt in de bedoeling dat wij in ieder geval in het eerste kwartaal van 2021, maar as soon as possible proberen in aanmerking te komen”, aldus de bewindsman, die eraan toevoegt dat de target om uit te rollen eind januari/begin februari is.


  Maak melding
 7. en die mpp chinezen weigeren nu ineens de delegatie van de WHO
  alles was al geregeld maar nu hebben ze nog wat problemen die ze uit de weg moeten ruimen.
  Ik geloof er geen moer van. ze weten wat ze geflikt hebben en zijn bang dat deze mensen er achter gaan komen., niks geen vleermuizen niks geen markten.
  enca.com/news/who-virus-mission-china-disarray-entry-denied


  Maak melding
 8. Dimitri
  je hebt gelijk vandaag staat het ook in de krant hier
  telegraaf.nl/nieuws/296123681/marion-koopmans-over-china-reis-het-is-teleurstellend


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES