donderdag, juni 13, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVrouw (19) die pillen innam deelde eerder Facebook bericht over zelfdoding

Vrouw (19) die pillen innam deelde eerder Facebook bericht over zelfdoding

-

Does Travel - naar Suriname

De 19-jarige Reveena (foto), die zondagavond in Suriname een eind aan haar leven maakte door pillen in te nemen, had haar daad min of meer aangekondigd op Facebook. Dat blijkt uit een posting die ze op oudjaarsdag deelde op haar Facebook pagina.

De jonge vrouw deelde onderstaand plaatje van iemand die zich opgehangen zou hebben, met daarbij de tekst ‘One day I will go and never come back!‘. Drie dagen later nam ze diverse pillen in waaraan ze in het ziekenhuis kwam te overlijden.

De vraag die velen stellen is dan ook of familie en/of kennissen op Facebook niet door hadden met welke gedachten de jonge vrouw liep. Om suĆÆcide tegen te gaan is het van cruciaal belang om met elkaar alert te blijven en het gesprek over gevoelens aan te gaan. Erover praten leidt veelal juist tot minder zelfmoordgedachten.

Volgens de Surinaamse politie zou Reveena heel erg worstelen met de ziekte van haar vader. Dat blijkt ook uit andere postings die ze maakte op haar Facebook pagina.

Praten over zelfdoding? Ga naar je huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

Dit is de posting met afbeelding en tekst die ze een paar dagen eerder deelde.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. VRAAG ME AF OF AZ GEEN LERING TREKT UIT DE VELE ONMENSELIJKE REACTIES ALSGEVOLG VAN HUN SLECHTE ZORG EN DOEN EN LATEN DAAR. DIE ZUSTERS WILLEN LETTERLIJK NIKS VOOR JE DOEN. GA MAAR DOOD IS HUN MOTTO.

  IK HOOR ZE AL ZEGGEN: NA JOE BEN WANG DEDE!!!!!!!!!

  LEVENS REDDEN IS TABOE VOOR PERSONEEL AZ ALSOOK SINTVINCENTIUS.

  SCHREEUWEN ALS MARKTWIJVEN OM MEER LOOON IS HUN STERKE KANT.

  LUIE DOMME BLIKSEMS. NIET GESCHIKT VOOR DEZE ROEPING. KIRIE SMA ZOMAAR NA EHBO. JE GAAT DAAR LOPEND EN GAAT IN EEN KIST WEG. ZO ERG IS HET GESTELD BIJ EHBO AZ.

  DE OVERHEID GRIJPT NIET IN. DAG EN NACHT COVID GELUL. HOU EEN SCREENING VAN HET KA PERSONEEL DAAR EN JAAG WEG WIE NIKS DOET OF KAN. GEWOON WEGJAGEN.
  RAMADHIN IS OOK EEN KAA BOBOOO. SORRY MAAR ZIJN BALLEN ZIJN ZOEK.


  Maak melding
 2. IN 2019 OM 2 U SNACHTS ME KIND DAAR GEBRACHT. TOT 6 UUR SMORGENS HAD GEEN ENKELE DOKTER OF ZUSTER TIJD OM HAAR TE ONDERZOEKEN.

  HEB DAT KIND EEN FLINKE PIJNSTILLER VAN MEZELF GEGEVEN EN NAAR HUIS TERUGGEBRACHT.
  NIEMAND HEEFT NAAR DEZE PATIENT GEKEKEN. ZUSTERS SLIEPEN OP TAFELS GEBUKT. LOPEN MET SCHUDDENDE GROTE BILLEN MET SNELHEID 0 KM PER UUR.

  EN JE MAG NIKS VRAGEN. ZE WORDEN GELIJK AGRESSIEF.

  RAMADHIN DONDER ZE OP NAAR HUIS. DE NAFOE WROKO DEN SAKA SAKA BEEST DRAPE.


  Maak melding
 3. Allen,

  Ali:
  100% gelijk, zelf meegemaakt in het ziekenhuis in Suriname.
  Woon zelf niet in Suriname, maar de service is gewoon belachelijk.
  Mijn kind was erg ziek, na 1,5 uur in de wachtruimte te hebben gezeten, ben ik naar binnen gelopen, tot mijn verbazing zaten de dames gewoon te ouwehoeren en nagels te vijlen.
  Trouwens ben naar binnen gestormd omdat een oude vrouw die ik niet ken onwel werd, en dat kon ik niet verdragen.
  Ik heb iedereen verrot uitgescholden en gelijk werden wij en de rest geholpen.
  SUCCES.


  Maak melding
 4. Heel jammer.

  R. I. P.

  // == //

  Het is voor een buitenstaander niet te beoordelen en te begrijpen waarom iemand zo iets doet.

  Iemand zij over een ander situatie op een vraag van een jongere :
  “Je kan toch lezen ? ”

  En dit is denk ik een groot probleem. Kinderen, jongeren maar ook volwassenen willen ergens over praten. Maar ze worden genegeerd of afgescheept. Zij worden niet serieus genomen.
  Kinderen stellen veel vragen maar ouderen vinden het moeilijk of lastig.

  Net als bij vele andere problemen zoals verkeersveiligheid, alcoholgebruik, kindonveilige situaties, etc. denk ik dat hier ter preventie voorlichting blijven geven heel belangrijk is.

  Praten helpt, wijs het niet af. En iemand die serieus praat maakt geen grappen dus neem die persoon serieus ook al is het een kind.

  Gado blessi. Krakti !


  Maak melding
 5. OHM heeft in tijdens een campagne gepraat met diverse specialisten, waarbij de consument vragen kon stellen en antwoord kreeg.
  Zulke bewustwordingscampagnes worden door ons volk niet bezocht.
  Want er is geen lawaai.

  JĆ”gran Coaching en Advies heeft eerder ook een video geplaatst, waarin er verteld is over oorzaken van zelfmoord en er is zelfs gepraat over erfelijke eigenschappen, waardoor men sneller tot suĆÆcide kan overgaan.

  Zoals het een Surinamer siert, is er natuurlijk veel kritiek geweest.
  Het grappigste wat ik hoorde was: “je gaat toch niemand kunnen helpen met praten”.

  Uit bovenstaande feiten blijken 2 belangrijke dingen, te weten:
  1. Surinamers zijn allergisch voor het vergaren van kennis.
  2. Surinamers willen graag dat anderen kennis voor hen toepassen.

  Een bijkomstig feit is:
  Meisjes hebben een zeer bijzonder opmerkelijke uitspraak welke als volgt luidt: “het is mijn lichaam. Ik doe ermee wat ik wil, waar ik wil, met wie ik wil, hoe ik wil, wanneer ik wil”, hetgeen er zorg voor draagt dat men deze meisjes, vanwege laatstgenoemde arrogantie, nooit zal helpen.


  Maak melding
 6. Ik ken heel veel mensen, die alleen slechte ervaring hebben gehad, met de personeels van academischziekenhuis,waarom worden de dikbil koeien gewoon in dienst gehouden, terwijl ze zoveel vet moeten sjouwen met hun achterwerk, precies als je zo zwaar bent, zal je niet snel geneigd zijn om te werken, dus het zijn dikbil koeien, de hele tijd zitten zij te chatten internetten, ramadan wil je de bezem door heen halen, stuur die vette gogo naar huis, en laat vakbekwame mensen dit verantwoordelijk beroep overnemen, er moet een onderzoek komen, stuur ze naar huis, de vette zeugen??


  Maak melding
 7. ALIE, VOLKOMEN EENS MET JOU STATEMENT , HEB ZELF MEEGEMAAKT DAT DE ZUSTERS HET VOEDSEL WELKE TOEBEHOORDE AAN EEN PATIENT GEWOON ZAT OP TE VRETEN ,TERWIJL DE PATIENT BEWEGINGLOOS TOEKEEK OMDAT DEZE NIET IN STAAT WAS TE SPREKEN.
  IK KRIJG STERK DE INDRUK DAT DE DIRECTRICE ,GENAAMD REDAN, GEEN TOEGEVOEGDE INBRENG HEEFT IN HET AZP, MAAR JUIST OOGLUIKEND TOESTAAT DAT HET ETEN BESTEMD VOOR PATIENTEN ,VEELAL DOOR DE DIKKE BILLEN ,WORDEN MEEGENOMEN VOOR HUN HUISGENOTEN, VERDER KRIJGEN DE ZUSTERS ONREGELMATIG DIENST TOESLAG , ECHTER HEB IK MEEGEMAAKT DAT ZIJ GEWOON ZITTEN TE SNURKEN , TERWIJL EEN PATIENT OP DE BEL DRUKT VOR HULP.
  MINISTER RAMADHIN, MAAKT HIER WERK VAN , ZODAT UW OUDERS TROTS OP U MOGEN ZIJN.


  Maak melding
 8. NIET DE DIRECTRICE REDAN OF DE RVC MAKEN DE DIENST UIT IN HET AZP , MAAR DE DIKKE BILLEN , VEELAL ONGESCHOOLDE INHALIGE OMA’S , INDIEN EEN OPMERKING DURFT TE MAKEN KRIJGEN ZELFS PATIENTEN DE WIND VAN VOREN, ZOALS TE MIE WANI DA MEH JIP JU, NOSO JU KAN HARA DAN , VOLGENS INFO ZIJN SPECIALISTEN HIERVAN OP DE HOOGTE , BIJ DE POLI BLOED AFNAME KIJEN DE ZUSTERS ELKAAR AAN INDIEN EEN PATIENT VAN GOEDE HUIZE AAN DE BEURT IS , VERVOLGENS WORDT DEZE GEPEST DOOR ZOGENAAMD OP ZOEK TE ZIJN NAAR DE JUISTE BLOED ADER , SCHAAMTELOOS , LIJKT WEL EEN GHETTO DAAR.


  Maak melding
 9. Het AZ is de slechte ziekenhuis van Suriname. Ik heb heel veel slechte ervaringen met het AZ. Mijn vader die 3 april 2000 daar overleed. Een week in het AZ gelegen. Na een week is hij overleden. Werd in de vroege ochtend gebeld. Ik kwam mijn vader tegen gelegen op het vloer in zijn nakie. Helemaal naakt. Ze hebben hem met niks bedekt. Wat ik ook nog moet vertellen dat mijn vader nog een neef had die daar chirurg was. Desondanks heb ik dit mogen meemaken. Het personeel vertoonde geen greintje aan empathie.
  11 jaar geleden werd mijn vriend die inspecteur was bij het OPZ gebracht naar het eerste hulp van het AZ. Hij was 55 jaar. Kermend en huilend en rollend over het vloer van pijn zat bij het eerste hulp van het AZ. Ze hebben hem niet geholpen en hem laten sterven.
  Ik weet nog van een Javaanse mevrouw van Domburg die met spoed naar de eerste hulp van het AZ werd gebracht. Deze mevrouw had een kaart van de maatschappij (Billinton), maar omdat ze haar kaart door het spoedeisende geval niet heeft gebracht, hebben ze deze mevrouw niet geholpen en heeft ook helaas de geest daar gegeven.
  Dit zijn ongelooflijke dingen die gebeuren bij het AZ. Dit uit mijn directe omgeving. Dit lijkt een stukje van het ijsberg. Wanneer gaan er stappen worden ondernomen richting het AZ. Jammer dat ik geen face book, maar dit zou moeten worden aangekaart en continu op de agenda gezet moeten worden voor mensen in nood in Suriname, die moeten aankloppen bij het AZ.


  Maak melding
 10. Wat een verlies zo’n knappe meid. Ze lijkt op de zus van mijn vrouw. Jammer dat haar omgeving niet heeft gezien hoe zwaar ze het had.,
  Verdomde jammer. Is er meer bekend over haar vader


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES