Stanley Betterson nieuwe directeur Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)

7
Stanley Betterson nieuwe directeur Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)

Oud ABOP minister Stanley Betterson is de nieuwe algemeen directeur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) in Suriname. Het protocol van overdracht is vandaag, maandag 4 januari 2021, getekend. De bijbehorende documenten zijn bevestigd in aanwezigheid van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer en het stichtingsbestuur. De sleutels van het kantoor werden overhandigd aan Meredith Vitolie, voorzitter van het stichtingsbestuur. 

Bestuursvoorzitter Vitolie wees de nieuwbakken directeur erop dat hij aantreedt in een periode van grote uitdagingen, niet alleen voor de bosbouwsector, maar ook voor de regering. “Terwijl de roep van aannemers naar zekerheid van bestaan steeds luider wordt, is de Surinaamse regering genoodzaakt maatregelen te treffen. Maatregelen die niet alleen meer inkomsten uit deze sector moeten garanderen, maar ook duurzaam bosbeheer moeten waarborgen. Een enorme uitdaging ligt voor u.”

Volgens de voorzitter is het de taak van de nieuwe directeur om in deze tijd van grote onzekerheid de juiste balans te vinden tussen enerzijds het belang van de regering en anderzijds het belang van de ondernemer. Zij vertrouwt erop dat directeur Betterson het werk naar eer en geweten zal uitvoeren.

“Ik heb een ‘wij’ benadering, ik ga samenwerken met iedereen, want eenieder heeft ideeën en wij gaan kijken hoe wij het beste eruit kunnen halen”, aldus de pas geïnstalleerde directeur Betterson. Minister Pokie wenste hem het allerbeste toe in zijn nieuwe uitdaging. Verder bedankte zij scheidend directeur Marlon Veira voor zijn geleverde diensten.


7 REACTIES

 1. Weer zo’n ‘vrientje’ (Nepo) benoeming, zal wel ‘geschikt’ zijn, hij lijkt op zijn leider.
  Een kennis zoekt werk, heb gezegd dat hij eerst maar op één van de politieke leiders moet gaan lijken ipv een CV maken. Hoeveel politieke benoemingen nog te gaan het waren tog een stuk of 500.

  Weer iets geleerd: cadeautjes (Srefidensi-Kerst-Zorgmedewerkers-Werklozenuitkering) van Pa Lanti, alias pres.Chan, mogen nooit worden uitgepakt, kost alleen maar geld.

  Uitgebraakte Valutawet is coming, blijkt uit de dood herrezen!!!!!!!!

  Wist U dat Boefdraad bij Chan intern is ipv in Boma.hahaha

  Binnenkort in Su. op ATV: de film ‘IMF, de schrik uit het westen’. Blijf kijken mensen!!!!!!


  Maak melding

 2. pony , wat een kwijl tekst , , jou lachen zal nog over gaan , en paarse rat , , alweer een ndp kopstuk dat die boevenpartij verlaat , , en die slaat ook op de vlucht , ze hadden hem al in het vizier .
  en die Meneer Stanley zal zijn werk doen , en als hij het niet aankan zal men hem zeker vervangen .


  Maak melding

 3. Bosbouw in Suriname is doodgewoon roofbouw, clear cut, the chinezen betalen een fooitje en kopen ambtenaren om met spiegels en kralen en rondhout gaat naar china voor “processing” en toegevoegde waarde. De export van rond hout moet gewoon verboden worden. En dan vervangen met sustainable fair trade tropical hard wood. Waar de wereld wel belangstelling voor heeft.


  Maak melding

 4. Wel beste Stanley, mensen mogen een heleboel ideeen hebben, maar van jou mag verwacht worden dat over visie en leiderschap beschikt. Want allen die jou zijn voorgegaan hebben er niets van gebakken, sterker nog er voor honderden ha. aan bos geschonken aan China inruil voor de aanleg van weg van een paar km.
  Dus van jou verwachten we dat je je gaat inzetten voor de bescherming en het behoud van de natuur en een einde maakt aan de grootschalige houtkap.


  Maak melding

 5. Tja pakiritingi of heb je liever poeny. deze jongens zeggen alles wat wij doen hebben we van jullie sekte geleerd. bouter ontsloeg en stelde net zo gemakkelijk aan als een blad die aan een tak van een boom zit. deze saka saka heeft dit op zijn geweten, als hij zich had weten te gedragen (74) zouden dit soort dingen niet plaats vinden. Wees ongerust er volgt meer nog veel meer, zoveel dat je in je kots zal stikken.
  Ik geloof je dat boefdraad bij Chan is geweest, hij wilde go komen likken, maar hij was te laat, hij werd opgesodemieterd omdat bouter belde dat hij er al aankwam


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.