19-jarige vrouw dood na innemen verschillende pillen

15
SH Academisch Ziekenhuis Suriname

Een jonge vrouw die zondagavond naar de Spoedeisende Hulp werd gebracht, nadat ze verschillende pillen had ingenomen, is later die avond overleden. Het gaat om de 19-jarige Reveena J., wonende aan de Okrodam in Suriname.

De vrouw zou tot deze wanhoopsdaad zijn gekomen vanwege ziekte van haar vader. De man zou een tijd terug een zware herseninfarct hebben gekregen en werd maar niet beter.

Ze werd in de vooravond naar het ziekenhuis gebracht waar de dienstdoende arts constateerde dat zij verschillende soorten medicijnen zou hebben ingenomen. Een paar uren daarna kwam zij te overlijden.

Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

Enkele Surinaamse sites berichtten gisteren ten onrechte dat er aan de Okrodam een 3-jarige kind zou zijn overleden na het innemen van een verdelgingsmiddel. Volgens de Surinaamse politie is hier geen sprake van en gaat het om fake news:


15 REACTIES

 1. Nog ff en Suriname loopt leeg
  Klinkt hard maar waarom voor t makkelijkste gaan met al dat zelfdoding
  De ander vecht voor z’n leven en deze wil gewoon ni leven
  Ondankbare Shit


  Maak melding

 2. Triest. Dat deze dingen kunnen gebeuren in Suriname. Er zou veel meer ingezet moeten worden op de preventie van suïcide.
  In wat voor nood moet een mens zijn, ongeacht kleur, leeftijd, man/vrouw, kind om zichzelf van het leven te beroven. Want zo ver ik weet is de mens erg gehecht aan deze wereld die ze voor geen cent wil omruilen voor een leven na dit leven.
  Maar waar is de okro dam?? Bij Boxel??
  Weet ook niet wat er speelde maar door zo uit het leven te stappen heeft deze dame het voor niemand makkelijk gemaakt.


  Maak melding

 3. Sigh okrodam is n zijstraat op weg nr zee hlml achter gelegen.
  Ik geloof er geen moer vn dat ze ht om haar vader hft gedaan er zit nog meer hierachter. Time will tell.


  Maak melding

 4. Dank je. Sing Sing heeft geen enkele associatie met welke Singh dan ook. Sing Sing is de gevangenis die ligt in de staat New York. Geen enkele mens moet een Sing Sing om zich heen bouwen. Een gevangenis om zich heen bouwen, een gevangenis voor zijn geest bouwen. we moeten allemaal vrije empathische mensen zijn, vrij van alle belastingen in het leven, vrij van enige superioteitsgevoel of vooroordeel, wetende dat de bakermat van de mensheid op het Afrikaanse continent moet hebben gelegen. Wat de wetenschap ons vertelt.


  Maak melding

 5. MAAR DE GROTE DIKKE BIGIE BILLE ZUSTERS VAN EHBO KONDEN HAAR MAAG HEBBEN LEEGGEPOMP.

  MAAR NEE ZITTEN / SLAPEN/CHATTEN/ INTERNETTEN WAREN ZE MEE BEZIG.

  MORGEN GAAN DEZE ZELFDE LUIE BIGI BILLE ZUSTERS WEER HUILEN DAT HET LOON TE WEINIG IS.

  MAAR MENSEN REDDEN DAAR HEBBEN DE GROTE BIGIE BILLE ZUSTERS VAN AZ GEEN ZIN IN.


  Maak melding

 6. Ali, het is slecht gesteld met het personeel van AZ. Ik praat over het jaar 2000, toen mijn vader daar lag. Ik werd door het AZ gebeld dat mijn vader was overleden. Hij heeft een week in het AZ gelegen. Toen ik daar aankwam trof ik mijn vader helemaal bloot op een baddoek op het vloer in zijn kamer waar hij gelegen heeft. Helemaal bloot. Niks dat zijn blote lichaam bedekte. Ongelooflijk Ali. Het is de naakte waarheid. Een man die pas 65 was, die overleed omdat door de corrupte NDP regering Wijdenbosch in gans Suriname maar 1 dialyse apparaat aanwezig was. Ze vonden mijn vader toen te oud om hem te laten dialyseren. Ze vonden mijn vader toen al oud om zijn leven te redden. ER werd toen al triage gepleegd in het jaar 2000 in Suriname. En dit komt door die smerige NDP regering onder leiding van die smeerlap en zuiplap Wijdenbosch die vaker in in zijn eigen broek pis als hij te diep in het glas heeft gekeken in hotel Torarica. God vervloekt hem.
  In zijn nakie heb ik mijn vader toen naar het moratorium in AZ gebracht. Toen was het erg gesteld met het empathisch vermogen van het personeel van het AZ. Ik hoop dat het nu beter is geworden. We praten over 3 april in het jaar 2000.


  Maak melding

 7. Taurus,

  Alleen, zonder hulp iemand met een hersendefect (kasplantje) moeten verzorgen is geen pretje. Zulke mensen zouden hulp van de overheid moeten krijgen. Behalve dat het zwaar werk is, is het ook geestelijk slopend om een geliefde op die manier te moeten zien leven. Zo’n verzorg(st)er raakt daarnaast ook helemaal geïsoleerd.
  Maar wel opmerkelijk dat je gelijk aan andere dingen denkt. Waar dacht je aan? Aan zekz?


  Maak melding

 8. @Sing Sing: er is geen moer verbeterd aan het zorg personeel van AZ. Als je iemand naar AZ brengt, dan is de overlevingskans maximaal 20%. Patient wordt opgenomen met kwaal A en sterft aan kwaal B. Academisch Ziekenhuis moet heten Academisch Dodenhuis. Er zijn schellen daar om verpleegsters te attenderen dat er hulp nodig is, maar de schellen werken niet. Als je beetje hard roept, dan raken ze geirriteerd, want lullen met hun cellphone is belangrijker. Niet alleen de verpleegsters van AZ hebben het moeilijk; ook van andere ziekenhuizen. Maar toch is men in staat betere kwaliteit aan service te geven bij andere ziekenhuizen dan bij AZ. Het komt nooit goed met AZ. Jammer dat alle specialisten zich daar nestelen. AZ heeft een paar C4 explosieven nodig. Immers, het krioelt er altijd van bacterien. Kan je je het geval nog herinneren van de 7 of 8 baby’s die daar in een keer zijn gestorven aan zgn. bacterien?


  Maak melding

 9. raar nieuws , eerst zeggen GFC nieuws , en SUN nieuws dat het om een drie jarig kind gaat , en het blijkt een jonge vrouw te zijn , maar ja nieuws loopt soms langs nieuws , ook het verhaal dat geplaats is dat de jonge vrouw het niet aankon , dat haar vader na een herseninfarct niet beter werd , allemaal raar.


  Maak melding

 10. Ook zeer slechte ervaring met het AZ. En dan heb ik het niet over de liften die schijnbaar nooit goed functioneren.
  Ik was in het AZ alwaar een jonge boslandse jongen op de brancard binnen werd gebracht. Hij viel uit een boom en kwam op zijn borstbeen terecht. Terwijl zijn broer huilend naast de brancard om hulp smeekte, zat de Chinese arts dood normaal aan haar bordje eten. Zij stak geen moer uit en snauwde tappi you mofo tegen de broer. Niet veel daarna blies deze jongen zijn laatste adem uit. Dit beeld draag ik nog steeds met mij ook al is het ruim 15 jaar geleden.


  Maak melding

 11. Was even vergeten om te nog een slechte ervaring te melden voor het AZ. Mijn vriend, politie-inspecteur bij het OPZ heeft huilend en kermend van het pijn (had met het hart te maken) zijn leven bij de eerste hulp bij het AZ het leven moeten laten. Niemand die hem hielp. Dit is echt ongelooflijk. Dit speelde zich tien jaren geleden af. In het jaar 2010.
  Het hele AZ is het meest klote ziekenhuis die ik heb mogen zien. Je gaat als levende binnen en komt als lijk buiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.