Xavi Dors (13) krijgt heldenspeldje en dank van minister Grapperhaus

19
Xavi Dors (m), met links zijn vader en mede-initiatiefnemer Waltoo Dors en rechts zijn oom de voetballer Urby Emanuelson.

De 13-jarige Xavi Dors bedacht het project Voetballen voor veiligheid, een voetbaltoernooi voor leeftijdsgenoten om plezier te hebben en hun talenten te laten zien. Hij wil daarmee geweld in de Amsterdamse wijk Zuidoost tegengaan.

“Het gaat er de laatste tijd in het nieuws alleen maar over hoe onveilig het is in Zuidoost. Ik vind dat er hier veel talent is. Daar mag het ook best meer over gaan” zei de 13-jarige tegen zuidoostenmeer.nl.

Zijn initiatief werd opgemerkt door de Nederlandse minister van Veiligheid Ferd Grapperhaus, die hem een speciaal video bericht stuurde. In de video bedankt de minister hem voor al zijn goede werk. “Xavi, alle lof voor de manier waarop jij je inzet voor veiligheid, leefbaarheid en gelijkheid in de buurt” aldus de minister.

Dat was nog niet alles. Van de gemeente Amsterdam kreeg Xavi ook nog een heldenspeldje.

Xavi kwam op het idee voor de toernooien doordat er veel geweld is in zijn buurt. Afgelopen zomer waren er in korte tijd vier steekpartijen. Soms zijn daar jongeren of kinderen bij betrokken.

Xavi vindt dat heel erg en begon daarom samen met zijn vader de stichting ‘Voetballen voor veiligheid’. Met die stichting regelen ze voetbaltoernooien voor alle kinderen in Amsterdam-Zuidoost meldt ook het Jeugdjournaal.


19 REACTIES

 1. Heel mooi dat zo een jongen op jonge leeftijd positief wil bijdragen aan zijn omgeving. Prachtig initiatief, ik hoop dat de jongeren die niet zo ingesteld zijn een voorbeeld van nemen. Ga zo door Xavi👍🏻


  Maak melding

 2. Wel, het zijn vooral de marokkanen, antillianen en zwarten die rotzooi schoppen. Dus goed dat een zwarte het geweld van zijn mede zwarten onderkend en daar iets tegen doet. Er zouden meer zwarten moeten zijn die zwart geweld aanpakken.
  Bahut achchha.


  Maak melding

 3. Wat is het verschil tussen zwarten en Antillianen ? Woe kan mij dat uitleggen😂😂😂. Het moet niet gekker worden met zoveel domme mensen op deze aardbol.

  Goed jochie.. Je bent een voorbeeld voor veel jongeren in allerlei kleuren die rotzooi trappen.


  Maak melding

 4. @glenn je bent werkelijk te dom om te poepen! Aan mijn naam wist jij, domme baboon, dat ik een witman was(bek vol over racisme). Toen ik je naar Paul Somohardjo verwees die dezelfde roepie naam als de mijne heeft, terwijl hij zeker geen witman is, liep je een loso bere op. Je bent niet alleen een zwarte racist maar ook dom. Dus hou Aub je kwebbel dicht man !


  Maak melding

 5. En ja het is schijnbaar nodig dat deze jongen met deze actie komt want blijkbaar zijn het zijn soortgenoten die voor geweld zorgen. Maar ja dat krijg je als je overal dit soort mensen hebt die snel rijk willen worden.


  Maak melding

 6. Glenn,

  Dus volgens jouw is elke antiliaan zwart? Als je een beetje begrijpend had gelezen dan had je gelezen dat marokkanen en onder de zwarten de antillianen m.n. voor het meeste geweld zorgen. Moet ik woord voor woord aan je uitleggen wat er verder staat? Of kom je er verder uit?
  Bahut gaar na maar yaar.


  Maak melding

 7. Iedereen, maar dan echt iedereen, die van zo’n mooi initiatief een negatieve ommezwaai maakt is GOED ZIEK. Net zo ziek zo niet zieker dan alle relschoppers voor wie Xavi een voorbeeld mag zijn. Leer van deze jongeman. Tjongejongejonge zeg!


  Maak melding

 8. Paul@@ Idioot waar heb je over?? Iedereen weet dat je geen blanke bent. Je bent een idioot Surinamer van de VHP Kan je mij het verschil uitleggen tussrn zwarten en antillianen, want veel antillianen zijn donker. Je bent een schande voor de normale VHPers.


  Maak melding

 9. Phalane..@@ Natuurlijk zijn niet alle antillanen donker, net als de Surinamers, Amerikanen enz. Trouwens je ook donkere Marokkanen. Het heet trouwens donkeren mensen geen zwarten.


  Maak melding

 10. Glenn je bent een straalbezopen stuk stront met je aannames die jou keer op keer op een dwaalspoor zet. Je denkt slim te zijn maar je bent echt te dom om te poepen. Eerst stuur je mij naar Afghanistan om daar de Taliban te steunen en amper twee dagen later ben ik een vhper … zoals ik al zei, domme baboon, je bent een racist en een tam poko Jantje !


  Maak melding

 11. Goed zo Xavi Dors, ik hoop dat er velen in Suriname van jouw kunnen leren.
  Want in Suriname wordt sport lam gelegd en de agressie is erg hoog.
  Sporten stimuleert lichaam en geest.


  Maak melding

 12. Goed zo jonge man , jij bent echt al goed bezig , Xavi Dors en wat goed hé dat je een pluimpje kreeg van die minister van veiligheid daar in Nederland , en ook een heldenspeldje van de stad Amsterdam waar jij woont , jij hebt nu al je stempel gezet , een heldhaftige jonge man.
  Als er weer gereisd mag worden moet de regering jou hier in Suriname verwelkomen ( ze moeten je ophalen ) en hier ook zoiets op touw zetten , want hier is ook actie nodig , en jij zou ook hier iedereen over de brug kunnen halen , nogmaals jij bent nu al de held van 2021.
  Wereldwijd gaat dit mooie initiatief als een vuurtje rond , jij wordt zeker een superheld.


  Maak melding

 13. Ai booi , me lafoe! Geloof me ,dit is van korte duur. Jullie spugen op de blanken maar dit is weer zo een mooie set van grapperhaus. Hij koopt metname de buitenlanders om met dit luttele kadootje. Het valt op dat er maar een soort volk klaagt en niets kan bereiken in deze maatschappij. Kijk maar in amsterdam oost en west , zelfs onze burger vrouwtje d urft niet eens te komen voor een kijkje ,want ze is bang dat ontspoorde allochtonen haar gaan aanpakken. Overigens ,denken jullie echt dat dit initiatief gaat helpen? Ik ben benieuwd!


  Maak melding

 14. Kolibri , waarom voor korte duur , wie weet houdt dit stand , en wat er verder daar in Amsterdam gebeurt is niet ons pakje aan , hier in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.