maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDeel bedrijven in Suriname vanaf vandaag weer open

Deel bedrijven in Suriname vanaf vandaag weer open

-

Does Travel - naar Suriname

Een deel van de bedrijven in Suriname mag vanaf vandaag weer open. Dat heeft de Surinaamse overheid gisteren op een door haar belegde persconferentie medegedeeld. Het gaat om bedrijven die niet uitdrukkelijk gesloten zijn verklaard, zoals te zien in de lijst onderaan dit bericht.

Volgens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is er heel constructief gesproken over het op een veilige, verantwoordelijke en gebalanceerde manier openstellen van delen van de economie, en onder welke voorwaarden en condities dat zou kunnen plaatsvinden.

“Gezamenlijk kwamen wij tot het besluit dat een groot deel van de nu gesloten ondernemingen wederom hun activiteiten mogen opstarten, met dienverstande dat, zij zich strikt moeten houden aan de protocollen” aldus de VSB.

Verder is afgesproken dat home delivery service voor food companies kan worden voortgezet tot 22.00 uur, zodat bedrijven de keukens in ieder geval langer open kunnen houden. Vooralsnog blijft het wel beperkt tot afhalen en delivery.

Er is ook gesproken over een tegemoetkoming aan bedrijven die zijn getroffen door de pandemie. Daar wordt ook de komende dagen verder met het bedrijfsleven over gesproken.

De bedrijven die niet open mogen zijn:

 • Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, met uitzondering van afhaal of bezorging; afhalen blijft mogelijk tot 7 uur pm en levering tot 10 uur pm;
 • nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke;
 • bordelen;
 • bars;
 • recreatieoorden;
 • casino’s;
 • gok- en vermakelijkheidsgelegenheden;
 • kansspelkantoren;
 • sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden;
 • contactberoepen, waaronder kappers, kapsalons en barbershops.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. WAAROM KOMT MINISTER RAMDIEN VAN BUZA SAMEN MET ROEMER NIET ONDERHANDELEN OVER DE 19 MILJOEN DIE HIER IN NEDERLAND WORDT VASTGEHOUDEN.

  ALLES IS MUISSTIL. DOE IETS………………

  WE HEBBEN HET GELD NODIG VOOR COVID VACCINATIE 500.000 X 18 USD IS 9.000.000 OF 9 MILJOEN USD.

  WE HEBBEN MEDICAMENTEN NODIG ETC ETC

  MET DEZE NIEUWE REGERING ZAL HET NU WEL MOETEN LUKKEN.


  Maak melding
 2. Ali maak je niet druk over covid als je met je staart in Ned zit. Ned heeft een goeie bodem gelegd voor de covid behandeling in Su met materiaal kennis en medicatie. Begin je druk te maken over de reguliere zorg in Nederland. Want als je een opgezette aorta hebt nu in Ned moet je flink mazzel hebben als er nog een ic plek voor je is want covid heeft voorrang en dat is pas banaal.
  Ik hoorde trouwens dat een deel van de vaccins die Ned besteld heeft ook naar Su gaan.


  Maak melding
 3. Sammy we hopen dat je gelijk hebt , hier in Suriname hebben we het nog niet gehoord of die vaccin er wel komt , geld kwestie toch , die paarse boeven partij heeft alles gestolen , deze regering heeft niets , en wat ze wel krijgen steken ze in ieder geval niet in eigen zakken , we weten wel anders de afgelopen 10 jaren .
  Deze regering neemt wel een verkeerde beslissing om alleen die grote bedrijven ( winkels ) open te stellen , en de kleinere winkels moeten dicht blijven , en die grote bedrijven zijn groot geworden door de vorige regering , speelt geld toch een rol ?? , en deze grote bedrijven ( winkels ) kunnen zich zeker niet aan de covid protocollen houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES