10-jarige steekt zwakbegaafde man (33) die hem aftuigde dood

30
10-jarige jongen steekt 35-jarige man dood
Het lichaam van de man wordt weggebracht.

De 33-jarige man, die op woensdag 30 december jongstleden door een 10-jarig jongetje werd doodgestoken aan de Dipakweg, was zwakbegaafd. Hij had het jongetje net voor de steekpartij vastgegrepen en flink afgetuigd. Dat heeft het Korps Politie Suriname zojuist in een officieel persbericht bekend gemaakt.

Onderzoek wees uit dat de 10-jarige A.A. vaak genoeg woordenwisselingen kreeg met het slachtoffer Anthony Tosoe. Toen de minderjarige jongen op de bewuste dag voorbij de woning van het latere slachtoffer liep, werd hij door Anthony vastgegrepen en flink afgetuigd. 

Kort daarna liep de jeugdige de woning van de zwakbegaafde man binnen terwijl de man zich in de woonkamer bevond. In de keuken pakte de 10-jarige een scherp voorwerp en liep vervolgens naar de woonkamer waar hij Anthony in zijn linkerborst stak. Het slachtoffer overleed ter plekke.

De politie van het bureau Nieuwe Grond en de afdeling Kapitale Delicten speelden op die middag in op een melding van het Command Center. Het betrof een melding van een steekpartij met dodelijk afloop. Bij aankomst van de politie werd een man die geen levensteken meer vertoonde aangetroffen.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van Anthony vast. Het ontzielde lichaam werd na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het scherp voorwerp werd door de politie aangetroffen en in beslag genomen.

De minderjarige is hangende het onderzoek in verzekering gesteld en ondergebracht in het jeugdcellenhuis van Opa Doelie meldt de politie.

UPDATE: De familie van de 33-jarige Anthony is niet te spreken over het officiële persbericht van het Korps Politie Suriname (KPS) over deze zaak. Volgens KPS zou de minderjarige jongen vóór de steekpartij door de volwassen man zijn vastgegrepen en flink zijn afgetuigd. Maar dat klopt niet zeggen familieleden: het juist de 10-jarige jongen die de 33-jarige Anthony lastig viel. 


30 REACTIES

 1. Waar haal je het gore lef vandaan om kind af te tuigen. Hoe ziek ben je dan wel niet. Ik noem dit karma. Wat mij betreft gaat deze jongen vrijuit.


  Maak melding

 2. Dus je wordt afgetuigd en ipv naar buiten weg te rennen loop je naar de keuken toe om een scherp mes te pakken en daarmee de mishandelaar dood te steken. In jouw ogen moet hij vrij maar in mijn ogen heeft hij met opzet hem gedood en van vrijspraak kan geen sprake zijn. Ik lees hier in de newspapers dat in Holland jongens in de leeftijd van 10-12 vaak grote kapmessen met zich dragen. De reden waarom ze dit doen is niet moeilijk te raden.


  Maak melding

 3. Neks no fout; hij werd regelmatig geterroriseerd door zijn buurman, hij had het recht zichzelf te verdeigen en gelet op bepaalde figuren die het tot president en vice president geschopt hebben in Suriname, met veel meer moorden met voorbedachte rade op hun kerfstok, mag deze knaap een mooie (politieke) carriëre niet onthouden worden.


  Maak melding

 4. Waar zijn de ouders van deze jongen en de rest van de volwassenen in zo een buurt? Als ik het begrijp is dit al een tijd bezig tussen deze jongen en een geestelijk labiel persoon. Beide partijen zijn fout en dat een een kind van 10 een mes pakt,zal een oorzaak hebben in de opvoeding en maatschappij die gecreëerd is de afgelopen decennia.


  Maak melding

 5. @ henkes dan hoop ik voor jouw soort dat dit een incident zal blijven of moet ik nu de Chinese en Hindoestaanse gemeenschap oproepen om bij elk incident / rood/ moord dat door de zwarten gepleegd worden het voorbeeld van deze jonge dader te volgen? Nou dan zal er sprake zijn can racisme toch ?


  Maak melding

 6. @Koos,

  je moet beter lezen, de man is zwakbegaafd dus niet in orde.
  Zwakbegaafden zouden een betere begeleiding moeten krijgen om
  dit soort incidenten te voorkomen.


  Maak melding

 7. Dit kind is geboren in de periode van ndp-moordenaar regeer periode ,pakketten tijd periode.
  De ouders stonden ieder keer op de hoek van de straat om een pakket te ontvangen en hadden geen tijd om hun kinderen op de juiste manier op te voeden.


  Maak melding

 8. Paul@@@ Laat de DAROE met rust aub!!! Je begint nu alles door elkaar te halen. Dring je alleen zwarte DAROE, want het woord zwart is blijkbaar vast gegriefd in je systeem. Dringt een andere kleur DAROE hoor!!!


  Maak melding

 9. Nou degene die voor de zwakbegaafde man opneemt, zou ik willen vragen om regelmatig vrijwillig te laten aftuigen, wel leuk vinden hoor en schreeuwen lekker lekker, nou bij deze zou men anders praten, jonge van 10 die regelmatig een doelwit was van deze zieke man, had het recht om eens en voorgoed een eind aan te maken, niemand dan nogmaals niemand vindt het leuk om geterroriseerd te worden, ik in ieder geval niet yere??


  Maak melding

 10. Een zwakbegaafde met een eigen mooie woning???? Er klopt iets niet met het verhaal. Man van 33 woont in een rijtjeshuis, elke dag als die jongetje langs gaat wordt die afgetuigd. Jongetje, willoos, meewerkend aan zijn eigen aftuiging, jongetje had geen ouders of ouderen, de buurt keek passief mee?????????.
  Ze hadden vaak woordenwisselingen. Dus de zwakbegaafde kon zo’n woordenwisseling wel opzetten. Het uitdelen van argumenten.
  Er klopt iets niet. Jongetje loopt het huis van de man binnen en pakt een mes. De afloop kennen wij.
  Ik zou als 10 jarige weggerend zijn om hulp te vragen bij mijn ouders.


  Maak melding

 11. Paul, jij bent zeker een grote racist en blijkbaar ook zwakbegaafd, pas maar op dat jij ook niet wordt doodgestoken door iemand die jouw gezeik ook zat wordt.


  Maak melding

 12. Zwakbegaafde man, kan je niet lezen afin.
  Waar waren de ouders van deze jongen om dit bij de politie te melden om hem in bescherming te nemen
  Jammer voor beide partijen.
  Onze samenleving is ziek net als die man gewoon ziek in zijn hoofd.
  Er is weinig begrip voor mensen met een psychiatrische stoornis of zwakbegaafden.
  Daar is opvang voor nodig, PCS heeft een kantoor functie, komen niet van hun stoel af.
  Hoop dat dit gaat veranderen. Sterkte.


  Maak melding

 13. Henkes
  3 januari 2021 At 14:22
  Paul, jij bent zeker een grote racist en blijkbaar ook zwakbegaafd, pas maar op dat jij ook niet wordt doodgestoken door iemand die jouw gezeik ook zat wordt.

  Ieder mens is racistisch dus hou op met die kaolo mmp gejank van je. Het doet pijn he als je de werkelijke feiten benoemt en aangeeft hoe racistisch de Surinaamse samenleving is. Zwarte racisten, gele racisten, bruine racisten, blanke racisten allemaal in Suriname te vinden.


  Maak melding

 14. @ Glenn
  3 januari 2021

  Je bent niet alleen een persoon met een grote kwebbel maar ook een lafbek ben je. Waar blijf je nou met je grootspraak over de Taliban terroristen ? Daar heb je geen antwoord op nu!


  Maak melding

 15. Klopt dit artikel wel? Dit is het 3e berichtje hierover en ieder keer een andere versie.

  Nou, ik hou het hier op;
  “Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de 10-jarige het slachtoffer vaker pestte. Vandaag schold Andwello hem wederom uit, waarna Tosoe hem een pak rammel heeft gegeven.

  De 10-jarige liep naar de keuken en bewapende zich met een mes. Hij stak het slachtoffer een keer op zijn lichaam. Toen de politie van De Nieuwe Grond ter plaatse arriveerde, leefde Tosoe nog. Later gaf hij de geest.”

  En ik prefereer ‘geestelijk gehandicapt’.


  Maak melding

 16. Paul@@@ Jij bent een Taliban strijder zonder ballen. Op forum heb je de grootste bek, maar in werkelijkheid stel je niks voor. Zulke idioten als jij bent ik vaker tegenkomen in mijn beroep . Blaffende honden bijten niet. Ga lekker een Parbo drinken, inplaats van dagelijks je racistische praatjes hier te ventileren. Ik snap niet dat Waterkant die bullshit van jullie toelaten . Shame on jullie.


  Maak melding

 17. Waterkant laat altijd racisme van de zwarte hindustanen toe. Ze zijn net zo zwart bruin als de Afrikanen maar hebben een grote minderwaardigsheids complex dat ze hun ogen sluiten voor hun zwart zijn. Terwijl de hele wereld ze als zwart ziet. Zeker in Nederland.


  Maak melding

 18. Esmerald,

  Dus zijn geest zei hem die jongetje te mishandelen? En zijn gezond verstand vond dat goed? Alles goed verder? Geen oprispingen her en der?


  Maak melding

 19. In Suriname worden zwakbegaafden weleens gepest door kinderen en/of volwasennen. Als je in Suriname bent opgegroeid kan je dit niet ontkennen. Sommige zwakbegaafden proberen de pester dan wat aan te doen.


  Maak melding

 20. @Rowdie
  Geestelijk gehandicapt heeft niets met geesten te maken. Valt onder een reeks v hersenziekte zoals; ADHD, ptss, autisme, narcisme, dementie, psychose etc etc. In suri zeggen ze voor het gemak;zwakzinnig.
  Lichamelijk gehandicapt betekend op zijn Surinaams, dat je bijvoorbeeld slecht ter been bent.

  Die man werd herhaaldelijk gepest door dat kind. Waarschijnlijk vanwege zijn aandoening. Heb je enig idee hoe heftig dit kan zijn? Ik vermoed dat deze man vanwege covid ook niet werd opgehaald voor het dagverblijf voor gehandicapten. Dubbele frustratie en elke dag pesten wordt één dag teveel.

  Beetje meer verdiepen in suri en geestelijke of lichamelijke gehandicapten, ze hebben ook gevoelens.

  Trouwens sinds wanneer mag je als kind een mens vermoorden na een pak rammel?


  Maak melding

 21. lawmangdatra,

  Dat klopt. Iedereen kende wel Gekke Henkie (mongolisch). Hij werd flink geplaagd. Maar ook Onfonfon werd soms geplaagd hoor.
  Kinderen zijn niet anders dan de rest. Kinderen komen alleen wel uit voor hun negatieve kanten, waar volwassenen dat proberen te maskeren.


  Maak melding

 22. Esmerald,

  Ik had het puur over de technische benaming.
  Voor mij staat geest voor ziel. Vandaar.

  Verder begrijp ik het wel. Ik zou dat jongetje een draai om zijn oor geven als hij die man zou plagen in mijn bijzijn.
  Pesterige en plagende kinderen worden later veelal nare jaloerse mensen. Ouders moeten daarom scherp op het gedrag van hun kinderen letten en negatieve power display eruit werken.
  Die jongen wilde het recht hebben om te pesten, maar ontkende die arme man het recht op repliek. Is vervolgens heel brutaal zijn huis binnengestapt, zijn keuken ingestapt, een mes gepakt en heeft die man dodelijk gestoken ermee.
  Het lijkt mij erg op premeditated murder.
  Tien jaar en al een strafblad. Hopelijk blijft zijn kerfstok verder schoon. Volgens mij zijn zijn ouders (als hij ze heeft) ook niet erg snugger.


  Maak melding

 23. De meeste 10kjarigen die afgetuigt worden gaan huilen natuurlijk, maar deze niet. ik geloof er geen moer van dat hij werd afgetuigt. Miscchien heeft die man dit keer wat teruggeroepen of gezegd dat die jongen moest stoppen
  Volgens mij zijn hier twee zwakbegaafden
  De jongste ging maar door met pesterijen.
  De oudere reageerde niet
  De jongste dacht mooi mang ik ga door ik ga door ik ga door totdat de oudste het niet meer hield opgekropte woede vond een uitweg een uitbarsting. MAAR MAAR MAAR bewijs hiervoor is er niet of deze is flinterdun.
  De jongste moordde daar is wel bewijs voor


  Maak melding

 24. Glenn
  3 januari 2021 At 17:26
  Paul@@@ Jij bent een Taliban strijder zonder ballen. Op forum heb je de grootste bek, maar in werkelijkheid stel je niks voor. Zulke idioten als jij bent ik vaker tegenkomen in mijn beroep . Blaffende honden bijten niet. Ga lekker een Parbo drinken, inplaats van dagelijks je racistische praatjes hier te ventileren. Ik snap niet dat Waterkant die bullshit van jullie toelaten . Shame on jullie.

  Nee zwarte baboon ik heb nooit gezegd dat ik een Taliban strijder ben alleen geschreven dat ik meer respect voor de Taliban heb dan voor jouw soort zwartjes die altijd hun bek vol hebben over racisme en discriminatie. En die grote bek van jou heb jij natuurlijk alleen hier want als jij tegenover een Taliban strijder staat dan schijt je een grote hoop in je broek. Vraag het maar aan de Yankees en de Russen! Stuk stront met je grootspraak over je werk.


  Maak melding

 25. @Rowdie
  Oké duidelijk. Zelf heb ik moeite met dat woordje ‘zwakbegaafd’. Geen idee of dit klopt, we moeten uitgaan vd ‘uitstekende’ journalistiek. Klopt dit, dan had Anthony het IQ van een tienjarige autist.
  Een zwakbegaafd mens kan de wereld om zich heen minder makkelijk en minder snel begrijpen. Dit zorgt ervoor dat zij de wereld emotioneel minder aankunnen, hierdoor lijden zij aan angsten. Dit zijn vaak autisten.

  Anyhow Antony is verlost v alle ellende in deze wereld. May his soul rest in peace.


  Maak melding

 26. Paul@@@ Steek je energie in iets anders. Ik lees al je comment en nemen ze ter kennisgeving aan, maar verder kan ik niks mee. Ik heb andere normen en waarden meegekregen van mijn vader en moeder. Succes met je zwarten haat.. Zorg maar ervoor dat je geen maagzweer van overhoudt door de stress Succes..

  Bye bye..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.