Twee vuurwerkslachtoffers geregistreerd op nieuwjaarsnacht; aantal nu op vier

2
vuurwerk-verkoop-liberty-fireworks-suriname
De aangepaste verkoop vanwege het coronavirus bij importeur Liberty Fireworks aan de Koningstraat.

Het aantal vuurwerkslachtoffers in Suriname is inmiddels van twee opgelopen naar vier sinds de start van de officiele afschietperiode op 27 december. Na de eerste twee slachtoffers op 28 december, zijn op nieuwjaarsnacht weer twee genoteerd. Het gaat om twee jongemannen van respectievelijk 20 en 24 jaar oud. Beide hebben verwondingen opgelopen aan het gezicht.

De 24-jarige heeft ook aan zijn borstkast verwondingen opgelopen. Hij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. Alle 4 slachtoffers zijn geregistreerd bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het Korps Brandweer Suriname hoopt dat het aantal voor 2020 niet verder oploopt, gezien er tot en met vandaag (1 januari) vuurwerk gekocht en afgeschoten mag worden. In 2019 zijn in totaal tien vuurwerkslachtoffers geregistreerd.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Vuurwerk moet de regering bij wet laten afschaffen. De rook is dodelijk, het geluid hinderlijk, voor je zak onvoordelig en kan schade aanbrengen aan je handen en gezicht. Vooral nu het land in de crisis zit lijkt het verstandig dit uit te bannen.


    Maak melding

  2. Franco , een derde van de bevolking profiteert van de gestolen gelden , en kunnen zich veroorloven om deze waanzin te kopen , de chinezen lachen in hun vuistje , en houden op 12 februari hun eigen nieuwsjaardag.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.