41-jarige ‘Freko’ aangehouden voor zware mishandeling en brandstichting

8
41-jarige 'Freko' aangehouden voor zware mishandeling en brandstichting
De dader Frits S. alias Freko in het wit. Inzet: slachtoffer Prem Kalidien

Dit is de 41-jarige Frits S. alias ‘Freko’ die op maandag 28 december door het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) is aangehouden, in de zaak waarbij het verkoolde lichaam van de 54-jarige Prem Kalidien werd aangetroffen in een wooncontainer. Het Korps Politie Suriname heeft vandaag het officieel bericht over deze zaak naar buiten gebracht:

De politie van Paranam deed op 26 december jl. na een melding van zware mishandeling en brandstichting, het Casipora gebied aan. De politie en ook de brandweer die op locatie arriveerden, troffen twee afgebrande containers en een verkoold lichaam in één van die containers, aan.

Uit verklaringen blijkt dat Kalidien, de verdachte F.S. en twee andere werknemers zaten te borrelen. Op een bepaald moment vertrokken de twee andere werknemers met een ponton om andere werkzaamheden te gaan verrichten en lieten Kalidien en F.S. achter.

Een tijd daarna belde Kalidien zijn zoon met de mededeling dat hij door F.S. was gekapt en dat hij zichzelf in zijn wooncontainer in veiligheid had gebracht. Kalidien zei ook dat hij de ingang van de container van binnenuit had gebarricadeerd. Na het videogesprek tussen Kalidien en zijn zoon schakelde deze via het Command Center de politie in.

Wooncontainer arbeider na ruzie in brand gestoken, verkoold lijk aangetroffen
Dit is over van de wooncontainer die in brand werd gestoken.

Intussen kwamen de twee andere werknemers terug en werden zij door F.S. die nog met een scherp voorwerp te keer ging bedreigd. Uit vrees renden zij weg en zochten hulp bij andere werknemers. Bij terugkeer van de arbeiders stonden twee containers, waaronder die waarin Kalidien zich bevond, in lichter laaie.

Het verkoold lichaam van Prem Kalidien is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op maandag 28 december de verdachte F.S. aangehouden, waarna hij werd voorgeleid en in verzekering is gesteld.

Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten meldt de politie. Het slachtoffer:


8 REACTIES

 1. Nou paul dat wordt een heet fikkie , en die brandstof is nu wel duur hoor , , wat ze ook kunnen doen is in zijn mond 10 hot pepers douwen , en zorgen dat hij het doorslikt , het wordt dan geen fikkie , maar de uitwerking is het zelfde ,of hij een kopje zoutzuur drinkt.


  Maak melding

 2. Freko dieb diebrie kong nie tapoe, schiet hem in zijn koullo mars, opgeruimd staat netjes,
  Familie foe kalidien, laat hem niet met rust, zieki agoe freko stront


  Maak melding

 3. UIT HET BERICHT BLIJKT DAT DE POLITIE PAS NA UREN OF NOOIT IS VERSCHENEN.

  BRAVO AMOKSI

  BRAVO PRADE

  DANK ZIJ JULLIE EN MANSCHAPPEN HEEFT DE INDIAAN DE MAN RUSTIG IN ALLE TIJD KUNNEN AFMAKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. Neen.. Kolibrie dit is geen Afrikaans oestand, maar een Surinaams toestand … Wauw..Dit is echt wreed zeg! Wat voor angst heeft die man meegemaakt.. Deze duivel had nooit geboren moeten worden. Deze man moet nooit meer vrijkomen.

  Heel sterkte aan de zoon die man. Ik hoop dat hij hulp krijgt om dit te verwerken. Het is mensonwaardig om dit mee te maken wat deze mmp met zijn vader heeft aangedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.