2-jarige jongen eerste vuurwerkslachtoffer

6
vuurwerkverkoop in Suriname
Archieffoto - vuurwerkverkoop bij importeur Liberty Fireworks aan de Koningstraat.

Een 2-jarige jongen is het eerste geregistreerde vuurwerkslachtoffer dit jaar in Suriname. De jongen liep maandag, op de 2e dag van de vuurwerkperiode, brandwonden op in zijn gezicht, toen anderen bezig waren vuurwerk af te schieten. Hij werd binnengebracht bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Sinds zondag 27 december is het verkopen en het afschieten van vuurwerk toegestaan. De verkoop- en afsteekperiode van vuurwerk is dit jaar ingekort vanwege de COVID-19-situatie. Deze periode die de afgelopen jaren gesteld was van 27 december tot en met 2 januari is dit jaar met 1 dag teruggebracht naar 1 januari.

De vuurwerkimport is dit jaar afgenomen. Tot op dit moment zijn er 41 containers ingeklaard. Vorig jaar bedroeg het aantal aan het eind van de vuurwerkperiode 61. De importeurs mogen tot en met 31 december vuurwerk binnenhalen. Vorig jaar waren er rond deze periode reeds meer dan 50 containers binnengebracht.

De brandweer geeft actief voorlichting in de binnenstad en via de media om het aantal jaarlijkse vuurwerkslachtoffers terug te brengen. De afgelopen jaren is gebleken dat vooral kinderen het slachtoffer zijn geworden van vuurwerk. Tijdens de verkoop- en afsteekperiode van 2019 zijn in totaal 10 vuurwerkslachtoffers geregistreerd. Het jaar ervoor waren er ook 10 personen gewond geraakt door vuurwerk.


6 REACTIES

 1. Dat kindje afpakken van zijn onverantwoordelijke ouders. Deze ouder moeten ook direct gestrelieseerd worden want ze kennen het verschil tussen opfokken en opvoeden niet.


  Maak melding

 2. @RamSingh&Kolibri: Maar wat als de ouders ivm werk dit kind voor opvang aan anderen hadden toevertrouwd en dus niets met dit ongeluk te maken hebben?
  Ik ben het er wel mee eens dat de veroorzakers van dit ongeluk gestraft moeten worden vanwege onverantwoord gebruik van vuurwerk in bijzijn van een 2jarig kind en het in gevaar brengen van dit kind.


  Maak melding

 3. Het is te gek voor woorden dat er vuurwerk verkocht en afgeschoten mag worden. De overheid heeft hierin gefaald.
  Triest dat het kind slachtoffer is en niet degene die het vuurwerk aangestoken heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.