zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVIDEO: Drive-thru vuurwerkverkoop in Suriname

VIDEO: Drive-thru vuurwerkverkoop in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Door de COVID-19-pandemie is ook de vuurwerkverkoop dit jaar anders in Suriname. Vuurwerkhandelaren hebben alternatieven gezocht om hun waar te verkopen aan consumenten dan vanuit de winkel. Zo hebben enkele gekozen voor onder andere een online en/of drive-thru systeem.

De Communicatie Dienst Suriname deed verslag van een drive-thru verkoop aan de Henry Fernandesweg welk hierboven te zien is.

Sinds gisteren is de verkoop en het afschieten van vuurwerk toegestaan. De verkoop- en afsteekperiode van vuurwerk is dit jaar ingekort vanwege de COVID-19 situatie. Deze periode die de afgelopen jaren gesteld was van 27 december tot en met 2 januari is dit jaar met 1 dag teruggebracht tot en met 1 januari.

vuurwerkverkoop in Suriname
Vuurwerkverkoop bij importeur Liberty Fireworks aan de Koningstraat.

De vuurwerkimport is dit jaar afgenomen. Tot op dit moment zijn er 41 containers ingeklaard. Vorig jaar bedroeg het aantal aan het eind van de vuurwerkperiode 61. De importeurs mogen tot en met 31 december vuurwerk binnenhalen. Vorig jaar waren er rond deze periode reeds meer dan 50 containers binnengebracht.

Het Korps Brandweer Suriname streeft ook dit jaar ernaar dat niemand letsel oploopt. De brandweer geeft actief voorlichting in de binnenstad en via de media. De afgelopen jaren is gebleken dat vooral kinderen het slachtoffer zijn geworden van vuurwerk. Tijdens de verkoop- en afsteekperiode van 2019 zijn in totaal 10 vuurwerkslachtoffers geregistreerd. Het jaar ervoor waren er ook 10 personen gewond geraakt door vuurwerk.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. ik lees: mensen hebben geen geld, koers is hoog, families hebben maar 1 maaltijd per dag en dan 41 containers met vuurwerk?
  wat is nu de ekte waarheid?


  Maak melding
 2. Vuurwerkverkoop komt op mijn pc niet voor in de lijst met essenciele zaken of valt vuurwerk onder een 1e levensbehoefte?
  In een land waarin er heel veel geklaagd wordt over de onbetaalbare prijzen voor levensonderhoud en minimale tot geen inkomsten zou hier wat aan gedaan moeten worden.


  Maak melding
 3. Bij vele Surinaamse gezinnen wordt maar een keer per dag gegeten , want belangrijkste is de auto , het mobiel , en nu vuurwerk , maar ze hebben geen geld ?? zeggen ze , en maar klagen , rara , wordt er wel omzet belasting geheven op vuurwerk , of steken de chinezen dit ook in hun eigenzak , paarse praktijken .


  Maak melding
 4. Geen geld te makken, maar wel een dikke auto voor de deur en maar klagen dat alles duurder is geworden en dat je zelfs geen kerstbrood kan kopen. En zij die wel geld hebben en hard werken, hoor je niet klagen want zij rijden naar de drivethru om vuurwerk te halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES