VIDEO: Beëdiging nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland

10
VIDEO: Nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland beëdigd

In Paramaribo is zojuist de nieuwe Surinaamse ambassadeur in Nederland beëdigd. Rajendre Khargi legde vanmiddag de eed af ten overstaan van de president van de Republiek Suriname Chan Santokhi.

Het is de eerste ambassadeursbenoeming van de regering Santokhi-Brunswijk. President Santokhi benadrukte dat Suriname na een lange tijd weer een ambassadeur zal hebben in het Koninkrijk der Nederlanden. “Dit besluit is ook de concrete invulling van de afspraken die premier Mark Rutte en ik kort na mijn beëdiging maakten om de relatie tussen onze landen op het hoogste diplomatieke niveau te herstellen”, aldus het staatshoofd. Suriname en Nederland hebben een historische band, er zijn concrete afspraken gemaakt tussen beide landen voor samenwerking en projecten op het gebied van financiën, justitie en politie, volksgezondheid, landbouw, veeteelt en visserij, natuurbehoud en milieu en op het terrein van defensie.

President Santokhi wees de nieuwe ambassadeur erop dat hij behalve vertegenwoordiger van het land, ook officiële afgezant van de president is. “Uw voornaamste taak is dan ook het behartigen van de nationale belangen van de Republiek Suriname. Geen ander belang is derhalve groter”, zei de regeringsleider. Het staatshoofd heeft hoge verwachtingen van de kersverse ambassadeur. “U krijgt niet alleen de taak om actief buitenlandse investeringen te stimuleren. Van u wordt ook verwacht het betrekken van de kennis, kunde en kapitaal van de Surinamers in de diaspora, bij de ontwikkeling van ons geliefd Suriname”, benadrukte president Santokhi.

In zijn dankwoord heeft ambassadeur Khargi in zeer motiverende taal president Santokhi bedankt voor het in hem gestelde vertrouwen. De nieuwbakken ambassadeur citeerde enkele regels uit een dichtwerk van Shrinivasi. “Ik ben, jij bent, hij is, gij zijt, wij allen zijn Surinamers. Wij allen zijn nobele onderdanen. Wij allen zijn welbekende edele bewoners”, aldus ambassadeur Khargi.


10 REACTIES

 1. Goed begin! En nu maar hopen dat families en vrienden net zo worden behandeld als het normale volk en n op correcte wijzer. Ik houd het in iedergeval in de gaten!


  Maak melding

 2. Een goede zaak, niet alleen voor de Surinaamse economie maar ook voor de bestrijding van de criminaliteit is diplomatieke samenwerking noodzakelijk.


  Maak melding

 3. Ik lees de reactie van een zekere Jenny. Je beweert dat een reactie van jou is weggehaald. Ik ken die reactie niet. Maar gezien de reactie die er nu staat, verbaast het mij niets. Hoe goed ken jij de heer Khargi om over hem te kunnen oordelen? Heb je zijn CV gelezen? En waarom haal je zijn vrouw erbij. De president heeft hem gevraagd de bekende woorden uit te spreken, niet zijn vrouw. Zij is kennelijk zijn steun en toeverlaat en zij heeft hem alleen ondersteund bij het aanvaarden van de job. Daarmee laat zij zien dat zij achter hem staat. Dat jij bevoordeeld bent en reageert als een kip zonder kop, blijkt wel uit je reactie. Met één ding in je reactie ben ik het wel eens. Bij God en in Suriname is alles mogelijk. Alleen in Suriname kon een massamoordenaar president van een land worden en ook nog als held worden gezien door een stel domme en principeloze volgelingen. En zelfs na zijn veroordeling tot 20 jaar deed hij geen afstand van de functie. In Suriname was onder de NDP-regering inderdaad alles mogelijk. Maar die tijden zijn voorbij.


  Maak melding

 4. Ach juffertje Jenny loop jij lekker naar de moer met je reactie! Je bent zeker zo een met horlogeveren op je kop die het nog steeds moeilijk heeft dat een met sluikharen tot ambassadeur benoemd wordt. Hij heeft zijn geloofsbrieven aangeboden en die zijn geaccepteerd. Weet je wat dit betekent loopse Juffer ? Nou heel wat !


  Maak melding

 5. Santhoki en friends,blijft aan de gang, zus van zijn wijsbeense vrouw al bijna ambassadeur afgestudeerd, krijgt post in india, meisjes van de dikkop van abop komen ook aanbod als ambassadeur van zuidafrika, die ene is niet voor niets naar su gekomen.
  Wedstrijd aan de gang tussen abop en vhp omtrent ambassadeursposten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.