Veel verkeersdoden in ‘mofo jari’ maand december

7
https://www.waterkant.net/suriname/2020/12/26/na-frontale-aanrijding-overleden-brandweerman-zelf-veroorzaker-botsing/
Drie jongeren die in deze auto zaten kwamen op 1ste kerstdag om het leven.

Als er de komende dagen geen dodelijke ongevallen plaats vinden, zal het jaar 2020 afgesloten worden met 70 verkeersdoden. Dat blijkt uit de cijfers van het Korps Politie Suriname. Het totaal lag vóór de maand december onder de 60, maar doordat er in december tot op dit moment 12 doden zijn gevallen is het totaal ineens flink omhoog geschoten.

Door een zware, frontale aanrijding aan de Afobakaweg op 6 december, kwamen 7 mensen om het leven. Op Kerstnacht, donderdag 24 december, kwam een brandweerman om het leven, eveneens bij een frontale aanrijding maar dan op de Martin Luther Kingweg.

Op 1ste kerstdag kwamen 3 jongeren om het leven bij een eenzijdig ongeval veroorzaakt door een dronken bestuurder zonder rijbewijs. En op 2e kerstdag is een bromfietser om het leven gekomen, nadat hij met z’n brom tegen een brug aanreed te Rust en Lust in het district Commewijne.

Vorig jaar waren er 80 verkeersdoden in Suriname. Op social media sporen mensen elkaar aan om extra voorzichtig te zijn tijdens de laatste dagen van december. Volgens velen is het ‘mofo jari’ en is er daarom een grote kans op fatale ongelukken.

Ook de Surinaamse politie spoort weggebruikers aan om voorzichtigheid te betrachten.


7 REACTIES

 1. Ek jaar een ‘mofo jarie’ artikel. Bullshit bijgeloof.
  Dit jaar zijn de ‘conspiracy theorieën uitgebreid:
  Van kosmische stralen alleen gericht op de creolen, uitsluitend in suri, nergens anders. Tot Corona de duivel, of auto’s die technisch niet kloppen en ohh ja, ene kali maja, die woest is en 2020 einde vd wereld volgens de maya’s, en tot overmaat v ramp de vaccinatie die je in een monster verandert 😆🤣😅.
  Yep, ik krijg die appjes ook v mijn ndp fam, en altijd is het een appje vd buurvrouw die ze doorsturen, want eigenlijk bemoeien ze niet met politiek.

  Soso lafoe!


  Maak melding

 2. ga onderzoeken in welke maanden men het meest alcohol drinkt en probeer een relatie te leggen in combinatie met de illegaal rijden (zonder rijbewijs en voldoende vaardigheden).
  benader de situatie inderdaad wetenschappelijk want zonder wetenschap betekent het:
  Gissen is Missen
  Gokken is Dokken
  maar vooral Meten is weten.
  ga kijken statistisch onder welke bevolkingsgroepen de meeste ongevallen plaatsvinden.
  er zullen dan zeker betere inzichten ontstaan


  Maak melding

 3. Mijn niet wetenschappelijke onderzoek, onder familie, vrienden, kennissen en andere toevallig ontmoette liefhebbers van alcoholhoudende drank, laat weten:
  Ik drink alleen als het regent en als het niet regent!


  Maak melding

 4. Verkeersdoden niks te maken met mofo jari gelul De meeste aanrijdingen worden door bestuurders zonder rijbewijs Dronken achter het stuur Onnodig hard rijden Hoe vaak moet ik dit herhalen De wegen in Su zijn smal weinig en slecht Een bestuurder van wie rijbewijs is ingevorderd kruipt gewoon weer achter het stuur Ik heb het zelf gezien bestuurder staande gehouden controle auto niet verzekerd kreeg een boete en mocht doorrijden Gewoon fikse boete en hoge straffen En geen enkele mattie fasie systeem


  Maak melding

 5. Ik ben altijd voorzichtig, want ik wil nog lang niet dood, maar ik ben ook van mening dat wanneer je tijd gekomen is, Fedie je meeneemt en wanneer je tijd nog niet is aangebroken, hij je met rust laat, mofo jari of niet. Anders valt het niet te verklaren dat een vliegtuig 10 km naar beneden valt en iedereen aan boord is dood, behalve 1 passagier, die pas jaren later op honderd jarige leeftijd overlijdt. Of overlevenden van Duitse concentratie kampen, die nu pas op hoge leeftijd overlijden, terwijl de rest van hun familie en hun Duitse beulen al lang gestorven zijn.


  Maak melding

 6. Wanneer niet !! Wie kent een jaar met minder dan 50 doden in het jaar?
  Jaar in Jaar uit hetzelfde verhaal en gemiddeld tussen de 60 en 80 doden .
  Wanneer gaat het ophouden ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.