Vanavond weer persconferentie over huidige COVID-19 situatie en maatregelen in Suriname

8
Vanavond persconferentie over huidige COVID-19 situatie en maatregelen in Suriname
De Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin tijdens een vorige persconferentie.

Vandaag, maandag 28 december 2020, wordt in Suriname weer een COVID-19-persconferentie belegd, betreffende de huidige COVID-19 situatie en eventuele aanpassing van de huidige maatregelen.

“Als de COVID-19 situatie in Suriname maandag niet stabiel is volgt een total lockdown“. Met die woorden waarschuwde de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, de bevolking vorige week.

Uit de cijfers van gisteren blijk dat er sprake is van een lichte daling van het aantal nieuwe besmette gevallen. Op basis hiervan valt te verwachten dat er vandaag geen total lockdown komt. Het laatste woord is echter aan de overheid.

De persconferentie vandaag zal vanaf 18.00u live te volgen zijn op GOV.TV (kanaal 8.3) en de social media kanalen van de Communicatie Dienst Suriname (CDS). Om 14.00u is er ook een persconferentie van de president en vice-president.


8 REACTIES

 1. Weet niet hoe het in Su bekeken wordt, maar laten we eerlijk wezen het is niet zo dat mensen massaal doodgaan door Covid.
  In het verkeer vallen er meer doden.


  Maak melding

 2. Teveel besmettingen, banaal gedrag en heel veel drank en drugs.
  Lockdown is terecht.
  Beste minister geen dispensatie voor drank en vuurwerk. Hier al bijna 2 mnd geen drankverkoop na 20:00 en vuurwerk verbod.
  Laat ze maar 7-geesten, wierook en pimba gebruiken ‘Foe tap á yarie’.

  Het zijn juist de lockdown overtreders figuren, die strax filmpjes op soc media ‘gooien’, als er geen plek is in het ziekenhuis.


  Maak melding

 3. De echte democratie is overweldigend voor veel suri’s. 40 jr revo zit er nog in, krijg je niet zomaar er uit. Ze zijn gewend aan bedreigingen vanuit het militair kamp en kunnen niet omgaan met de vandaag verworven vrijheden. Dat zie je in het verkeer en op soc media; de één heeft een nog grotere bek dan de ander.

  Een groot deel vd politie is zeer slecht getraind net als hun bondsman en chef. En omdat het volk dit beseft, is er totaal geen respect voor de popo, de goeien hebben het dubbelzwaar.

  Lange weg te gaan.


  Maak melding

 4. Ik vraag me steeds af waar die paarse teef die ieder1 ziek en dood wenste en Waldo zijn gebleven. Hun afwezigheid is wel frappant. Hebben ze total lockdown gekregen op Vrede en Arbeid en Iepenhof?


  Maak melding

 5. Minder testen minder gevallen. Laten we hopen dat ze vandaag minder testen. Minder gevallen geen lockdown. Het zijn weer dezelfde groep mensen die de lockdown overtreden. De president heeft gezegd niet te hard optreden tegen overtreders een avondje in politie terrein laten doorbrengen is al genoeg als straf. Dus voor mensen die niet thuis willen blijven maak niet veel uit of ze op straat zijn of bij het erf van politie ze hebben hun zin. Want het is ook gezellig bij de politie je krijgt stoelen om te zitten lekker babbelen onderling is de avond zo over. De hele dag slapen, morgen avond weer de straat op. Geen boete, je kan ze ook niet boeten, ze werken niet. Gelijk heeft de president, mensen willen vrijheid, en die moet je ze geven. Hiermee heeft hij politiek een paar punten geschoord ten nadele van de minister van Volksgezondheid die voorstander is om harder aan te pakken.


  Maak melding

 6. Alle winkels sluiten, behalve supermarkten, afhaalrestaurants, apotheken, artsenpraktijken, ziekenhuizen, enz.

  Surinamers moeten zich aan de maatregelen houden,

  Hoge boeten/boetes geven aan overtreders vd maatregelen.


  Maak melding

 7. Passant 28 december 2020 At 17:36
  Alle winkels sluiten, behalve supermarkten, afhaalrestaurants, apotheken, artsenpraktijken, ziekenhuizen, enz.
  =========

  Dat is al het geval maar veel winkels zijn gewoon open.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.