‘SZF kocht huizen tegen hoge bedragen met betaalde premie’

29
SZF kantoor in Suriname
Het SZF hoofdkantoor in Suriname.

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) heeft de premie, die bedoeld was voor medische zorg en medicijnen, aangewend om huizen tegen hoge bedragen te kopen. Dat heeft de Surinaamse president Chan Santokhi zaterdag laten weten.

Santokhi was te gast een programma op RBN televisie, waar hij uitgebreid in ging op diverse actuele issues die spelen in de samenleving. Maandag verschijnt in Dagblad Suriname een uitgebreid verslag van het interview met Santokhi.

De president van Suriname benadrukte, dat het SZF een Staatsziekenfonds is. “U gaat schrikken als ik deze informatie geef. U betaalt premie en het SZF moet met dat geld zorgdragen dat u medische zorg en medicijnen krijgt. Maar, het SZF is huizen gaan kopen met het geld tegen hoge bedragen” aldus Santokhi.

Net voor de parlementsverkiezingen van 2015 werd Ricky Kromodihardjo benoemd tot nieuwe directeur van SZF; hij was kandidaat voor de NDP tijdens de verkiezingen, maar nam meteen erna afscheid van De Nationale Assemblée om aan te kunnen blijven als directeur.

Hij volgde waarnemend directeur Stephen Comvalius op die een half jaar eerder ontslagen was door de Raad van Toezicht. Enkele maanden na het aantreden van het kabinet-Santokhi werd Kromodihardjo in oktober 2020 opgevolgd door Amar Randjitsing.

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. Een beetje mosterd na de maaltydt, de President moet nu hiermee ophouden,waar zat hy toen dat gebeurde in het assemblee toch,dan hadt hy toen zyn stem moeten laten horen.
  nu komt hy steeds met dit soort nieuws waar niemandt meer van op kykt,want hy alleen wist het nog niet,we zitten allemaal naar een flauwe soap tekyken terwy hy ons land nu werkelyk aan het buitenland van de handt doet, hy is bezig een vervolg van WY SLAVEN VAN SURINAME te schryven door via IMF ons land aan multy nationals over te leveren


  Maak melding

 2. R Brown, je kraait weer uit je nek! Het volk moet weten wat de oorzaak is geweest dat Suriname een failed state is geworden. Morgen moet er gezegd kunnen worden dat santokhi het land uit de slop heeft gehaald.
  Als jullie je slavernij verleden maar steeds naar voren halen, blijft dat maar lekker doen. Het is steeds weer een excuus. Ik kan je zeggen dat er nog steeds slavernij is. Wie pinaart en klaagt in su, zelfs in nederland klagen surinamers. We moeten vooruit kijken en dingen opnoemen zoals het is!!!


  Maak melding

 3. Zijne Excellentie ,de Messias Chan, begint zich steeds meer als een roddelnicht te gedragen. Indien er sprake is van mogelijk strafbare feiten ,is het niet de president die daarvan melding moet doen in een of ander programma. Wat heb je aan een president die verdachtmakingen uit, alles al uitgedokterd heeft en op de stoel gaat zitten van het Openbaar Ministerie en de rechter? Schaf dan de democratie af. Het lijkt me niet fijn werken onder deze omstandigheden. Een president die zich overal mee bemoeit en zich God is gaan wanen. De rechtsgang kan op deze manier niet een natuurlijk verloop bewandelen aangezien er sprake is van vooringenomenheid. Chan heeft alles al uitgedokterd. Stuur het OM en de rechters en advocaten maar naar huis!


  Maak melding

 4. Grotere boeven in de surinaamse geschiedenis dan ndp-ers, bestaan niet. Dus behalve geld van de Surinaamse postspaarbank, geleend geld ook premie van de SZF gebruikt? Hoeveel lijken moeten nog uit de kast komen? Landrovers!


  Maak melding

 5. Ach er zijn genoeg mensen die de facistische beweging NDP en de facistische leider Bouterse en alles wat deze partij heeft gedaan om het volk te laten creperen, zullen goedpraten. Net als er veel mensen zijn die de slavenhandel goedpraten. Niks nieuws onder de zo’n dus, Pakiratigri!


  Maak melding

 6. Er zal nog meer boven water komen van deze ndp crinineel ellendelingen.
  Tante sidonia en haar bende hadden ook een wet laten goedkeuren over hypotheken bij de
  SPSB. Bijna alle ndp boeven hebben grote bedragen aan hypotheek genomen en de bedragen
  zijn later doorgehaald alsof ze al afgelost zijn.


  Maak melding

 7. @RB: Er valt niets anders dan schulden te verkopen. In deze is het IMF beter dan Oppenheimer want die slurpt Suriname leger. Zou mij niets verbazen als er ook boeven van de ndp mee eten dmv aandelen in Oppenheimer.
  Jullie zijn gewoon vervloektelingen.
  Ik ben nu meer en meer trots op mezelf en vele SurNeds die niet met grote idealen zijn terug gekeerd want stuk voor stuk blijkt het grootste deel van die idealisten een dubbele agenda gehad te hebben. Het ging hun niet om Suriname en de opbouw maar om zoveel mogelijk rijkdom en onroerende goederen te vergaren en nu blijkt dat zelfs gebeurd te zijn over de zwakke ruggen van hen die gezondheidszorg zochten. En dan nog hulp uit het buitenland dat het wel goed meent met het volk weigeren/tegenhouden of ten eigen bate aanwenden. Die opperboef is mi niet eens meer welkom op het hem zo vereerde Cuba voor medische behandelingen. Hij zou immers volgens plan vorig jaar na terugkeer uit China een stop maken op Cuba maar door de veroordeling moest hij rechtstreeks de kortste route naar huis nemen. Zou mij niets verwonderen als zijn behandelingen en dat van vele andere zieken die daar en elders zijn behandeld nog steeds niet betaald zijn.
  Chan bouw alvast een extra vleugel van SantoBoma om deze bende in op te sluiten.


  Maak melding

 8. Dit brengt me op het volgende: Moet je horen ,het staat niet zo fraai als een gewezen minister het hazenpad kiest. Waarom? Een eerlijk rechtsproces wil hij? Is dat het geval? Nee toch, je ziet toch welke hetze er ontsproten is. Wie gaat zich als een mak lammetje laten opofferen ?Bij voorbaat ben je veroordeeld ,de democratie ten spijt. Zo werkt het dus niet. De positie van Chan is niet gelegen in het feit om er oneigenlijk gebruik van te maken. Dat doet hij wel en nog meerderen. Dit is geen goed voorbeeld van een democratische samenleving. Het riekt naar willekeur en rancune. Zo breng je een land niet vooruit.


  Maak melding

 9. Ik hoop dat de president deze gewetenloze boeven en fraudeurs laat vervolgen. Ze moeten gewoon hard gestraft worden en jaren de gevangenis in ongeacht van welke politieke partij ze ook zijn.
  Het zijn misdadigers die denken dat ze kunnen doen wat ze willen omdat ze door hun politieke vriendjes worden beschermd.
  Het geld wordt opgebracht door de gemeenschap en moet ook aan de gemeenschap, in dit geval medische zorg, worden uitgegeven.
  Sluit hem op !


  Maak melding

 10. Het niveau van een ndp-er laat veel te wensen over, getuige de postings. Het is ook totaal zinloos om er inhoudelijk op in te gaan want deng tak wan lo pleng-pleng.


  Maak melding

 11. Inderdaad. Zijne excellente de messias probeert met roddel zijn kop te redden. Het is niets anders dan een storm in een glas daroe veroorzaken om de aandacht af te leiden. De massa is heel boos op de regering Santokhi. Nu heeft hij zijn botte pijlen gericht op SZF. Staats Zieken Fonds heeft haar activiteiten uitgebreid naar de bevolking toe. Dit houdt in dat de diensten werden verplaatst naar verschillende panden in het land. Deze panden zijn aangekocht. Santokhi weet heel goed dat de prijzen van woningen/panden in Suriname dezelfde prijs is als veertig jaar terug. Chandrika had liever dat de dienstverlening van SZF vanonder een boom in de openlucht werd uitgevoerd of vanuit een krot in Charlesburg of Abraboki.


  Maak melding

 12. Rbrown
  de President moet nu hiermee ophouden,waar zat hy toen dat gebeurde in het assemblee toch,dan hadt hy toen zyn stem moeten laten horen.

  Rbrown
  En dan ? Denk je dat er dan iets zou hebben geholpen of zijn veranderd?
  Deze zelfde Santokhi en anderen van de oppositie hebben roepen schreeuwen totdat zijschor werden.
  Maar de coalitie regering overstemde alles en iedereen.
  Weet je nog dat de oppositie schreeuwde om vervolging van corruptie?
  Weet je nog dat de oppositie schreeuwde dat de PG toestemming moest krijgen om Hoefdraad te vervolgen?
  Herinner je nog het akkefietje van Sapoen en de uitspraak van de rechter, de oppositie schreeuwde om uitvoering van het vonnis
  Och och ik kan wel tip a4tjes vullen hoor, het had niets geholpen dus dan ,maar ni zodat het volk weet waar het zaad ontkiemde om fraude en oplichting maar bovenal stelen totdat het volk verarmt en dan techniek toepassen van “verschroeien van de aarde”

  Rbrown
  Wees eerlijk tegenover jezelf en indien je dat niet kan opbrengen dan zal je eerlijkheid en oprechtheid voor niemand kunnen opbrengen.


  Maak melding

 13. Ik begrijp dat de ndp-massa boos is omdat ze geen voedselpakketten meer krijgen. Dit geval van het reilen en zeilen bij de SZF is dit het zoveelste voorbeeld van onbehoorlijk bestuur en het verkwisten van gemeenschapsgeld die bedoeld was voor medische zorg en medicijnen voor het volk. Dus RobG, ze hadden met hun boevenpoten van het geld af moeten blijven en het moeten besteden waar het voor bedoelt was. Dat je ook dit probeert goed te praten geeft opnieuw aan je niet spoort. Maar dat wisten we natuurlijk al!


  Maak melding

 14. President , t enige wat mij en vele anderen interesseert,is : WAT GAAT U DOEN, met de schuldigen. t Is bekend wie ze zijn met naam en toenaam, so WHAT YOU GONNA DO ABOUT IT ???????


  Maak melding

 15. heel vreemd, net een paar maanden geleden was men in het land ,,, mond dood,,, geest dood,,,, geen commentaar kunnen leveren,,, nu bloeit men als een lely grote bek op na houden, durft zijn mond open te maken, bedreigen, op te komen.. zijn/ haar mening te geven..

  men weet dat deze regering een failliete boedel heeft overgenomen, alles hebben ze weg geroofd , enkelen zullen zich noch voor de rechte moeten verantwoorden, waar al die overheid goederen naar toe zijn gegaan…

  ze kunnen maar niet wennen, dat er een nieuw bewind aan het stuur zit dat al die boeven bijna allemaal vervangen zijn..,,,, alle bijna alle dubbele salarissen ingetrokken zijn, dus leven van één loon, dat heel goed is nu..


  Maak melding

 16. Het is algemeen bekend, dat men
  geen omelet kan maken zonder eieren te breken.
  Regelmatig moet men iets verliezen om een hoger doel te bereiken, ook dit is algemeen bekend.

  Het is ongetwijfeld het werk van een onopgevoed mens anderen de schuld te geven wanneer hij zelf de oorzaak van het onheil is.

  bouterse, is nooit een leider geweest, daarom schrijf ik z’n naam met” klein letters”

  Voor velen is het moeilijk te geloven dat iemand( onze regering ) de waarheid spreekt, als u weet dat jij in zijn plaats zou liegen.

  Er zijn een handjevol mensen die niets leert van het verleden, deze mensen zullen in de toekomst telkens nieuwe lessen krijgen, misschien van de kinderen/klein kinderen.
  De woede die u voelt, dat de vorige regering niet meer regeert, geeft precies aan hoever u over uw eigen grenzen bent.

  Er was een president vóór onze president die zo dom was dat de samenleving het merkten.
  Onze mooie Suriname werd decennia lang een gevaarlijke plek gemaakt om te wonen; niet vanwege de mensen die kwaad wilden, maar vanwege de leider bouterse die daar niets tegen deed.

  Ook in ons prachtige land kunt u op iedere hoek van de straat drugs kopen, maar als ik een sigaar rook, wordt ik als een crimineel neergezet. Ik rook een sigaartje, ja, klopt, ik handel niet in drugs, wapens en ook niet in kinderporno.

  Ik heb het idee, dat de toekomst, de ndpers kwelt, en het verleden ze tegen houdt, waardoor het heden aan ze ontsnapt.


  Maak melding

 17. Openlijk klip en klaar de samenleving opgeli6ht en toch vrolijk en vrij rondlopen. Kan alleen in su. Wat een aanfluiting voor een rechtstaat. FAILED STATE


  Maak melding

 18. daar hebt je ze ook weer die paarse strontvliegen , rbrowny met y , , paki-rat-igri , , robje g , en die sari?? , , telkens als er stronterij van de paarse ndp boeven boven komt drijven , , komen die paarse strontvliegen om die stront weer terug te duwen in het rattenhol , , want ze geloven niet dat hun klote partij zelfs zorgpremie stal en dure huizen ervan kochten , en hun massa moordenaar bouta is en blijft hun god , , maar er staat iemand veel hoger dan jullie god , en die zal spoedig alles wat maar paars is laten verdwijnen , zelfs strontvliegen kunnen niet meer vluchten , ook al zitten ze overzee .


  Maak melding

 19. We kunnen ons blyven beroepen op gedane onregelmatigheden maar dat kun je niet blyven aan kaarten en geen verandering in brengen.
  die tydt is voorby nu wordt op deze regeer periode gelet en men ziet geen verandering
  als of de ene dictator is vervangen door de andere, want wie niet blindt is kan zien.


  Maak melding

 20. =Feit is wel dat bouterse NIET kan tippen naast Santhoki vanwege zijn leiderschap. Ik hoop alleen dat het goed komt.

  Een paar jaar geleden had de minister van SZF en Doekie al aangegeven wat er gebeurde met dat geld bij de SZF.
  Het komt nu naar buiten en de bewijsstukken liegen er niet om.

  NDP partij is echt een BOEVEN partij.


  Maak melding

 21. @WAT 27 december 2020 At 19:50

  Je laat me heel hard lachen. Heel mooi verwoord. Maar ja, sommige mensen hun huid is zo dik, hun ogen zo droog, dat ze het nooit zullen snappen. Het dringt gewoon niet door.


  Maak melding

 22. Klopt StevieR , deze paarse strontvliegen zijn met de paarse taal opgevoed , en daarom snappen ze niets , en wat je zegt het dringt gewoon niet door , op die paarse school werd les gegeven in dom zijn en alleen bevelen aannemen van de paarse top , en wat ze hier als reactie plaatsen komt niet van hen zelf , maar in opdracht van hun god almachtig , netjes op papier gezet , om het hier bij WTK te plaatsen , zelf weten ze niet waar het over gaat , ja daarom zijn die paarse strontvliegen de domste die er zijn , noem ze maar op , rbrowny met y , , robles , , robg , , ric , , paki-rat-igri , , schipper , , glenn , , pony , , limbo , , de tweeling jan jansen en theo 2020 , , en nog veel meer van die domme paarse ratten.


  Maak melding

 23. rbrowny met y , , poets eens een keer die paarse tanden in je smoel , door al die poep die je vreet van je baasje bouta , stinkt het zelfs in jou reacties ,bah bah , maar ja paarse ratten hebben nog nooit een tandenborstel gezien , laat staan tandpasta .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.