‘Total lockdown als COVID-19 situatie maandag niet stabiel is’

10
COVID-19
Archieffoto

“Als de COVID-19 situatie in Suriname maandag niet stabiel is volgt een total lockdown“. Met die woorden waarschuwde de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, de bevolking afgelopen woensdag.

Donderdag gingen verscherpte maatregelen in, maar in de praktijk bleek dat niet iedereen hieraan gehoor gaf. Zo mochten alleen essentiële diensten hun deuren open houden. Toch is gebleken dat ook niet-essentiële bedrijven gewoon open waren.

Ramadhin zei vrijdag tegen Radio ABC dat er hard opgetreden zal worden tegen deze overtreders. Hij deed daarbij nogmaals een beroep op de samenleving zich te houden aan de maatregelen.

Wat de besmettingscijfers betreft: woensdag, donderdag en vrijdag waren er respectievelijk 65, 76 en 70 nieuwe gevallen. Of dit te rekenen is tot ‘stabiele cijfers‘ is maar de vraag.

Morgen zal blijken of het land toch in total lockdown moet tijdens oud op nieuw.


10 REACTIES

 1. Ik weet dat de meeste Surinamers koppig zyn dat is geen nieuw ding.dus je kan niks byzonders verwachten van ze.en als er niet word gehouden aan de maatregelen dan moet er niet gewacht worden tot maandag voor een totaal lockdown.door die cyfers van 3dagen wat k zie dan denk k niet dat er een verbetering zal komen.wy moesten einglyk nu al in totaal lockdown zyn.mensen vinden feesten belangrijker dan hun gezondheid zie k.vier j feest ga uit en over 2weken als je in icu ligt met covid dan zal je terug denken van ai boi liever was ik thuis gebleven rustg met me gezin.dit gaat niet de laaste kerst zyn en ook niet de laaste oud op nieuw als er geen covid meer is in t land mag j dan elkedag je feest gaan vieren.maar velen zetten hun leven in gevaar en van andren ook en dat is niet goed.tang na oso mang ik ben een bouwvakker en k heb veel huizen gebouwd en tot nu toe hebben we geen tanden voor een huis gezet dus a oso fie no Kang betie joe!!blyf thuis chill met j man vrouw en kinderen inplaats Jo go hanga hanga na tra mang oso en dan ie no sabie soema soema ai kong mietie foe sot see.dus Brada nanga sa kong oeno poring gie oe srefie jere.ik wens een ieder een fyne kerstdag toe geniet met j gezin thuis blyf thuis


  Maak melding

 2. Niks mis met een total lockdown de mensen hebben intussen genoeg gelegenheid gehad om essentiële dingen in te slaan. De mensen schreeuwen om die total lockdown dus geef het ze!


  Maak melding

 3. De mensen willen niet luisteren en doen hun eigen ding.En als het uit de hand loopt wijzen ze glashard naar de regering want die heeft het veroorzaakt volgens hen.


  Maak melding

 4. Zoals ik gisteren reeds voorspelde stevent Suriname af naar een total lockdown. Mede door Burgerlijke ongehoorzaamheid krijgt de economie een grote klap te verwerken. Deze maatregel is de laatste die de regering nog kan nemen. De mentaliteit en het moraal van de surinaamse burger is om te huilen. Sarie torie..


  Maak melding

 5. Total lockdown is de beste manier om de surinamers te redden tegen coronavirus.Een ander manier om ze safe te houden bestaat niet.Regering Santokhi doe wat gedaan moet worden om uitsterven van de surinamers te voorkomen.De surinamers zijn niet instaat zich aan de geldende regels te houden en ze doen precies dat wat verboden is te doen.


  Maak melding

 6. gio, jij hebt altijd een slappe hé , door dat paars krijg jij hem niet meer hoog.

  Mensen als maandag de totale lockdown wordt afgeroepen , is het wel onze eigen schuld.


  Maak melding

 7. Gaat niet alleen om lagere Covid cijfers maar om het bewustzijn van de burgers, bescherming van gewapende machten en medeleven met de gezondheids werkers. Daar het bewustzijn in de kleinste teennagel van m.n jonge mensen zit, de politie onnodig geprovoceerd wordt en de gezondheid van de gezondheids werkers op het spel staat, mag van mij het uiterste middel toegepast worden nl een Total Lockdown op 30 tm 1 januari. Oud jaarsviering is voor velen een vrijbrief om zich te misdragen. Sluiten die tent


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.