donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVIDEO: Automobilist die bromfietser van achteren aanreed en vluchtte aangehouden

VIDEO: Automobilist die bromfietser van achteren aanreed en vluchtte aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft de automobilist aangehouden die in de eerste week van deze maand een bromfietser heeft aangereden (foto) en daarna in hulpeloze toestand heeft achtergelaten. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Een filmpje van de aanrijding ging rond op social media en is hieronder te zien.

De politie van het bureau Kwatta kreeg in de avond van woensdag 9 december een melding van een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto aan de Noordwijkweg dichtbij de Kwattaweg. De wetsdienaren deden de aangegeven locatie aan en troffen de bromfietser R.S. op het wegdek aan.

Volgens zijn verklaring reed hij over de Noordwijkweg gaande in de richting van de Kwattaweg. In dezelfde rijrichting reed er een auto naast hem. Op een bepaald moment sloeg hij rechtsaf, terwijl de personenauto hem inhaalde met als gevolg de aanrijding. De autobestuurder reed na de aanrijding door en liet de bromfietser in hulpeloze toestand achter: (tekst gaat door onder filmpje)

R.S. klaagde van pijn over zijn hele lichaam en werd voor medische behandeling per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het onderzoek van deze aanrijding werd toen overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

Uit het onderzoek blijkt dat de bromfietser R.S. de veroorzaker is van de aanrijding. Hij heeft verzuimd voorrang te verlenen aan het rechtdoorgaand verkeer en doorkruiste de autobestuurder met als gevolg de aanrijding. 

Met medewerking van omstanders kon het voertuig worden achterhaald en werd de 28-jarige autobestuurder D.V. in beeld gebracht. Hij werd opgespoord en op woensdag 23 december aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. D.V. gaf aan dat hij uit vrees, na de aanrijding, doorreed. 

D.V. in verzekering gesteld, omdat hij de bromfietser in hulpeloze toestand achterliet zonder zijn persoonsgegevens te hebben achtergelaten. Het voertuig is ter herkeuring in beslag genomen aldus het Korps Politie Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. In mijn eerdere posting over dit onderwerp had ik al gezegd dat het de vraag is of de bromfietser richting had gegeven.

  Dat nog had de bestuurder niet mogen doorrijden.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. Je zou de eigenaar van het de auto als medeverdachte moeten vastzetten wegens meewerken aan een strafbaar feit wetende dat de bestuurder geen rijbewijs heeft.
  Alle auto’s die veroorzaker zij van een ongeval waarvan de bestuurder geen riubevoegdheid heeft verbeurt verklaren.


  Maak melding
 3. Onbegrijpelijk dat de politie aangeeft dat de bromfietser de veroorzaker van het ongeluk is. Het is een éénbaansweg te zien op het filmpje. Als de bromfietser dus aangeeft af te slaan dan mag hij nooit inhalen via de rijbaan van de tegenligger. Hij moet er achter blijven en de bromfietser af laten slaan. Dat kon echter niet omdat de bestuurder van de auto veel te hard reed. Het was dus geen unhaalactie maar een uitwijkingsmaneurve!


  Maak melding
 4. Eerdere reactie werd niet geplaatst. Lijkt me handig als de politie hun theorie lessen weer bijschaven. Het rechtdoorgaand verkeer is hier de tegenligger. Die geeft de bromfietser keurig voorrang. Bij afslaand verkeer hoort de auto in dezelfde baan als de bromfietser achter de bromfietser te blijven. Met meer pech had de automobilist ook nog de tegenligger geramd. Bijkomend feit is dat dit ongeluk nooit had kunnen gebeuren omdat de autobestuurder, net als een dronken bestuurder, zich simpelweg niet op de weg mag begeven. Dat hier de bromfietser de schild krijgt is makkelijk i.v.m. de verzekering. De verzekering van de autobestuurder hoeft namelijk niet uit te keren indien iemand zonder rijbevoegdheid zich op de weg begeeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES