vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVHP bij kerst: hoop, welvaart en welzijn voor eenieder

VHP bij kerst: hoop, welvaart en welzijn voor eenieder

-

Does Travel - naar Suriname


In het hart van het kerstverhaal ligt de geboorte van Jezus Christus, die ons de eeuwige boodschap gaf van vrede, verdraagzaamheid, opoffering, liefde en broederschap. Kerstmis brengt ons samen, biedt ons nieuwe kansen, nieuwe tijden breken aan en het ontvangen licht wordt doorgegeven aan de medemens.

Kerst is de dag waarop we allemaal onze gedachten aan anderen wijden; wanneer iedereen eraan wordt herinnerd dat barmhartigheid en mededogen de blijvende deugden zijn; wanneer we allemaal laten zien dat het gezegend is te geven dan te ontvangen. Het is de dag waarop we onszelf eraan herinneren dat de mens in vrede moet leven met zijn naasten.

We zijn vergeten, dat respect voor de heiligheid van het menselijk leven de hoeksteen is van elke religieuze moraal. We moeten als mens handelen naar de waarden van liefde, geloof, naastenliefde, vreugde, vriendschap, vrede, hoop en dankbaarheid. Jezus Christus is het perfecte voorbeeld van al deze waarden, het is logisch dat de geest van Kerstmis betekent dat je deze waarden moet naleven.

Terwijl we tijd met elkaar doorbrengen, lijkt onze waardering en liefde voor elkaar te groeien en te bloeien. En aangezien we allemaal uitkijken naar kerst, is het de moeite waard eraan te denken dat het vaak de kleine stapjes zijn, en niet de grote sprongen, die de meest blijvende veranderingen in ons leven teweegbrengen en ons vooruit brengen.

Wij van de VHP, voelen altijd betrokken met alle Surinamers, met alle religiën, met alle culturen en met elke burger in dit land. Kerstfeest is een belangrijk moment om de mensen die het niet breed hebben te helpen, hen de ondersteuning te geven, hen liefde te geven, hen aandacht te geven en hen de hoop te geven dat er betere tijden komen. En die betere tijden zijn in aantocht. We hebben als volk moeilijke momenten doorstaan maar telkens zijn wij eruit gekomen omdat we geloof hebben in onze schepper.

De VHP roept de regering, alle Surinamers en de diaspora op, bij het vieren van kerst een toekomst op te bouwen waarin alle mensen leren elkaar lief te hebben, elkaar te ondersteunen en in harmonie te leven; waar onze kinderen echte vreugde kennen; en waar onze hoop op vrede, welzijn en welvaart voor iedereen eindelijk wordt gerealiseerd in de periode 2021-2025. 

Op 25 mei 2020 brak een lichtstraal door de donkere wolken boven Suriname. Suriname heeft gewonnen, nieuwe tijden zijn aangebroken. Er is hoop voor de toekomst, alles komt goed. De nieuwe regering onder leiding van president Chan Santokhi, voert een prudent beleid dat hoop op redding geeft zoals de ster van Bethlehem in deze dagen in het teken staat van hoop en redding.

De Covid-19 pandemie beheerst nog steeds ons dagelijks leven waardoor kerst heel anders zal zijn dan normaal. Gezellig kerst samen vieren is opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Maar door zich te houden aan de Covid-19 maatregelen kan je kerst ook tijdens Corona onvergetelijk maken. Laten we tot God bidden dat we verlost worden van het Corona-virus. De VHP wenst de hele natie  gezegende en prettige kerstdagen toe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. ric , , jij met paarse smoel , wat denk jij wel niet oelewapper , Kerst is een heilig feest , en jij paarse stront steekt er de draak mee, , we hebben jou gewaarschuwd , , buiten die handgranaten , moet je ook oppassen voor streng gelovigen , die zijn misschien nog wel erger dan een handgranaat .
  en paarse strontvreter , heeft de ndp de laatste 10 jaar welvaart gebracht , ja voor hen zelf , en jij denkt er iets van mee te plukken , , jou laten ze vallen als een baksteen .


  Maak melding
 2. Gelukkig is er tenminste een partij die aan het algemeen belang van alle Surinamers denk . Niet zoals die fascistische partij van dictator en oorlogscrimineel Bouterse!


  Maak melding
 3. Eindelyk heefd de persoon kleur bekent en mooier nog hy behoord tot de zogenaamd niet racistische party, waarvan er altydt van uit gegaan is dat deze party racistisch is
  Wat je ben een onderkruipsel van de laagste soort en zeker geestelyk gestoordt laat je onderzoeken je bent ziek, geestes ziek


  Maak melding
 4. Ric U heeft gelijk; en @ Wat, U moet niet gelijk tot die taal overgaan ,als u psychologische kennes heeft dat ziet u wat Rik bedoeld,heeft niks met NDP te maken.Chan roept ook de diaspora op om de toekomst op te bouwen, gelukkig leven de Diaspora’s niet in een Bananen Republiek en niet op hun achterhoofd gevallen.Chan heeft het vakker over transparantie,nou laat hij de Leonsberg Deal openbaar maken,want vraag ik mij af waarom burger Bouta nog niet in Santa Boma slaapt maar gewoon nog in zijn paleis,??/ @Rbrown zijn je tongen nu pas los?/ 10 jaren Bouta zag ik jou nooit op deze Forum was je bang dat je een verdwaalde kogel van Bouta in je achterse kon krijgen op je reacties.Vraag me af of je onder covid 19 lijdt, NDP had alles ??/regering Chan& Brunsie &Somo &Rusland hebben zeker een en dezelfde kleur?/ I eye de na ie G…..


  Maak melding
 5. okee , we zeggen dat die rbrown , een kontenlikker is van zijn geliefde bouta , en dat de ndp de machtigste kloten partij is volgens die paarse rat , maar in zijn uitspraak : in de ndp zit alles, moeten wij toch toegeven dat dat klopt , wordt vervolgd !!


  Maak melding
 6. in de ndp zit echt alles rbro, moordenaars , oplichters , verkrachters , kinderlokkers ( zal jij wel zijn ) , en alle paarse ratten , dood knuppelen dat volk , uitroeien met rattengif.


  Maak melding
 7. kijk rbrowny met y , onze eerste reactie zei dat al , maar WTK moest eerst beoordelen , maar daarna konden wij onze reactie plaatsen , en en en het klopt paarse strontvlieg .


  Maak melding
 8. De speech van President Chan, na de kerstboodschap van Pastor Esteban Kross was president waardig en was een boodschap van hoop voor alle Surinamers, ongeacht ras of geloof. Kern van het verhaal was dat bidden wonderen kan doen en kracht geeft om moeilijke tijden te doorstaan. Voor niet gelovigen abrakadabra, maar voor wie gelooft een duidelijk verhaal. Eigenlijk het tegenovergestelde van die seniele, cokesnuivende en black-label zuipende moordenaar, die zo high was tijdens een toespraak dat hij zijn volk slapeloze nachten toewenste. Als hij geen spiekbriefje had, stond hij alleen onzin uit te kramen.
  Chan laat telkens zien dat hij geen spiekbriefje nodig heeft om een duidelijke boodschap over te brengen en komt daarbij kundig en integer over. Kortom, de man die Suriname nodig heeft om uit de puinhoop te komen die de ndp heeft achtergelaten. Er rijst weer hoop aan de Surinaamse horizon!


  Maak melding
 9. Voor de stommelingen moet ik dit even verduidelyken. De NDP heefd in haar gelederen
  Creolen, hindustanen,javanen chinezen inheemsen en marons en dat heb je zeker niet by Jullie Party ,want de naam zegd het al,het is een op ras gebaseerde idiologisch party(racistisch)
  WAT
  houdt je bek want je kraait alleen bulshit uit


  Maak melding
 10. @Wat
  wat nou als de politie jouw vraagd wie ik vermoordt zou hebben, hoe dan ?
  je heb de nyging alles te becritiseren zonder enig kennis van feiten tekennen
  een ieder die jouw mening niet is toegedaan, plaats je gelyk in een bepaalde kleur.
  paars is voor jouw het rode lapje voor de stier,dergelyke idioten zitten toch niet by de Paarse party, die zyn standvastig en hebben een idiology ,jy niet rond lopend misbaksel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES