Medische Zending raadt massale trek van en naar binnenland af

2
coronavirus-lockdown-dorp-gesloten-suriname
Archieffoto: Surinaams dorp afgesloten.

De Medische Zending (MZ) maakt zich zorgen over de hernieuwde toename van het aantal Covid-19-positieven in Suriname. In het binnenland zijn er in de afgelopen week positieve gevallen geregistreerd voornamelijk afkomstig van de mobiele populatie in de goudvelden. Via een van de MZ-poliklinieken is een persoon werkzaam in een van de goudvelden positief bevonden. De MZ raadt massale trek van en naar het binnenland af.

De afgelopen dagen is er een epidemiologische missie geweest naar het Njoen Jacob Kondre gebied waarbij zowel van de goudvelden als van de dorpen personen, indien suspect, zijn gescreend en geswabd. De positieven zijn in de dagen voor het testen, normaal in contact geweest met anderen, en zo vele personen blootgesteld aan Covid-19-besmetting. Een toename in de mobiele alsook de stabiele populatie is bijna vanzelfsprekend, meldt de MZ.

Met de lockdown en de feestdagen in het vooruitzicht ziet de MZ ook een trek van personen richting het binnenland met alle gevaren van dien. De instelling maakt zich vooral zorgen om de isolatie en quarantaine faciliteiten die nog opgezet moeten worden in het binnenland.

MZ doet een beroep op een ieder die in de afgelopen periode in de goudvelden of omliggende dorpen verbleef en verschijnselen vertoont, om zich aan te melden op een van de poliklinieken van MZ waar zij gescreend en indien nodig, geswabd kunnen worden.


2 REACTIES

  1. Mensen maak geen grapje met dit virus, het muteert en komt het in een nieuwe vorm
    Waarmee zijn de koullo Chinese mee bezig geweest
    Dit is doelbewust verspreid omdat Trump de Chinese alleen maar irriteerde met zijn miljarden belastingen, nu heeft China geen last van corona, maar de wereld bevolking wordt op deze manier wel verminderd goede set van China, en het werk ook nog,in China geld 1 motto als je niet mijn vriend bent, wordt je opgeruimd,


    Maak melding

  2. Maripa ko , we hadden toch al gezegd dat die chinezen bezig waren met een nieuw biologische wapen , en het mis ging met testen op vleermuizen , en deze besmette vleermuizen daar in die stad op de markt verkocht werden , en zo had covid 19 vrij spel en binnen een korte tijd was bijna iedereen in die stad besmet , en ook de buitenlanders die daar waren , , en toen die terug gingen naar hun land , verspreide het virus zich als een lopend vuurtje over de hele wereld , dus hun test is gedeeltelijk geslaagd , dus wees waakzaam chinezen zijn niet te vertrouwen


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.