woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFOTO'S: Niet alle winkels houden zich aan nieuwe regels en zijn gewoon...

FOTO’S: Niet alle winkels houden zich aan nieuwe regels en zijn gewoon open

-

Does Travel - naar Suriname

Een rondje door Paramaribo vanmorgen laat zien dat niet alle winkels zich houden aan de nieuwe regels die de regering in Suriname gisteren heeft opgesteld naar aanleiding van de gezondheidssituatie in het land.

Op de foto hierboven is te zien dat twee winkels aan de maagdenstraat hun rolluik half omhoog hebben en gewoon klanten ontvangen.

Dit terwijl de overheid gisteren duidelijk geeft aangegeven dat alle niet-essentiële handelszaken per ingaande 24 december 2020 om 00.00 uur gesloten dienen te zijn. Enkel bedrijven die op de lijst hier staan mogen open blijven.

Ondanks deze regel zijn ook kledingzaken aan de Gompertstraat vanmorgen gewoon open, zoals op onderstaande foto’s te zien is:

De Jodenbreestraat is omgetoverd tot openluchtmarkt waar marktventers hun koopwaar aanbieden:

Verder is het in de Surinaamse hoofdstad heel rustig wat het verkeer betreft. Een dag voor kerst is het normaal een gekkenhuis, zoals deze chaos gisteren, maar vanmorgen zag het er zo uit:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. De koppigen onder ons houden zich niet aan de regels en straks gaan ze regering Santokhi uitschelden.Surinamers redden jullie jezelf.Het kost niks, .Mondkapje,handen wassen en afstand houden is het enige wat je mpet doen.Of willen jullie betalen met jullie leven door koppig te zijn?


  Maak melding
 2. MISSCHIEN MOET DE OVERHEID OOK EEN PAAR EXTRA BEGRAAFPLAATSEN AANLEGGEN. WANT OVERAL IS VOL. KRIS KRAS WORDEN OVERLEDENEN BEGRAVEN.
  ZOVEEL LAND.
  ZOVEEL DOMEINGROND. EN VOORAL BETAALBAAR.
  WANT HET IS ECHT EEN GROOT PROBLEEM.
  REGISTRATIE EN ADMINISTRATIE VAN BV SARWA OEDAI IS ZOEK. JE KAN NERGENS IETS INZIEN OF IEMAND IETS VRAGEN. BAR TRIEST.


  Maak melding
 3. En houden de open lucht stands en hun klanten zich asn de regels???? Ga kijken voor keurslager hoe ze tegen mekaar staan zonder mondkap. En hoe de djogo rijkelijk vloeit voor de super markten op noord en bij de boitie bars aan de magenta kanaal wevg en zijstraten. Ook skowtoe doet hard mee.


  Maak melding
 4. Beste mensen…… Het hoort een beetje bij een tolerante samenleving als de Surinaamse om de winkels op feestdagen op een kier te zetten…. Christmas is calling… Geloof, hoop en liefde.. Let op dat iemand niet met drank op gaat autorijden… En ja, Suriname schrijft haar eigen geschiedenis. Ook voor 2020… . Een nogal roerige jaar ook, vooral na de onafhankelijkheid… De wereld ligt aan het infuus. Er heerst een virus-pandemie .. Toch is kerst een zalig..familie en vrienden feest… Maar niet voor iedereen . . Een zekere Mijnheer van Trikt, een ex-governor van de Surinaamse staatsbank brengt in gevangenis zijn kerstdagen door… Hij heeft gezelschap van kromo-soetoe… Economische delicten worden onderzocht . … Na kerst zullen de Amerikaanse schuldeisers van Oppenheimer opnieuw naar hun geld vragen.. Er is geld geleend..in het verre Amerika .. Hoefdraad loopt nu eventjes weg., maar hoever komt hij.. Er komt misschien een aanklacht tegen hem in de VS. Hij moet daar misschien gaan uitleggen .. Wie weet wat er nog kan gebeuren als hij weigert om het door hem geleende geld terug te storten…. voeg daar aan toe dat in een tolerante samenleving het belangrijk is dat alle geledingen van de maatschappij nu gaan samenwerken aan… een sterke Suriname … Een welzijn, zonder daarbij bepaalde gemeenschappen te stigmatiseren… Ook de video van de ketting-rover die probeerde met zijn bromfiets te vluchten..Wat een beloop had dat… . Hij botste tegen een auto aan… . Inlevingsvermogen en wederzijds begrip behoren tot de kern van de gedeelde waarden.. Dan heb ik het over een Suriname zoals het vroeger was… Mensen., een paar gezellige kerstdagen maar vergeet je mondkapje niet …


  Maak melding
 5. It’s gonna be a lockdown Christmas. You better watch out, you better not cry. Better not pout, I’m telling you why. Cause Santa Clause is one big corporate LIE.


  Maak melding
 6. Dit is te verwachten wanneer je abrupte maatregelen treft. Ondanks voorlichting dringt het nieuws niet direct door tot een ieder. Sommigen moeten het eerst verwerken en anderen denken dat het wel meevalt. Dan heb je weer een categorie die gewoon niet op de hoogte is en bijgebracht moet worden. Je kunt niet verwachten dat mensen klakkeloos bevelen opvolgen. Het zijn geen soldaten of politieagenten .

  Hoe je het ook wendt of keert, is het een aantasting op de persoonlijke vrijheid van de burger. Het zijn universele rechten van de burger die nu beknot worden . Als regeringen halsstarrig blijven volharden met allerlei regels ,gaat er wel een omslagpunt bereikt worden dat mensen bevelen aan hun laars zullen lappen. De overheid kan dus niet eindeloos doorgaan met het treffen van allerlei maatregelen. Het kost banen ,leed ,stress ,ontwrichting van dagelijkse bezigheden en veroorzaakt agressie op de duur. Je moet dan gaan kijken of het wel de moeite waard is allerlei maatregelen te gaan treffen tegen een virus dat op zich niet dodelijk is ,maar wel besmettelijk. Vooral wanneer er geen zicht is op verlossing .

  Het virus moet gewoon zijn rondje doen. Alle deskundigen ten spijt ,nooit en te nimmer zullen die de cyclus van een virus minutieus kunnen volgen. En jij als mens moet gewoon je dingen blijven doen .Symbiose heet dat. Snapt men niet dat je besmet moet raken om weer beter te worden. Het is nu wachten op een andere uitbraak of de komst van de Marsmannetjes. Paniek in de tent. Wel ,pakiratigri gaat als eerste de Marsmannetjes verwelkomen. Niks geen anderhalve meter. Voor nu ,volg maar de bevelen op hoor beste Surinamers. Kijk het even aan.


  Maak melding
 7. Stel op voor de represailles as maandag. Ie kang tang teki. Deze minister zal niet amused zijn. Hij rijd zelf rond om te zien of we zijn maatregelen opvolgen. Misschien word het tijd voor hem om te kijken welke akties werkelijk gaan leiden tot het indammen van het virus. Niet het tellen van feestjes, waar ze overigens zelf niet vies van zijn.

  Tot nu toe blijkt dat we ondanks de eeuwigdurende avondklok geen tot weinig resultaat boeken in het tegengaan van verspreiding. Waarom dan daaraan onnodig vast blijven houden. Meer pijlen dan dat heeft ie niet op zijn boog. De economie krijgt zo geen boost. Terwijl er wel alternatieven mogelijk zijn. Het Kps rijd rond en denkt er het zijne van. Echt optreden en boetes opleggen, lijkt teveel werk en energie verspilling te zijn. De vele illegalen die besmet of onbesmet ongestoord het land toch wel binnenkomen. Daar moet de focus liggen. En niet het beperken van onze toch al blutte landgenoten die dagelijks genoodzaakt zijn de straat op te gaan, om het hoofd boven water te houden.

  Hou er rekening mee beste mensen. Hij heeft het ook al aangekondigd, we gaan in total lockdown. Sari tori


  Maak melding
 8. paki-rat-igri , , heb jij bij je holmaatje robg , in een van zijn sprookjesboeken mogen kijken , , want robg heeft geen winkel , geluk voor jou paarse rat , anders was je opgepakt , , wat een sprookje jou reactie , weet jij oen welke winkels wel of niet open mag zijn , zal wel niet , , en mensen (paarse ratten) die klakkeloos bevelen opvolgen , moet jou toch als muziek in de oren klinken , , jullie volgen toch nog steeds bevelen op van jullie baasje bouta en zijn paarse boevenbende , want die geloven ook in marsmannetjes.


  Maak melding
 9. Sinds wanneer zijn vuurwerk winkels geklassificeerd als essentieel ? omdat JAHI , Grote Boom en tal van andere sponsoren dan geen geld kunnen ?
  Chan en co zijn gewoon een andere vorm van oom desi. #REDSURINAME me mars !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES