Suriname na Rusland de plek met meeste olie- en gasvondsten in 2020

30
Olievondst Suriname volgens schatting goed voor 300 miljoen vaten olie
Na voltooiing van de operaties op Keskesi East-1, zal het Noble Sam Croft-boorschip (foto) voorlopig vrij zijn.

Suriname was in 2020 na Rusland de plek met de meeste olie- en gasvondsten. Dat meldt het Noorse onderzoeksbureau Rystad Energy. De afgelopen maanden is voor de Surinaamse kust voor bijna 1,39 miljard vaten aan nieuwe voorraad aangeboord, zegt Rystad Energy.

In januari, april en juli konden Apache en Total grote vondsten in B58 bijschrijven. Vorige week maakten Petronas en ExxonMobil bekend nieuwe gasvoorraden in het naastgelegen B52 gevonden te hebben.

Volgens Rystad komen de nieuwe olie- en gasvoorraden voor de kust van Suriname niet als een verrassing. De vondsten werden gedaan in het zogeheten Guyana-Suriname Basin, een gebeid met enorme potentie.


30 REACTIES

 1. Venezuela heeft veel olie maar toch pinaren ze. Suriname heeft ook veel olie en toch pinaren ze. Zonder olie vechten , beroven , en lichten elkaar op, stelen $en€ ’s van rekening en noem maar op! Wat zal er dan gebeuren als ze geld gaan verdienen met de giga olievondst!!??


  Maak melding

 2. Ja, en dat dankzij prudent beleid en ontwikkelingsinzicht van Bouterse en companen!! Nu maar lekker meeliften op hun succes en je op de borst kloppen voor de prestaties die je NIET hebt neergezet!


  Maak melding

 3. Daga ik geloof in deze regering Brunswijk santoki na 5 geeft ze nog 5 en geloof het Surinaamse bevolking zal toch een licht puntje zien, zins de onafhankelijkheid soso rotzooi foefoermang komt aan de macht, deze zal het beter doen , alleen de keuze zit in handen van de Surinaamse bevolking bevolking mensen zelf, no loekoe koeli blakamang yampanesi loekoe soema eerlijk en a kang draai a kondre, denk aan de kinderen, laatste 10jaar heeft bouta en boefdraad adhin abdoel misiekaba heks simons geplunderd, we willen ze niet meer hebben, venetiaan en sardjoe is een voorbeeld, toen ging het land was stabiel, maar die boefdraad bouta, zag de dollar in de Surinaamse staatkas dus de bevolking moest een oor aangenaaid worden, en kijk 10 jaar paars, alleen de ene ellende na de andere, laat dit een leven les zijn voor ons allen sranang mang, nu zijn surinamers politiek bewust geworden, a tang so


  Maak melding

 4. Bouterse en zijn criminele bende hebben geen ene moer voor land en volk gedaan !
  Zij hebben alleen zichzelve verrijkt ten koste van land en volk. Daarom heeft Suriname vandaag de dag anno 2020 grote financiele problemen, armoede en is Suriname na 40 jaar Bullshit Bouta nog steeds onderontwikkeld.
  Mek Bouta njang mi mars !

  De NDP is opgericht door criminelen en wordt nog steeds geleid door criminelen.

  De regering Santo. / B. is door het volk gekozen en geplaatst om voor eeuwig en altijd Suriname op te schonen, een basis te leggen voor integere en kwalitatieve overheidsorganen en er voor te zorgen dat corruptie en criminaliteit geen toegang meer krijgt in politiek Suriname.
  De regering Santo. / B. heeft dus als primaire taak de beruchte criminele organisatie dat zich schuil houdt in politiek Suriname met t.w.k. aan te pakken en te veroordelen.

  Beste landgenoten,
  terwijl de regering Santo. / B. haar taken vervult is het ook onze taak om bij te dragen aan een beter Suriname.
  No aksi sa yu kondre kan du gi yu,
  ma aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre !

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 5. Venezuela heeft de grootste oliereserves van de hele wereld. Elke dag wordt er olie naar de buurlanden gesmokkeld door kartels. Chavez is al geëlimineerd, nu die Maduro nog. Dan kunnen de kapitalisten het land weer overnemen.

  Let maar op, tussen nu en 2030 zullen heel veel multinationals Suriname opeisen. Business as usual…


  Maak melding

 6. =In iedergeval kan Suriname wel een 2de Dubai worden onder een ander regering, maar niet onder die corrupte en moordenaar Bouterse.
  Zie nu wat naar bovenkomt.

  Ik wens het Surinaamse volk al het giede toe.


  Maak melding

 7. Zoals bekend, is door bouterse, veel op papier gezet en vertrouwen gaf hij aan landen buiten de Surinaamse grens aan niemand.
  Olie in Venezuela, toch armoe.
  U moet erg dom zijn om niet te weten hoe dat komt.
  Het is net als dorst hebben, maar u wordt tegengehouden om uw dorst te lessen.
  Wat gebeurt er als, olie voor Suriname wordt geraffineerd?.
  Als u weet mag u het zeggen!


  Maak melding

 8. De kaarten zijn reeds geschud. In Suriname mag men blij zijn als 5 tot 10 procent van de opbrengst in het land blijft hangen. Het grootste deel van de opbrengsten zal vloeien naar Amerika, Canada, Frankrijk,enz. Rijke maatschappijen uit bovengenoemde landen bezitten het kapitaal om te investeren in de ontginning,distributie en verwerking van de olie.

  In Venezuela wilde Chavez deze onrechtvaardige situatie doorbreken. Hij ging een groter deel van de opbrengst opeisen voor zijn land. Dit hebben de grote maatschappijen geweigerd. Chavez was genoodzaakt deze maatschappijen het land uit te trappen. Dat hebben de regeringen van Amerika, Engeland, Canada. Engeland, Spanje, Nederland hem kwalijk genomen. Zij begonnen Venezuela op vele gebieden te boycotten en te isoleren. Suriname zal de machtspositie die de grote maatschappijen innemen niet kunnen doorbreken.


  Maak melding

 9. Luciën, ik wist niet dat Bouterse miljoenen jaren geleden aardolie voor de kust van Suriname heeft.doen ontstaan. Wist jij overigens dat wij tijdens het bewind van Bosje heel hard hebben moeten protesteren omdat dit stromannetje van Bouterse Staatsolie voor een appel en een ei wilde verkopen aan de Koreanen?


  Maak melding

 10. Ik had liever dat Staatsolie in Suriname in zee ging met het Russische Gazprom. Deze maatschappij werkt in veel landen waaronder Irak, Iran, Indonesië,enz op basis van een joint venture van 50% versus 50% of 51% versus 49%. Dit houdt in dat de opbrengst wordt verdeeld op basis van de inbreng van beide partners. Voor Suriname een gemiste kans.


  Maak melding

 11. Leuk bericht.
  Suri zit ook in de top van landen, die de meeste covid pakketten uitdeelt.

  Dit is een extra rooskleurig stukkie;
  “De gesprekken die Ramdin voerde in Miami en Washington met vertegenwoordigers van de internationale gemeenschap, de Amerikaanse overheid en het bedrijfsleven zijn een vervolg op eerdere gesprekken met overheidsfunctionarissen. Met investeerders en beleggers zijn concrete afspraken gemaakt resulterend in drie investeringsmissies uit USA, Canada en Dubai. Er is belangstelling van deze investeerders om te participeren in projecten op het gebied van landbouw, IT, telecommunicatie, woningbouw, energie en infrastructuur, zegt de bewindsman.

  “Ik heb ook met de president van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank gesproken omtrent steun bij het stimuleren van de economie. Technische bijstand zal verleend worden op het gebied van de evaluatie van parastatale bedrijven en export promotie. Een bezoek van de recent gekozen president van de IDB aan Suriname in eerste kwartaal 2021 is in voorbereiding,”


  Maak melding

 12. Rusland is wel de baas over haar olievoorraden, gasvoorraden in haar gas-en olievelden en de opbrengsten komen voor 100 % ten goede aan de Russen. Noorwegen idem.

  Hoe waait vlag van Suriname als het om haar gas-en olievoorraden gaat?

  Guyana, derde wereldlanden met grondstoflanden blijven toch arme landen.

  Suriname een derde wereldland met veel natuurlijke rijkdommen, een kleine bevolking, vele ongeschoolde Surinamers, kleine groep Surinamers die stinkend rijk is moet goed gaan nadenken over een plan van aanpak en dit toepassen hoe het met haar opbrengsten van olie-en gasvoorraden, goud, zeevisserij, kortom haar natuurlijke grondstoffen een Noorwegen, Singapore of 2e Dubai wordt zolang deze voorraden niet zijn uitgeput en gebruikt om andere middelen van bestaan op te zetten en zich daarmee kan handhaven in de toekomst?

  Als er geen plan is, is Suriname gedoemd een arme derde wereldland te blijven.


  Maak melding

 13. Waar blijven die zogenaamde activisten.

  Hoefdraad staat op een lijst v voortvluchtige criminelen, vanwege corruptie, financiële wanorde etc etc.
  Deze man heeft maar liefst 3 advocaten, die hem verdedigen met jullie belastinggeld Surinamers. Met man en macht proberen ze de rechtszaak te niet te doen.

  Ondertussen probeert team paars de aandacht te verschuiven en zijn ze op social media uitsluitend gefocust op het besmeuren vd First Lady en de regering.

  Walgelijk!


  Maak melding

 14. @Maria ko, het maakt niet uit welke menselijke regering komt, het zal een rommel blijven. Menselijke regeringen komen en gaan. Dat gebeurt al duizenden jaren en het word alleen maar slechter. Hebzucht, drugs en corruptie domineren dit soort landen als Suriname. In Psalm 146:3 staat: Vertrouw niet op mensen met macht. Vertrouw niet op de mens, die niet redden kan. Waka nanga koni 😉


  Maak melding

 15. Als Bullshit Bouta zo geweldig was dan zou Suriname vandaag de dag anno 2020 zelf in staat zijn olie te winnen i.s.m. het eigen volk. Dan had Suriname alles in eigen handen en zou niemand pinaren. Maar Bullshit Bouta en zijn NDP hebben land en volk voorgelogen en opgelicht.

  En nu moet de nieuwe regering weer helemaal opnieuw beginnen met een miljarden US dalla achterstand en een onderontwikkeld volk.

  Hoe kan land en volk vanuit deze positie, met deze achterstand optimaal genieten van hun eigen rijkdommen ?

  Mek Bouta njang mi mars !
  Tra fas no de.

  Wij willen gerechtigheid.
  Het volk staat achter regering Santo. / B.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 16. Laat een commissie de oprichting, afspraken onder het genot van een borrel en de administratie van Staatsolie goed onderzoeken !
  Bullshit Bouta had een gouden-tjuku in zijn eigen voordeel afgesloten.

  Wij willen gerechtigheid. Krakti !


  Maak melding

 17. Wie gaat met zijn tuinslang de olie naar boven halen, op dit niveau zit Suriname tov het buitenland. De olie multinationals geven niks weg. Denk maar aan Suralco en Billiton, die zouden ook veel geven aan Suriname, nou wij hebben het geweten, en nu weer met olie en goud. Wij zijn de kneuzen en de grote maatschappijen zijn de reuzen. Al de mooie verhalen en geweldige voorspellingen gelden alleen voor de rijken en niet voor de armen. Rijkdom en voorspoed komt niet vanzelf. Onze leiders worden omgekocht. De hoera roeptoeters hebben geen enkel idee wat er zich afspeelt in de grote wereld. Regeringen zijn de foetoe boi’s van de rijken en machtigen der aarde, dus maak je geen enkele illusie. Ik zie graag dat de olie met rust gelaten wordt, er zijn toch tig andere middelen van bestaan, dit zou ook goed zijn voor het milieu. Ontginnen voor eigen consumptie is misschien een optie, scheelt een slok op begroting.

  Wij zullen zien hoe het zich gaat ontwikkelen.


  Maak melding

 18. Paraexpres, Henkes en al de losers hier met hun fakeaccounts, ik snap dat het pijn doet te moeten erkennen dat staatsolie een verworvenheid is van de revolutie. Sinds Pengel is er olie ontdekt. Terwijl de Nederlanders dat stil hielden hadden de toenmalige politieke leiders niet de visie en het inzicht om Suriname tot een oliestaat te maken. Ja, het waren de revolutionairen die dat inzicht en die visie wel hadden en staatsolie hebben opgericht en Jarap aan het werk hebben gezet. Al die tijd keek men maar naar Suralco voor ontwikkeling terwijl men op een gouden toekomst zat die ontgonnen moest worden. Daar heb je evenwel een ontwikkelingsvisie en inzicht nodig. Dat is wat er ontbrak en nu weer. Nu gaat men varen op het voorwerk van Bouterse en het steeds maar zwart maken van de man zal los van alles om hem heen, de verworvenheden van Bouterse en de NDP niet wissen zoals jullie hopen. Nu zullen we zien hoe snel Nederland, die natuurlijk de olie eigenlijk als een appeltje voor de dorst had bewaard, maar overvallen werd door de onafhankelijkheid, erbij gehaald zal worden! Nu al hoor je de naam van Shell door het geruis heen. Zij hebben niet voor niets deze regering geholpen met hun campagne en de revolutionairen met geld, middelen, wapens en oorlog en internationale acties bestreden. Het ging om de bodemschatten van Suriname, de olie en nu meer nog het aardgas en daar hadden ze een marionet voor nodig. In Bouterse hebben ze een geduchte tegenstander gevonden en nu eindelijk….hun droomregering, de marionetten zitten er en de roof kan beginnen!


  Maak melding

 19. Nog een ander voorbeeld van een olierijk land, Iran, staat als 4e in de wereld qua oliereserves. Toen de toenmalige Shah vriendjes was met het westen kwam het grootste gedeelte van de olie uit Iran.

  Iran is geen klein of arm land. Ze worden gewoon geboycot omdat ze niet meedoen aan de Nieuwe Wereld Orde. De Saudi’s en Emiraten die hebben wel het contract met de duivel getekend, vandaar dat er plaatsen bestaan zoals Dubai.

  Libië met Muammar Khadaffi. Als 9e plaats op de wereld met oliereserves. Van Khadaffi werd gezegd dat hij de niet-officiële rijkste man van de wereld was.
  Hij was van plan een uniforme munt voor het Afrikaans continent op te zetten gelinkt aan GOUD en niet aan de USD. Inmiddels ook geëlimineerd.

  Veel grotere duistere machten zitten achter de ellende in de wereld. Wie dat niet wil inzien, die moet maar blind volgvee blijven en wachten op de rfid chip…


  Maak melding

 20. @ luciën23 december 2020 At 15:05

  Hoe lang heeft Desi de duivel Bouterse al invloed in politiek Suriname ?
  Al 40 jaar toch ?
  Wat is er in die 40 jaar bereikt ?
  Om dit te achterhalen krijgen al die hersenloze Bouta-lovers inderdaad pijn in die lege kokosnoten van hun.

  De waarheid doet pijn daarom willen die hersenloze Bouta-lovers niet dat regering
  Santo. / B. terugkijkt en de waarheid aan het volk presenteert.

  Verworvenheden van de NDP ?
  Me mars !


  Maak melding

 21. @Lucien
  Jij Lummel.Wake up.
  Fantasie wereld van bouta bestaat niet meer.
  Verworvenheden van bouta?!
  O, ja die zijn er ,al de slechte dingen ,ik zal de belangrijkste voor je opnoemen,
  Staatsgreep, Dec.moorden, Moiwana oorlog, bouta amnestie.,armoede en schulden,telefooncoup etc..etc…


  Maak melding

 22. Jullie lummels zijn nog te dom om het verschil te zien tussen de missie en visie van de oude politieke partijen en de NDP. Nog minder zijn jullie instaat de ideologie van de partij te snappen en geloof het of niet, de partij is niet alleen Bouterse. Hij is nu de leider en heeft een legacy opgebouwd om U tegen te zeggen, maar de NDP heeft zijn top nog niet bereid. Toch zijn ze verder en hoger geëvolueerd dan de NPS, VHP en gelijken in ruim 70 jaar politiek hebben bereikt. Draai maar pom de waarheid heen, het volk weet wel beter. En nu maar modereren Waterkant!


  Maak melding

 23. Luciën, als Bouterse zo’n slimme staatsman was/is als jij beweert, had dat genie de 8 December slachtoffers niet doodgeschoten maar laten opsluiten, dat had hem al de jaren, die daarop volgden, een hoop ellende bespaard. En al had hij niet alleen Staatsolie tot bloei gebracht, maar Suriname als geheel tot een tweede Saudi Arabia gemaakt, hij is en blijft in mijn ogen en die van veel andere Surinamers een massamoordenaar, waar normals mensen geen bewondering voor kunnen hebben.


  Maak melding

 24. Het is zeer merkwaardig maar de bevolking van landen die rijk
  zijn aan grondstoffen heeft weinig of geen kennis van zaken.

  DE KENNIS WORDT MET HUN LEVEN EN WELZIJN BETAALD.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.