zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOpnieuw veel COVID-19 gevallen, total lockdown niet uitgesloten

Opnieuw veel COVID-19 gevallen, total lockdown niet uitgesloten

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname is de afgelopen 24 uur helaas weer sprake van veel nieuwe COVID-19 gevallen. Dat blijkt dinsdagavond uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

Uit de laatste cijfers blijkt dat er 86 nieuwe gevallen zijn bijgekomen na het uitvoeren van 328 tests. Het aantal actieve coronagevallen in het land is hierdoor toegenomen tot 244. Een week geleden was dit aantal nog onder de 50.

Mocht deze situatie aanhouden, dan sluit het ministerie van volksgezondheid een total lockdown gedurende de feestdagen niet uit. Dat zei minister Amar Ramadhin maandag tijdens een bijeenkomst met de pers.

Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in Suriname is het Surinaamse luchtruim vanaf dinsdag 22 december in ieder geval tot het einde van het jaar gesloten voor personenverkeer. KLM en SLM voeren nog wel vrachtvluchten uit waarop alleen repatriëringspassagiers worden toegelaten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Covid wordt niet alleen door mensen maar ook door dingen overgedragen.Denk maar aan het voelen aan voedingskoopwaar alvorens te besluiten om het evt te kopen. Er hoeft maar 1 art. besmet te zijn om andere artikelen en mensen te besmetten.
  Mensen wees voorzichtig! En blijf ook meer thuis zonder visite.
  EN NO GO NA STRATI INI DJOEGOE DJOEGOE WERI JOE KAP EN WASI JOE ANOE NANGA JOE FESI MORRO JOE GWENTI.


  Maak melding
 2. SINDS DE KOMST VAN NEDERLANDSE PASSAGIERS STIJGT HET AANTAL COVIDGEVALLEN.

  DEZE BLAKA BAKRAS LAPPEN ALLE REGELS AAN HUN LAARS. HOKKEN OVERAL ZOEKEN MATTIES OP ETC ETC. ZE WILLEN ALLES IN HUN LEVEN DOEN IN DIE 1 ENE MAAND IN SU.

  DAARNAAST ZIJN DE ILLEGALE BRAZILIANEN EEN HETE BREI. ELKE DAG KOMEN ZE MET ILLEGALE KLEINE BOTEN DE SURINAME RIVIER OP EN PARKEREN DAAR BIJ DE BRUG ERGENS (SCHOENERS) .DE DJOEKAS BLIJVEN OOK MET 20 IN 1 KAMER. HELE DAG LOPEN ZE OP STRAAT EN S.AVONDS 10 OP 1 MATRAS.


  Maak melding
 3. Minister Ramadhin, waarom zijn de niet “noodzakelijk” winkels (warenhuizen enz) nog open!!!!!!!! en dan ineens dreigen met een totale lockdown. Wij zijn jouw maatregelen, en het meten met dubbele maatstaven beu🖕🏼Een minister die van niks weet bah


  Maak melding
 4. @Pony: Je moet het volk aanspreken die naar de warenhuizen gaan om te funshoppen. Maar ook de uitbaters van die warenhuizen die de minister persoonlijk heeft toegesproken dat ze ff stoppen met hun acties om mensen te lokken.
  Hier waren de groothandelszaken voor horeca etc tijdens de eerste golf en aan het begin van deze 2e toegankelijk voor iedereen met of zonder klantenkaart. Men ging bij de Makro alles behalve voedingswaren kopen ivm de pakjes onder de boom. Nu kom je er zonder klantenkaart niet meer in en dan alleen voor foodproducts.
  Het is te hopen voor Suriname dat er geen wateroverlast komt met die verstopte rioleringen van dat land want nu meet men al een tijdje ook corona in rioolwater hier. waar de waterwegen ook volstromen met afvalwater uit de buurlanden door de lage ligging .
  Het is nu een soort sport van me geworden foe go diki ini deng kasi foe loekoe sang mi bai dam kibri en geloof me mi no e bai sani now foe mooi mooi bika sam abi sari teh Pasen nanga Pinksteren mi sa firi feest ma foe now mi no e moksi gi deng 4 feestedei. Mi njang mi bai langateng kba mi ham nanga batjaw e dree na a tapsodro en en mi tra meti deh tap wintersport e wakti wang tropisch verwennerij ini mi patoe en tangi foe deng regel sma no o kong sdong na mi tapoe foe kong klari mi njang dang deng e wakti doggybag ooktoe ete. Aitie ossosma sari kba mi no e wakti minister nosso MP foe kong leg mi uit fa mi moesoe doe .


  Maak melding
 5. @Pony: Heb je dat filmpje gezien van die Gettoman met zn kerstbroden?Ik zag geen anderhalve meter en weinig mondneuskapjes. En dat op straat de mens moet eindelijk zn eigen verantwoordelijkheid inzetten en hun verstand gebruiken.


  Maak melding
 6. Dit is het resultaat van het prudente beleid van deze regering en geloof me, tot mijn grote spijt zal het alleen maar erger worden! Deze gasten weten totaal niet waar ze mee bezig zijn en wij, het volk zullen daar de wrange vruchten van plukken, trouwens dat doen we nu al! Kijk maar naar de prijzen in de winkels, bij de tankstations, kijk maar naar de koersontwikkeling, kijk maar naar de inflatiecijfers….CXhan e set ing……MIJN MARS!!! A regering disi na sosó k’ka! Een pres die onder de plak zit van zijn wijf, een VP die….geen VP is en zijn eigen feestje viert, een ministerraad die totaal niet weet waar ze mee bezig is en geheel gepeend is van ontwikkelingsvisie getuige de vele dure adviseurs! Chan had toch technocraten beloofd?…Wel, wijs me een aan in deze setting! Soso k’ka!


  Maak melding
 7. Redt de surinamers regering Santokhi.Leg overtreders een boete op en of gevangenisstraf.De surinamers moeten zich houden aan 3 regels en het is geheel gratis….social distance,mondkapje en hygiene.De surinamers zijn niet in staat zich te houden aan deze 3 regels.Zo president Santokhi doe wat gdaan moet worden om de surinamers safe te houden.


  Maak melding
 8. @Ray: Wat raaskal jij nou weer. Kijk naar het gedrag van jou leiders voor wat COVIDregels betreft. Je bent zo gehersenspoeld en verafgood deze bedriegers zodanig dat je je kont van je hoofd niet meer kan onderscheiden. De Surinamers weten wel degelijk zich te houden aan de regels, echter is het voorbeeld van de leiders soep met balletjes en je weet hoe we zijn, als zij het niet doen, doen wij het ook niet! Voorbeelden van feestelijke uitspattingen van VHPbonzen vliegen ons om de oren. Het is luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden! Wat een bedriegerszooi!! Bah!!!


  Maak melding
 9. Sammy the Queen, ai baia, so meni joe habi, mi kan long psa wan die, no schrikkie na wang grap. Je heb gelijk, de mensen moeten het beseffen en daartoe handelen. Ze moeten niet op de minister wachten. Maar het is de minister, die moet optreden als het fout dreigt te gaan..
  Dat het zo druk blijft komt volgens mij, omdat heel veel mensen één op één spullen kopen, ze gaan naar de winkel niet om boodschappen te doen, dus veel kopen, maar pas als ze iets nodig hebben. Ze hebben niet genoeg geld om een voorraadtje in te slaan, daarom dat het druk blijft. En overdag is het hosselen, geen vast werk, dus thuis blijven is geen optie.
  Ik hou me koest, doe voorzichtig, heb een lange weg te gaan, op naar de 105 haha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES