dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie164 politie rekruten beëdigd door procureur-generaal

164 politie rekruten beëdigd door procureur-generaal

-

Does Travel - naar Suriname

De veel besproken uitgestelde beëdiging van de politie rekruten van het Korps Politie Suriname, heeft op maandag 21 december alsnog plaatsgevonden. 164 rekruten zijn beëdigd door procureur-generaal, Roy Baidjnath Panday.

De nieuwbakken wetsdienaren werden bij hun officiële toelating tot het korps toegesproken door de Surinaa,se minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi. De bewindsman benadrukte dat de beëdiging was uitgesteld, omdat de belangen van alle betrokkenen moesten worden meegenomen in de besluitvorming.

“Ik wil de belangrijkheid van het Korps Politie Suriname in ons staatsbestel benadrukken. Het hebben van een integer en professioneel korps geeft vertrouwen in de beleving van de rechtsstaat en het beschermen van de mensenrechten”, aldus minister Amoksi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Ik betwyffel het dat iemandt die politiek gelieer leiding kan geven aan de rechtsgang ,een ander punt is mensenrechten daar schort ook het een enander by justitie.
  als de leiding niet integer is wat moet ik van de rest verwachten?


  Maak melding
 2. Citaat uit DWT:
  “De Surinaamse Politiebond (SPB) eist dat de drie rekruten van de lichting 2019-2020 die maandag niet zijn beëdigd, ook worden toegelaten tot het Korps Politie Suriname. Dat is volgens secretaris Mielando Atompai een “harde afspraak” tussen de staat en de bond. “Wat de pg wil zeggen interesseert mij niet”, maakt hij onomwonden duidelijk tegenover de Ware Tijd. “Wij gaan niet accepteren dat deze mensen brodeloos worden gemaakt.” Hij en voorzitter Raoul Hellings benadrukken dat de strijd wordt voortgezet totdat ook het trio wordt beëdigd.”

  Dat vakbonden nodig zijn om werknemers te beschermen, is een goed recht.
  Maar het moet niet zo zijn dat iedereen zo maar toegelaten kan worden in ZEER belangrijke functies. Functie analyse en screening is terecht. Als je echt wilt werken dan is er genoeg werk te vinden. Iedereen wil bij de overheid werken. Waarom? Het is geen werkverschaffing. Of gaat het om het dragen van het uniform waardoor zij zich machtig voelen en gezien willen worden. Die rotte appels vallen gedurende het traject toch door de mand. Of wordt het : Tje potie bah. Jie a man wan kans??
  Zo maak je het oplossen van het probleem criminaliteit steeds groter.
  Velen in SU denken dat ze sterk staan als ze via zgn belangrijke connecties aan een baan komen. Niemand kan hun dan wat maken. Ongeacht wat ze doen.
  Gedragsombuiging en verantwoordelijkheid is daar HARD nodig.
  De bonden slaan de plank totaal mis met hun actie. Zij bepalen niet wie aangenomen moet worden en wie niet in een bedrijf of departement.

  Gedrag en verantwoordelijkheid


  Maak melding
 3. ja rbown je vergeet dat het volk hier zelf voor gekozen heeft. Wie stuurt ze om bouterse te stemmen terwijl ze wisten wat hij had aangericht de eerste keer. wel ik heb geen medelijden met jullie. Integendeel, sommige mensen leren alleen door ondervoeding. zelf nu heeft zijn partij zoveel zetel behaald. dan vraag je erom. Net goed,


  Maak melding
 4. Tsja, zeer slechte zaak.

  Dit volk is alleen maar bezig om de First Lady onderuit te halen, en heeft totaal geen aandacht voor de eigen veiligheid.
  Niemand die protesteert; inderdaad boeven en psycho’s moet je met boeven en psycho’s vangen, zegt een Hollands spreekwoord.


  Maak melding
 5. MR.amoksi maakt het ook niet alleen uit, de politie bond is zeker belangrijk, heeft ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid, en waarom een bond? Die vertegenwoordig ook de gemeenschap, de maatschappij en trek aan de bel als zij ook onrechtvaardigheid constateert.. en deze mr. Amoksi van het Binnenland laat zich ook gebruiken door deze Hindoestaan dat Santhoki heet. En de stoere taal dat deze minister Amoksi slaat, is het zelfde waar hij de bond van beschuldigd. De secretaris van de politie bond Mielando heeft gelijk. Waar je de drie rekruten van beschuldig, zal je moeten staven, dat gaat ook op voor dhr. Amoksi. Allemaal verraders ism dhr. Brunswijk en dhr. Santhoki. Ze spelen allemaal onder een hoedje. Waar was mr. Amoksi toen mw. Melissa toch haar activiteit liet doorgaan tevens dat er een lockdown is, dat zelf door de president is ingesteld.en zeker met meer dan 400à500 gasten, met deze corona virus. Dan moet hij zijn stem laten horen. Als hij zijn mond vol heeft over mensen rechten en eerlijkheid. Laat mr. Amoksi een ander in de maling gaan nemen. Zijn dagen zijn ook geteld, want er zit geen 2e termijn voor deze president. Dan liever een staat jongen. Maar ook niet die gast die de kerstbroden voor dhr. Santhoki uitdeelt.


  Maak melding
 6. A dé k’ba;
  “Hedenmiddag is er een handgranaat geworpen op de woning van rechter Subhas Punwasi. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De melding is rechtstreeks doorgespeeld aan de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname (KPS), die belast is met het onderzoek. Het is vooralsnog niet bekend wat zich precies heeft afgespeeld. De politie van Leiding is niet belast met het onderzoek, verneemt SUN. Het verder onderzoek wordt voortgezet door Kapitale Delicten.”

  Deng boi no sabi fa wan handgranaat ei sjie eruit 🙄


  Maak melding
 7. Team paars dreunt 1 deun op, en de popo trapt erin. Weer een volger v aloe baba betrapt en vrijgelaten.

  “De ex-directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Sebitadebie Gopal, is gisteren aangehouden en overgebracht voor verhoor naar de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname (KPS). Gopal is bijna de hele dag verhoord in verband met verdwijning van staatsgoederen, waaronder laptops, tablets en mobiele telefoons. SUN heeft vernomen dat na afstemming met het parket, de verdachte Gopal bereid was om de schade van ruim USD 2.500 te vergoeden.

  Volgens Gopal had ze inderdaad de goederen thuis bewaard, maar bij een inbraak thuis bij haar zijn de meeste zaken gestolen. De politie heeft wel een mobiele telefoon op de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. Omdat zij bereid is de schade, welke vastgesteld is door het Openbaar Ministerie (OM), te vergoeden, is Gopal na verhoor heengezonden. Het onderzoek duurt voort.”

  Dus je mag stelen, maar o maar als je de schade betaald wordt je vrijgelaten.
  Pffffffff!


  Maak melding
 8. Maar het moet niet zo zijn dat iedereen zo maar toegelaten kan worden in ZEER belangrijke functies.
  Heel sterk punt hoor!

  Hoe hypocriet zijn de Surinamers wel niet.

  Kijk naar alle vorige regeringen.
  Kijk naar de vorige president; kijk nu maar naar de vice president.
  Kijk naar de leden van de het parlement.

  Overal in het politieke bestel zitten foute figuren voor eigen belang!

  Een slimme advocaat die eerlijk is maakt gehakt van jullie.

  Maar in Suriname laat men alles maar op zijn beloop.
  Op een dag komt het wel weer goed……


  Maak melding
 9. @onazis
  precies op de zere plek geraakt ,en maar zeggen hoe integer of men is , het is aantoonbaar krabben gedrag .
  ieder verstandig mens weet dat dit ook geen zuivere koffie is,maar een soort van.
  In dienst van buitenlandse belangen is er een soort Democratie maar voor stadt en land is het verschil met het oude het zelfde stront maar dan andere vliegen,het zyn strontvliegen


  Maak melding
 10. Van een ezel kan je ook niet verwachten dat hij de stelling van pythagoras kent. Aan elke functie worden eisen gesteld. Als je daaraan niet voldoet, mag je vertrekken.
  Er is genoeg ander werk te doen dan ambtenaartje spelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES