Brunswijk dankt Santokhi voor wijze waarop hij omgaat met binnenland

21
Moengotapoe heeft sinds zaterdag 1×24 uur stroom
De president en vice-president ontsteken het licht te Moengotapoe

Afgelopen zaterdag was een historisch en tegelijkertijd een emotioneel moment voor de Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk. Onder andere zijn geboortedorp Moengotapoe heeft sinds zaterdag 1×24 uur stroom. Vp Brunswijk sprak ontroerd over deze historische dag voor Moengotapoe en dankte president Santokhi voor zijn steun en de manier waarop hij omgaat met het binnenland.

“Ik word zestig jaar en Moengotapu krijgt voor het eerst 1× 24 uur stroom. De regering waarvan ik deel uitmaak heeft hiervoor gezorgd” aldus de vp. Ook de omliggende dorpen hebben hierdoor elektriciteit. De vp zei tegen zijn gehoor dat deze regeerconstellatie in Suriname geen showprojecten kort voor de verkiezingen uitvoert en niet op de verkiezingen wacht om zaken te realiseren. Maar dat zij inkomen waar mensen de basiszaken ontberen.

“Na wan bigi dey gi mi fi sji dat’ mi dorpu ab’ her’ dey stroom.” Het is de taak is van elke regering om voor het volk te werken. “De vruchten van het goede werk zullen wij op 25 mei 2025 plukken.”Namens de dorpelingen bedankte hij president Chan Santokhi voor zijn inzet.

“Als de regering Santokhie-Brunswijk zich aan iets committeert, voeren wij het uit. Ik krijg de volle ondersteuning van het staatshoofd. Ik bedank de president voor de wijze waarop hij omgaat met het binnenland” aldus Brunswijk in een post op zijn Facebookpagina.

De vp drukte de dorpelingen op het hart goed gebruik te maken van deze faciliteit. Vooral de studenten wenste hij meer studieplezier toe, nu er de hele dag stroom ter beschikking is.


21 REACTIES

 1. Als je overdag al niet genoeg kann zien ,heb je in het donker niks aan licht.
  het lykt meer op zandt in de ogen strooien,men zal na verloop van tydt het licht zien dat ze bedonderd zyn en dan heb je het uit teleggen aan jouw kiezers.


  Maak melding

 2. hé rbrowny met y , , jij bent toch kleurenblind , dus jij ziet 24 uur per dag alleen maar paars , dus jij oekel zegt eigenlijk dat de paarse ex regering de schuld van alles is , nou, dan hebt jij dat goed gezien , , je kunt je holmaatje ahe vragen wat die van je opstelling vindt.
  En je kunt nu ook zien dat de nieuwe regering wel degelijk om het binnenland geeft , jou paarse ex regering deed niets voor de binnenlanders .


  Maak melding

 3. Ik bedoel maar tezeggen dat niet alleen electriciteit moet zyn maar ook bedryvigheidt en dat zie je niet, men moet wel aansluitkosten en maandelyks betalen. hoe dan?
  in een ander regeer periode heefd men toen ook brokopondo van stroom voor zien en men hadt en heefd nog steeds betaling problemen.
  ze moeten werk creeren in die gebieden alleen zo breng je ontwikkeling in een gebiedt en niet met een paar electriciteits palen met verlichting.


  Maak melding

 4. De Surinaamse politiek omvat een eenvoudige formule die feilloos en onder alle omstandigheden werkt. It goes like this; gaat het fout in bijvoorbeeld economisch opzicht, is het de schuld van de vorige regering. Komt er een prestatie tot stand, is het uiteraard de huidige regering die hiervoor verantwoordelijk is. De televisie is niet in een dag uitgevonden. Het was een kwestie van steeds een onderdeel uitvinden door opeenvolgende wetenschappers, en op een gegeven moment kwam de televisie er. Het betekent dat de vorige regering wel zeker ook zijn bijdrage geleverd heeft op welke wijze dan ook. De Surinaamse politiek is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Ook borderliners kunnen hun ziel en zaligheid verkopen. Het is of zwart of wit. We kennen geen nuances. Anyway ,paso a paso komt er vooruitgang.


  Maak melding

 5. Beste Rbrown,

  Het grootste kwaad dat u is overkomen is dat u ” slecht “over uzelf aan het denken ben.
  Het ergert u dat de waarheid zo eenvoudig is.

  Hebt u u al eens afgevraagd wat voor moois dit betekent voor de mensen en wat de oorzaak is geweest dat daar geen of weinig licht was, doe het niet, het is erg moeilijk voor u.
  Voor u geldt: ” Het kwade is gemakkelijk aan te leren, het goede moeilijk”.
  Uw geschiedenis is ook een boek, maar u hebt enkel één bladzijde gelezen.

  U probeert de eindjes aan elkaar te knopen, maar besef niet dat u voortdurend in touw bent en niets bereikt.


  Maak melding

 6. Hoe je het ook wend of keert, Suriname is een ontwikkelingsland en heeft nog een lange weg te gaan. Het is natuurlijk een mooie prestatie dat de mensen op Moegotapoe eindelijk electriciteit hebben, maar het had ook veel eerder gerealiseerd kunnen worden. De vorige regeringen hadden andere prioriteiten (de laatste vond lenen en stelen belangrijker) Hetzelfde geldt voor schoon drinkwater. Er zijn nog zat plekken in Su waar mensen wonen die verstoken zijn van schoon drinkwater.


  Maak melding

 7. ” Family and friends “…….
  Aantoonbaar nepotisme. Waarom wel het dorp waar Brunswijk is opgegroeid, zijn moeder en overige familieleden wonen terwijl er ook dorpen in Coronie, Saramacca en Sipaliwini zijn die geen elektriciteit hebben. Kijk maar naar het dorp Kasiwinieka waar de ex president Bouterse is geboren en is opgegroeid. Suriname is onder Santokhi vervallen tot een bananenrepubliek. Foei toch…..!


  Maak melding

 8. Brunswijk is verblind door de titel van Z.E. de VP en ziet niet waar Chan mee bezig is, rancune en etnische politiek! De ware en enige leider van de ABOP is Belfor gebleken. Die zegt de dingen zoals ze zijn. Nu nog iemand van de kunu van de Blakaman, de NPS, maar daar reken ik niet op. Somo is enkel aan het tellen van knikkers en heeft zijn mensen al gefaciliteerd, dus van hem hoeft men ook niets te verwachten. Chan is bezig iets uit te lokken dat hij of zijn achterban niet gaat kunnen bezweren!


  Maak melding

 9. Na 60 jr licht in de duisternis 👍.

  De marrons zijn zwaar bezig met een inhaalslag. Niet te beroerd om in de mijnen te werken of een bedrijfje te starten. Nu beschikken ze over elektra, straks via zonnepanelen, en dan gaan ze als een speer.
  De stadscreolen zitten nog in de bekende ton.


  Maak melding

 10. Goed zo regering Santokhi.
  De binnenland bewoners realiseren eindelijk dat ze niet misbruikt zijn geworden als stemvee om de verkiezingen te winnen zoals bouta het met ze deed.Die ging ze omkopen bij gelegenheden zoals tidens WK wedstrijden.
  Nu hebben de binnenland bewoners 1×24 uur elektriciteit dankzij regering Santokhi.
  Suriname Voorwaarts!


  Maak melding

 11. @pakiratigri
  Zwijg!!
  Je baasje bouta is niet in staat wat dan ook uit te vinden.
  Hij heeft de surinamers met miljarden aan schulden opgezadeld die terug betaald moeten worden.De puinhopen van je baasje moet regering Santokhi opruimen zoals regering Venetiaan het doen moest eerder.Je baasje bouta is heel goed in het veroorzaken van chaos en een land naar de klote te brengen.Suriname is het bewijs hiervan.


  Maak melding

 12. Ja ja beste Ray,
  Zoals eerder aangegeven, is de Surinaamse politiek geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Ik ga er gevoeglijk vanuit dat je ouder bent dan drie jaar. Je voldoet aan de formule die ik eerder gesteld heb . Het is of zwart of wit. Geen nuances. Het laatste woord over Bouterse is nog niet uitgesproken. Dat is les voor de komende generaties. Niemand is zo slecht dat hij niet in staat is iets goeds te doen.


  Maak melding

 13. @Ray: Het is wel het ontwikkelingsinzicht van Bouterse geweest die heeft gezorgd voor Staatsolie, de kurk waarop de Surinaamse economie eindelijk wel zal varen! Natuurlijk blijven jullie dat harde gegeven ontkennen en proberen dan iemand die op jullie lijkt, Jarap, met de eer te laten strijken, bedrieglijk als jullie zijn! Heb je de tekst van de begroting van de regering Chan-Ronnie gelezen? Daarin konden zij de leugens over de economie en de vooruitzichten niet opnemen en zo de verdiensten van de vorige regering vervalsen! Als je hert hebt gelezen nodig ik jou uit je bek weer open te doen! Verkiezingspraat en verkiezingsleugens hebben jullie aan de macht gebracht en de waarheid gaat jullie weer afzetten!


  Maak melding

 14. CREATIVITEIT is niet alleen afhankelijk van ELECTRICITEIT maar van
  WIL/VERSTAND/BEWUSTHEID/GEESTKRACHT.

  ELECTRICITEIT biedt wel meer ruimte voor ontwikkeling maar alle
  positieve verandering begint bij de WIL om verantwoordelijk te zijn
  voor eigen leven en welzijn.


  Maak melding

 15. Laten wij eerlijk zijn. Er wordt hier een zeer slechte toneelvoorstelling opgevoerd. Dit is een lichte vorm van een ” deep fake komedie ” .Het is een publiciteitsstunt van Santokhi en Brunswijk met deze friends en family vertoning. Zij hebben daartoe alle redenen omdat het imago van zowel Brunswijk als Santokhi een flinke deuk heeft opgelopen. Het doel van deze vertoning is tweeledig geweest.Santokhi is Brunswijk aan het paaien en beiden zijn op hun beurt de binnenlandbewoners aan het paaien.


  Maak melding

 16. @Denki: Dus dat!! Helaas hebben de leiders van de zg oude politieke partijen de mensen nooit geleerd die dingen te willen!! Helaas is er bij de leiders van nu op een enkeling na, niets daarin veranderd en gaat het ze puur om de macht en zelfverrijking!


  Maak melding

 17. @Lucien Karwafodi De zg oude politieke leiders waren ook niet zelfbewust en
  hun denk en gevoelsvermogens wordt nog steeds door Europeanen beheerst.
  Vooral de Afro Surinamers staan bloot aan allerlei negatieve invloeden omdat
  zij niet bewust zijn van hun INDIVIDUELE WIL en SCHEPPINGSVERMOGENS.

  Ieder mens heeft hersenen maar zonder WIL staan de hersenen op non actief.
  Want de WIL is de stuwende kracht van het denk en gevoelsvermogen.


  Maak melding

 18. Brunswijk is te dom om te snappen dat dit weer een manier is om hem in slaap te sussen. Chan doet het licht aan, terwijl de vorige regering de voorbereidingen al had getroffen en Brunswijk is blij als een kind! Ondertussen plaatst Chan verder zijn pionnen op het Surinaamse schaakbord en gijzelt daarmee de Rechterlijke macht, want wanneer het erop aankomt, zullen zij de macht van de VHP moeten verdedigen. Maar ook daar is een oplossing voor!! Nu heeft hij voor zolang het nog duurt, de wetgevende macht in handen. Van de andere partners hoeft hij geen tegenstand te duchten, dat zijn aartsverraders en futuboi’s! Trouwens zij hebben ook niet de intellectuele capaciteit om Chan te stoppen! Enn viswijf, een gatlikker en een pedofiel, daar hoef je niets van te verwachten. De VHP moet wel weten dat zij ooit de prijs zullen betalen voor wat ze nu doen en daar zal geen enkel Kali Mai of ander offer wat aan kunnen doen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.