maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEZ treedt op tegen prijsopdrijving gascilinders in Brokopondo en Sipaliwini

EZ treedt op tegen prijsopdrijving gascilinders in Brokopondo en Sipaliwini

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft in afgelopen periode klachten ontvangen van burgers in Brokopondo en Atjoni, dat er gascilinders tegen een hogere prijs worden verkocht.

Tijdens het werkbezoek van minister Saskia Walden op 10 december in Brokopondo en Sipaliwini is dit wederom onder de aandacht gebracht door de districtscommissaris van Sipaliwini Frits Dinge. Naar aanleiding hiervan is er een onderzoek ingesteld door de Economische Controle Dienst (ECD) en de afdeling Consumentenzaken van EZ.

De locatie van de distribiteur van de gascilinders is tijdens dit onderzoek in kaart gebracht. Bij confrontatie met deze distributeur is door hem aangegeven dat hij te kampen heeft met verhoogde transportkosten en deze doorberekent in de verkoopprijs. De gascilinders worden in de winkels op Brokopondo en Atjoni verkocht voor SRD75 voor 28 lbs gascilinder, welke een overtreding is. De consumentenprijs voor een 28 lbs gascilinder is vastgesteld op SRD51.

Er is verder afstemming geweest met OGANE, die zich primair bezighoudt met de kookgasvoorziening in Suriname. Uit onderzoek is gebleken dat de distribiteur in overtreding is en zich niet aan de werkafspraken met Ogane heeft gehouden. Indien de distributeur zich niet houdt aan de afspraken, zal de ECD overgaan tot inbeslagname van de gascilinders. De distribiteur en winkelier dienen zich verder ook te houden aan de verkoopprijs die per beschikking is vastgesteld door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en EZ.  EZ zal in het natraject de prijzen van kookgas in deze gebieden blijven monitoren.

Consumenten kunnen klachten en tips doorgeven via 8530915 of het vekort nummer 1940, email: [email protected] en [email protected].

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Er is een begin met handhaving en het opsporen van misbruik. De verkoper meer dan waarschijnlijk de oorzaak want van SRD 51 naar SRD 75 is niet te verklaren door vervoerskosten.

    Hoewel er ongetwijfeld veel aan te merken is op de minister van EZ is dit toch weer een kleinstapje voorwaarts. Mensen moeten niet zo maar gaan betalen maar kritisch zijn en er het bevoegde gezag bij slepen als ze iets niet vertrouwen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES