500 schooltassen gedoneerd aan schoolkinderen in Suriname

8
500 schooltassen gedoneerd aan schoolkinderen in Suriname

De Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) heeft in samenwerking met VHP-Rijnmond en Indian Ligth Foundation, vijfhonderd schooltassen met inhoud gedoneerd aan schoolkinderen in verschillende districten van Suriname.

“Tijdens het bezoek van first lady Melissa Santokhi-Seenacherry hebben we symbolisch de actie aangekondigd door de eerste tas aan haar te overhandigen. Dat was tijdens haar bezoek aan onze school in september van dit jaar”, vertelt Sandip Ramlal, communicatiemedewerker van Shri Saraswatie School in Rotterdam en één van de initiatiefnemers. Het doel van het project is om schoolkinderen te helpen die aantoonbaar onder de armoedegrens leven. 

De leerlingen, ouders en personeel van alle vijf scholen van SHON, in Almere, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, hebben elke week geld gespaard om voor elke tas dezelfde inhoud te kunnen kopen. Het gaat onder meer om mondkapjes, pennen, potloden, schriften en  broodtrommels. De tassen zelf zijn gesponsord door Indian Light Foundation

“De kinderen en de ouders in Suriname waren hartstikke blij ermee”, zegt Ram Nathie van VHP-Rijnmond. Hij is de andere initiatiefnemer van deze actie en zijn organisatie heeft de verscheping verzorgd. Uiteindelijk zijn de eerste tassen in verband met kinderdag in Suriname uitgedeeld in de districten Coronie, Saramacca, Wanica, Commewijne en in de hoofdstad Paramaribo.

Ram Nathie vindt overigens dat dit een jaarlijks terugkerende actie moet worden en gaat zich hiervoor inzetten. “Het is echt nodig want de mensen vragen ernaar”, zegt hij. “Voor de zomervakantie hadden we met de SHON-scholen ook een kledingproject opgezet en negentig dozen naar Suriname verscheept. Dat is ook goed ontvangen.” 


8 REACTIES

 1. ja Sabaku deze schooltassen actie vanuit Nederland is heel goed , , maar voor die paarse schipper heeft het geen enkele waarde , , hij denkt dat hij het kan gebruiken als aas voor het vissen op het droge , ja zijn bootje ligt al jaren aan de ketting op de zandbank weg naar zee , daar hadden de paarsen toch die mangrove bossen vernield , dus deze schipper moet verdwijnen.
  Maar deze geschonken schooltassen maken vele kinderen blij , ze kunnen naar school en voelen dan dat ze er weer bij horen .
  Weet je nog Sabaku dat de vorige regering schoolboeken en leesboeken die geschonken waren door de Nederlandse Surinamers uit Nederland direct werden ingenomen , want stel je eens voor dat de jeugd iets leest over hun wanpraktijken , en niemand weet wat ermee die boeken gebeurt is , laten we hopen dat al die boeken terug gevonden wordt en de jeugd de kans krijgt om het te lezen , dan kun je zeggen de jeugd krijgt de toekomst , en als dat zo is , kan men echt zeggen de jeugd is de toekomst.


  Maak melding

 2. Er komt nog meer uit Nederland, voor onze scholieren ( jeugd ), zeer belangrijk.
  De vrienden van Suriname, in Nederland, zijn ons niet vergeten.
  Met deze regering, hebben ze meer vrijheid ( gecontroleerd ) om de jeugd een betere kans te geven.
  Alle rassen in Nederland, doneren voor Suriname.
  Ze SCHIPPER het land door om Suriname te helpen.
  Het is van harte welkom.

  Aan de beste SCHIPPER, wil ik zeggen:
  Wordt positief, gun de kinderen een goed toekomst.
  Die van heeft hij het verpand aan zijn God.
  Hij weet dat voor hem geen remedie is.
  Hij is een slaaf en kruipt naar zijn baas.
  Ik heb medelijden met hem, maar kan hem niet helpen.
  Hulde aan de donateurs.


  Maak melding

 3. Hij is een vuile vieze smerige teringhond, die zijn partij op Waterkant verloochent, maar in de praktijd gewoon een paarse rat is/
  Walgelijke figuren zijn dat
  groeba


  Maak melding

 4. lees ik nou iedere dag over de hulp die aan de zwakkere in de samenleving word geboden
  zelf electricieteit!!!
  Roue Verveer en andere bekende Surinamers die nu bereid zijn hulp te bieden
  Iedereen wil Suriname weer helpen. Toch toch jammer dat eerst de teringbende van de ndp moet worden opgeruimd
  Schoften die de bak in moeten zoals adhin, abrahamzzzzzzz, bouterse en natuurlijk de onschuldige crimineel, de voortvluchtige ex minister vab financien
  boefdraad
  dokt hij nog steeds?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.