1 voor 12 voorziet Esther Stichting van dagelijks brood

7
1 voor 12 voorziet Esther Stichting van dagelijks brood

Stichting 1 voor 12 voorziet de Surinaamse Esther Stichting van dagelijks brood. 1 voor 12-directeur, Louis Vismale heeft naar aanleiding van een verzoek van de Esther Stichting direct ingespeeld op hun noodkreet. Door interne problemen kan de stichting hun broodleverancier niet betalen. Dit met als gevolg dat de levering van brood in verzekerd was. Waarnemend directeur van de Esther Stichting heeft daarom uit voorzorg een brief gericht naar 1 voor 12 om brood te leveren. 

Vismale geeft aan dat er voor onbepaalde tijd brood, gratis geleverd zal worden aan de Esther Stichting. 1 voor 12 beschikt over een eigen bakkerij. De waarnemend directeur zegt dat zij aan handen en voeten gebonden is, omdat één de tekeningsbevoegdheden nog bij de vorige directeur is Liefda Somo en dat zij bij kas ook niet machtig is de betalingen te doen. Dihalu-Deel deelt mee dat zij de stichting met een schuld van tot nog toe SRD 81.000 heeft overgenomen. 

Vismale vindt het triest dat erop zo een manier gesold wordt met seniorenburgers in Suriname. Hij geeft aan dat de bewoners van het tehuis niets te maken hebben met interne problemen. Hij hoopt dat dit zich niet meer herhaald. Vismale benadrukt dat brood een product is dat men dagelijks nodig heeft. Stichting 1 voor 12 levert de broden kosteloos aan de stichting als donatie. De waarnemend directeur geeft aan dat zij uiteindelijk een keus zal moeten maken. Zij gaat voor een leverancier waar zij verzekerd is van brood en niet dat deze elk moment gestopt kan worden. 


7 REACTIES

 1. Wat decennia lang niet normaal was, heeft de weg naar normaal gezien.
  Daar bedoel ik ” mensen met het hart op de goede plek”.
  Maar, ook deze weg is lang met bochten en kruispunten.


  Maak melding

 2. Hebben deze stichtingen dan TOTAAL geen reserves opgebouwd de afgelopen jaren?~?????¬¬
  Wat hebben ze zitten doen? Naar elkaar kijken en wachten totdat de kas HELEMAAL leeg was.

  Het bestuur lijkt op de regering van de afgelopen jaren


  Maak melding

 3. En waarom houd de vorige ndp directrice bepaalde stukken bij zich? Overal is er gestolen door de ndp ratten. Waar waren al deze mensen die nu staken en om geld vragen toen bouterse aan de macht was?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.