donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijVuurwerkperiode in Suriname mogelijk korter vanwege COVID-19 situatie

Vuurwerkperiode in Suriname mogelijk korter vanwege COVID-19 situatie

-

Does Travel - naar Suriname

De verkoop- en afsteekperiode van vuurwerk in Suriname zal dit jaar mogelijk ingekort worden vanwege de COVID-19 situatie. Deze periode die de afgelopen jaren gesteld was van 27 december tot en met 2 januari zal mogelijk met enkele dagen ingekort worden.

De vuurwerkimport is dit jaar afgenomen. Tot op dit moment zijn er 41 containers ingeklaard. Vorig jaar bedroeg het aantal aan het eind van de vuurwerkperiode 61. De importeurs mogen tot en met 31 december vuurwerk binnenhalen. Vorig jaar waren er rond deze periode reeds meer dan 50 containers binnengebracht.

Het streven van het Korps Brandweer Suriname is ook dit jaar erop gericht dat niemand letsel oploopt. Dit hoopt de brandweer te realiseren door het geven van voorlichting in de binnenstad en via de media. De afgelopen jaren is gebleken dat vooral kinderen het slachtoffer zijn geworden van vuurwerk.

Tijdens de verkoop- en afsteekperiode van 2019 zijn in totaal 10 vuurwerkslachtoffers geregistreerd. Het jaar ervoor waren er ook 10 personen gewond geraakt door vuurwerk.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. 60 SRD voor een Princess Pakket! Hiervoor heeft de Surinamer dus wel geld. Voor pleziertjes trekt men graag de portemonnaie open maar voor levensonderhoud ding man bigi lik foerfoerman!


  Maak melding
 2. Er wordt zoveel geklaagd dat de prijzen voor levensmiddelen de pan uitrijzen maar men heeft wel geld over voor vuurwerk.Zijn ze allemaal van de pot gerukt!!!


  Maak melding
 3. Veel Surinamers, hebben veel geld.
  In de nacht van 31 december op 1 januari, gaat het op in rook en lawaai.
  Van harte gegund veel plezier en saamhorigheid.
  Op 3 januari, aankloppen bij de regering dat er armoede is.


  Maak melding
 4. Ik zit te wachten op klachten over de hoge prijzen en prijsverschillen van het vuurwerk en ook berichten over bestuursambtenaren die vuurwerk vinden met een vervallen vervaldatum.
  FOOD FIRST!!


  Maak melding
 5. Mensen En Mensen Kinderen.

  Menesen Die Het Kunnen Permitteren.. Mensen Met Een Goed Budget. Mensen Die Het Kunnen Missen.

  Ik Zou Zeggen Doe Je Ding.. Ga Maar Vuurwerk Kopen En Afsteken.

  Het Afsteken Van Vuurwerk Is Een Oude Traditie Die Wij Als Land In Stand Moeten Houden


  Maak melding
 6. Nee hoor dit jaar geen bombels voor my.1kleine pagara voor 12uur is al meer dag genoeg.het is te zwaar nu om in deze tyd je geld in brand steken.als ik 500srd bombels moet kopen dan vul in liever myn keuken en vriezer daarmee.dan weet k dat k wat te eten heb voor paar dagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES